Dečko koji obečava

petak, 20.04.2007.

Guinea Pig 3 - He Never Dies (1986)

(r: Masayuki Kuzumi; originalni naslov: Za ginipiggu 3: Senritsu! Shinanai otoko)

otkaz

Poprilično čudan filmić.
Ponovno mi se nije dalo gledati prvi dio ovog japanskog serijala krvavih filmova. Već sam pisao o Android of Notre Dame, a ovo je kako vidite treći dio serijala.

Priča je ovdje još manje zanimljiva i jednostavnija nego u 5. dijelu. Evo o čemu se radi. Tipa šef na poslu ismije i izvijeđa da je nesposoban, on se od sramote više ne može vratiti na posao i zaključa se u svoju sobu. Da, Japanci su jako čudan narod. Ponosni. Što i nije baš kvaliteta cijenjena u kapitalizmu, pogotovu ako si negdje pri dnu. I sad uglavnom on poludi i na kraju se još pokuša i ubiti... ali.. NE USPJEVA! I pri tome ne mislim da nema hrabrosti, nije to, tip si prereže vene, ništa, odreže si ruku, opet ništa, čak si pokuša i prerezati grkljan, ali ni time ništa ne postigne - odatle naslov filma.

depresivan
Depresivan i bez šake

Film je prije svega kako rekoh čudan, svako malo se ubacuje nekakav "pripovjedač" koji je nešto u stilu onih starih dokumentaraca o Africi (ima globus ispred sebe umjesto zidne karte - suludo!:-).

Daktari

Film počne kao (recimo) gore horror, a pri kraju sve preraste u satiru, apsurd ili šta god. Osim što je čudan film je i poprilično dosadan, čak se i tih 50 minuta trajanja čini predugo. Jedina dobra scena mi je rezanje ruke i ono na kraju kad uđe ženska, ali ne bih rekao da sam posebno uživao u filmu ili da sam se kulturno uzdigao gledajući ga;-)
I da glumci su poprilično loši, a ni režija nije nešto puno bolja.

Slobodno ga možete zaobići. Preporučujem jedino ako se želite diviti stvarno odličnim maskama i efektima rezanja ruke, stomaka, te prikaza iznutrica.

Ocjena: 5/10 (ipak JE krvav, šteta što nema barem malo humora ili kakve zanimljivije radnje)




- 22:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker