Dečko koji obečava

nedjelja, 18.03.2007.

The Eye (2002)

(r: Oxide Pang Chun i Danny Pang; originalni naslov: Gin gwai)

Nasty

The Eye je dosta hvaljen azijski horror. Mada uopće nije horror. Ali nažalost ni dobra drama s elementima horrora kao naprimjer Dark Water. The Eye me ustvari dosta podsjeća na remake
Dark Watera. I ovdje sam veći dio filma isčekivao da se konačno nešto desi, a kad na kraju ništa. Šteta, priča bi i mogla proći. Nije ništa lošija od ostalih u novijim azijskim horrorima o ukletim duhovima, fotografija je predivna i glumci su ok. Dobro ima par nelogičnosti i rupa u scenariju, ali ništa to ne bi bilo bitno da je bilo dobrih scary scena sa sivo obojenim curama duge crne kose koje pužu na sve četiri. Nema toga ovdje. Jedina "strašna" scena, ili najbliže tome je kad glavnu glumicu napadne duh djevojke ljute jer je sjela u njezinu stolicu. Mislim, curo - pa mrtva si boli te kurac za stolicu!

U biti film se može gledati nije previše dosadan, ima par lijepih scena. Meni su najdraže (urnebesno nerealna scena) eksplozije plina na kraju i kada duh žene s djetetom liže ovješeno sirovo meso. Ostalo - zijev!


Ocjena: 5/10




- 23:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker