Dečko koji obečava

subota, 10.06.2006.

Born to Fight (2004)

(r: Panna Rittikrai, org. naslov: Kerd ma lui)

burn baby burn!
Ne znam koliko se vidi na slici, ali ovo je jedan tip opalio drugog užarenom cjepanicom, a ono je PRAVA žar na njegovoj glavi! :-)

Tajvanci su ludi!:-)
Born to Fight je novi film ekipe koja je radila Ong Bak.
Ong Bak je bio odličan a i Born to Fight ima nezaboravne scene od kojih čete se nagnuti naprijed u fotelji u nevjerici.

pad s kamijona
Glumce/kaskadere razbacuju poput gumenih lutaka!

Glumci u filmu su ujedno i kaskaderi (zato ne očekujte nikakve karakterne uloge!) i rade stvari koje nitko drugi ne bi ni pomislio napraviti! Jackie Chan slobodno možeš u mirovinu!
Između ostalog u filmu ćete vidjeti fajt na kamijonu u pokretu dok se kraj njega vozi drugi kamijon(!) glumac/kaskader padne s kamijona glavom udari u vrh prikolice drugog kamijona i padne između i možda 5 cm (bez pretjerivanja!) od zadnjih točkova jednog od kamijona, fajtove s zapaljenim komadima drveta i udaranje njima u facu(!), zaletanje motorom u zapaljenu konstrukciju od trske, nekoliko dobrih krvavih scena, gađanje čovjeka zoljom, te mnoge druge ljepote.

Na kraju filma dok ide odjavna špica možete vidjeti kako su snimane najluđe scene u filmu i možete vidjeti da tu nema CGIja, pa čak ni žica(!), tipovi ostaju ležati nokautirani, neke odnose na nosilima a za neke treba i aparat za gašenje požara!

Priča? Priča je zanemariva, tu je samo kao izgovor za izvođenje već navedenih suludih akrobacija.

I malo se napadno ističu nacionalni simboli - zastava, Tajvanci ponosni domoljubi, kovanica službene valute kao...amajlija valjda, ali jebiga morali su nekako prodati film i to im opraštam.

Zaključak: Tko god voli akcijske filmove ovaj nikako ne smije propustiti!

A kako čitam na Žutom titlu, ekipa je snimila i novi, dosad najluđi film: Tom Yum Goong (2005). -Jedva čekam!


Ocjena: 9/10 (šteta što film nema i kakvu (bolju) priču, ali dobija i +1 za trud - poslije ovoga svaki drugi filmski fajt izgleda jadno i smiješno!)


- 20:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker