Dečko koji obečava

subota, 18.03.2006.

The Motorcylce Diaries (2004)

(r: Walter Salles, org. naslov: Diarios de motocicleta)

Jel idemo onda do vrha?

Ovo nije priča o najpoznatijem liku sa majica, nego priča o dvojici pustolovnih mladića (blizu su tridesetom rođendanu, ali tada su djeca sporije odrastala:-) koji žele upoznati južnu ameriku putujući njome na nekoj krntiji od motora. I tako vide oni ljudi, prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti, probaju i zbariti, ali ne uspjevaju, a krntija ko krntija krepa na pola puta. Momci se ne daju pa nastavljaju pjehe, tako upoznaju JOŠ više ljudi i slušaju njihove životne priče, budući revolucionar se sve više zanima, te traži načina kako da pomogne. Njegov prijatelj ostane u jednom gradu živjeti kao liječnik, a Che Guevara ode svojim putem.
Film je pomalo zbrkan, nešto je između road moviea, dokumentarca i putopisa. To je vjerovatno zato što je scenarij pisan "inspiriran" sa čak nekoliko knjiga.

Glumci su dobri, mada nekako nezainteresirani.

Film je dosadan i nema ono nešto što bi me zainteresiralo, traje predugo, a radnje ima premalo, ali opet nije toliko loš da ga se ne može gledati.

Ocijena: 4/10



A ovo ćete sigurno uočiti! Nevjerovatno kakav propust! Sramota:
Goofs: At the end of the movie, when Che is at the airport, a yellow GMC pickup drives by. The pickup has a 1-piece windshield; GMC did not introduce the 1-piece windshield until a few years after 1952.



- 22:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker