Nectar

  svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
mail: nectar@net.hr

“One who contends with immortals lives a very short life” - Homer

“If there were no God, it would have been necessary to invent him.” - Voltaire

“The nectar of Love alone can destroy the poison of hate.” - Mahatma Gandhi


Copyright © 2006



































































































































































































eXTReMe Tracker

 Linkovi
Blog.hr

 
Free Web Counter

hit Counter

 30.05.2006., utorak

Femina sapiens

Što sam starija, upoznajem sve veći broj single žena. Ili pak žena koje su uvijek u nekoj vezi. Mogu dulje pod vodom, nego bez muške ruke. I uvijek nađu svoju zakrpu. Nameće mi se pitanje koja je razlika između ta dva tipa žene. Sve single žene već po defaultu kukaju da je glavni razlog pomanjkanje "pravih" muškaraca. No, one vezomanične nemaju takvih problema. I onda mi je sinulo!

Što su žene duže solo, postaju sve aktivnije u inače muškim područjima. Znaju promijeniti gumu na autu. Ili nazvati mehaničara. Već rutinski mijenaju žarulje, sastavljaju kompjuter, ili pak tipkaju po daljinskom upravljaču brzinom svjetlosti. Razumiju se u tehniku. Čitaju Sportske i gledaju tekme. Jer osim što napaseš oči, imaš dobro predznanje kad naleti "onaj pravi". U samoći svog doma upražnjavaju tipično muške navike. Recimo, s guštom ispijaju pivu. Naviknu se da imaju vremena za sebe. I napretek. Nitko im se ne mješa u raspored. Nitko ne ometa njihove apsolutno neprivlačne navike. Mogu mirne duše podrigivati, prdnuti (to svi radimo!), pred telkom čupati urasle dlake na nogama, ili u prolazu istisnuti prištić. Mogu na liniji do daske pojačati liniju i plesati po stanu. Čak i da Britney (pomozi Bože!) zavija iz zvučnika. Mogu si potpuno opušteno dopustiti dugotrajno sjedenje na wc školjki i čitati čak i Cosmo. Ako imaju problema s metabolizmom. Stan je uređen po vlastitom nahođenju i bez tuđih prohtjeva. Kuha se praktično, a ne nekakva pečenja.

I što se tada događa? Usvojene vještine znače samo da je žena manje bespomoćna. Kako da joj onda "pravi" muškarac priskače u pomoć? Čini se manje ranjiva. "Pravom" muškarcu čini se tvrđim orahom za eventualne manipulacije. Nakon tisuću kreativnih, ali bezuspješnih uleta kako će pasti na romantično-otrcane fraze "pravog" muškarca? Kako da ju "pravi" muškarac impresionira? Pogotovo nakon par krivih procjena kada je bila uvjerena da je on prava frajerčina za kojeg je spremna na sve ustupke. Poznajem one koje su u tu svrhu žvakale Nikorete i lijepile nikotinske flastere. Kako uopće može biti sigurna da ponovno neće pogriješiti?

Postoje tri rješenja. Najteži put: dopustite si bespomoćno treptanje okicama, manje pametujte, dopustite da netko radi za vas. I onaj najnesposobniji trebao bi vam znati promijeniti žarulju. Onda mu se malo divite. Kad se počnete često diviti i dijeliti komplimente, mogle bi već i same sebe uvjeriti u izrečeno. Učinit će se "pravijim" nego što uistinu jest. Druga mogućnost je da ostanete pri svojim uvjerenjima i možda se dogodi čudo. Upozorenje: nemojte odabrati ovo rješenje ako ne vjerujete u bajke. I, naravno, ostaje najlakša solucija - nađite si ženu!

- 02:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #