četvrtak, 23.08.2007.

I'm back... biatch



HRVATSKA REPREZENTACIJA 2007.


HRVATSKA SREDILA TURSKU U IZMIRU

U svom prvom nastupu na Efes World kupu u Izmiru protiv domaćina Turske, Hrvatska je došla do ohrabrujuće pobjede 72:60. Turska, koja je šutirala katastrofalno, u susretu je vodila samo u dva navrata (5:4 i 25:24), a o dominaciji Hrvatske govori podatak da se u drugom dijelu prednost naših reprezentativaca samo jednom spustila ispod 10 poena.

Hrvatska je krenula petorkom Planinić, Kus, Stojić, Banić i Kasun. Kasun je odlično otvorio utakmicu, zabio u tri uzastopna napada za vodstvo 6:5, s tim da je drugi pogodak bio strašni alley-up na asist Planinića. Zatim je Popović (koji je nakon dvije i pol minute ušao umjesto Planinića) ubacio dvije trice sa sedam metara i Hrvatska je nakon pet minuta imala 12:5.

Više od četiri minute utakmice Turska je uspijela ubaciti tek dva bacanja sve dok Kutluay 2:35 prije kraja četvrtine nije pogodio tricu. Budući da je Kasun u međuvremenu imao još dva ubačaja, trica je približila domaćine na 10:16 (2:20 prije kraja).

Repeša je na parket uveo Ukića, Tomasa i Baraća (izašli Kus, Stojić, Banić). Na tursku zonu ne pronalizimo riješenja pa Kutluay iz kontre smanjuje na 14:16 uz osobnu Popovića. No, Kutluay promašuje bacanje, a na drugoj strani je Ukić pri isteku napada fauliran na trici i sa sva tri bacanja vraća prednost na +5 kada se činilo da bi Turci povućeni publikom mogli krenuti u nalet. Četvrtina završava 19:16 za Hrvatsku.

Popović je već napravio tri osobne pa se u igru vraća Planinić, a Prkačin mijenja Kasuna. Na početku četvrtine nastavljamo s ne pretjerano blistavim izdanjem što se tiče obrambenog skoka, a i turski reprezentativci i dalje prečesto ostaju na otvorenim šutevima za tricu. Srećom po Hrvatsku, do sada su ušle samo dvije. Nakon jedne takve promašene trice Planinića u kontri nesportski grubo faulira suigrač iz Tau Ceramice Kaya Peker, a Zoki ostaje ležati na parketu - srećom sam je odšetao s parketa.

Impresionirani Barać promašuje oba bacanja (prije toga već promašio dva otvorena šuta), pa umjesto njega ulazi Markota. Tomas ubacuje tricu i to su prvi poeni u drugom dijelu (16:22), a Turska odgovara nakon novog napadačkog skoka za 18:22 i minutu odmora koju je pozvao Repeša nakon tri minute igre u drugoj četvrtini.

Nastavljamo s petorkom: Kasun, Markota, Planinić, Tomas i Kus koja i dalje dosta uspješno pressingom i trapovima po cijelom parketu muči turske organizatore igre. Repeša nije pretjerano zadovoljan igrom Markote pa vraća Banića, ali zato hrvatska obrana djeluje sve bolje - u šest minuta primili smo samo četiri poena, pa ubačajem Kusa nakon nove oduzete lopte vodimo 20:24. Ipak, Okur tricom smanjuje na 23:24, ostalo je tri minute do kraja poluvremena. Dva bacanja Ilvasovye donose Turskoj drugo vodstvo na utakmici 25:24 (prvo je bilo 5:4), no trica Kusa, pa odličan prodor, a zatim i trica Planinića vraćaja nas na +7 (25:32). Nakon toga branimo još jedan napad, a Banić u kontri na asist Planinića polaže za najvećih 25:34 s kojima odlazimo na odmor. Poluvrijeme smo završili serijom 10-0.


Drugo poluvrijeme započeli su Planinić, Kus, Baždarić, Banić i Kasun. Otvorili smo s dvije uzastopne izgubljene lopte, nakon prve primili koš, drugu smo odmah povratili i Banić je zabio. Usljedila je trica Kusa za +12 (27:39). No, Hrvatska je u prve tri minute izgubila čak četiri lopte u napadu, ali Turci to nisu znali iskoristiti. Nakon četiri i pol minute pri 31:42 Banića je zamijenio Barać, a trica Planinića sa devet metara(!) na isteku napada podiže prednost na +14 (31:45) nakon točno pet minuta u drugoj dionici.
Hrvatska je i dalje nastavila s pressingom duboko na turskoj polovici kad god je imala priliku, a Turci su nastavili promašivati trice.

Suci su nam u sljedećih 28 sekundi dosudili tri osobne pogreške, no Turska je opet uspjela izgubiti loptu. Repeša je izvadio Kasuna kojem se neke od tih odluka nisu pretjerano svidjele, te ubacio Prkačina. Planinićev ubačaj, pa Baždarićev iz kontre nakon nove ukradene lopte donijeli su nam velikih +18 (31:49) na 3:08 prije kraja treće dionice.

Ilyasova je tricom prekinuo turski post, a Barać je s dva pogođena bacanja (nadamo se) izbacio nesigurnost s kojom je ušao u susret. Repeša je izvadio odličan tandem Kus-Planinić, ubacio Ukića i Popovića, a pokušaj Ermala Kuqe školskom blokadom zaustavio je Barać. Turska pokušava dubokom zonom, ali Baždarić tricom vraća na +18 (36:54). Erdogan uzvraća istom mjerom, a priliku za posljednji napad pokušajem za tricu upropaštava Prkačin pa se u posljednjih 10 minuta ulazi sa +15 (39:54)

Posljednju dionicu započinju Popović, Ukić, Baždarić, Kasun i Barać. Popović ubacuje jedno bacanja, a na drugoj strani Hrvatska tjera Turke na čak četiri promašaja u 60 sekundi (uključujući i air-ball). Ukić je fauliran u kontri koja je usljedila i pogađa oba bacanja, no Ilyasova stavlja tricu pa Gonlum krade loptu i zakucava iz kontre za 44:57 i minutu odmora koju Repeša zove 8:15 prije kraja susreta.

Uslijedio je zonski pressing Turske na koji Baždarić "sam k’o duh" promašuje tricu iz kuta, a nakon koša domaćina, Ukić tricom malo stišava publiku (46:60). Tomas ulazi umjesto Baždarića, Barać zarađuje četvrtu osobnu, a Erdogan s linije slobodnih bacanja sedam minuta prije kraja smanjuje na 48:60, a nakon promašene trice Ukića Kuqo smanjuje tricom iz kuta na 51:60.

Repeša na parket ubacuje Kusa i Banića umjesto Ukića i Baraća, a Turska je imala napad i pokušaj trica za primaknuti se na šest poena zaostatka. No, nije ga iskoristla na što je Popović pogodio tricu sa sedam metara, a nakon koša Kutluaya, Tomas četiri minute prije kraja iz nemoguće situacije ubacuje dvicu sa sirenom za istek napada (53:65). Sudački kriterij u ovim je trenucima postajao pomalo smiješan, domaćim košarkašima je sudačka trojka (u kojoj je bio i naš Sreten Radović) sudila svašta, ali do koša iz igre Turci nisu mogli. Stvari je Hrvatska zaključila dvije minute prije kraja košem Kasuna, pa ukradenom loptom Planinića koji je sam završio kontru za vodstvo 54:69 samo 100 sekundi prije kraja.

Do posljednjeg zvuka sirene su neprimjetni Turkoglu i Okur zabili trice, ali više se ništa nije moglo promijeniti, završilo je trijumfom Hrvatske 72:60.

Igor Petrinović
Košarka.hr


Kad smo već kod repke:

Okur: Giriček mi je davno rekao da neće na EP

Mislili ste da je priča oko otkaza naše četvorke reprezentativaca završena? Da se u miru možemo okrenuti EP-u? Zabluda... Tek što je ministar Šuker nazvao četvorku "izdajicama", pa se oko toga povela javna diskusija, eto vam nove "cvebe". Mehmet Okur, turski reprezentativac, Giričekov suigrač u Utahu, zabrinuto je prišao kolegi Brajdiću iz VL-a nakon utakmice Efes kupa Turska - Poljska i pitao:

- Kakve to probleme Giriček ima sa suprugom? Nešto sam čitao u novinama, ali nisam sve najbolje razumio.

Brajda je krenuo objašnjavati situaciju oko malog djeteta kao razloga za otkaz reprezentaciji, supruga ima godišnji, ne mogu se dogovoriti oko termina, blabla, sve ono što smo pratili i sami pisali po medijima.

A taj naivni Okur, umiren Brajdinim objašnjenjem, cijelu konstrukciju sruši u sekundi.

- Pa meni je Gira davno rekao da neće igrati za reprezentaciju...

I mirno se okrene, zadovoljan što Gira nema ozbiljnih problema s (bivšom) suprugom, apsolutno nesvjestan toga što je netom učinio svom suigraču. Inicijalni stav oko otkaza nismo promijenili, tko želi igrati za repku neka igra, tko ne želi, ne mora. Bez obzira na rezultatske posljedice. Za nas je to pitanje osobne savjesti i morala, nikako hijerarhije "nacija, Bog, obitelj" koju je plasirao ministar. Samo ne volimo i ne želimo da nas rade budalama, što, kako vidite, neki uporno pokušavaju.

Zoran Čutura
JutarnjiLIST


Ovom izjavom Okur nije ni svijestan što je učinio svom suigraču. Ja sam mu zahvalan zato što smo dobili dokaz kakav je Gira glumac, izdajica i lažljivac. Izgleda da voli vući za nos cijelu naciju. Pa zato predlažem Repeši:
AKO USPIJEMO IZBORITI OI, NEMOJ ZVATI FANTASTIČNU ČETVORKU (G. G. - N. V. - A. Ž. - D. B.)


Keep it real
by
Hrc

| 21:58 | Komentiraj (13) | Printaj | #

<< Arhiva >>

Copyright © Hrc - Kreiranju dizajna pomogli su: Tri mudraca

Komentari On/Off

< kolovoz, 2007  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Broj posjeta:

best tracker



Kobe

My e-mail


HOĆU NBA NA HTV-u!!!

Ako vam se sviđa ovaj blog stisnite Ctrl+D

PETICIJA: VRATIMO NBA NA TV!!!


LINKOVI:

BET OR DIE -
savjeti za klađenje (by Davor)

My supporters: (samo da vas upozorim da redoslijed nije bitan)
Davor
Štrok
Nina
Jumpman 8

...i jedan li(n)k bez bloga
9KOS9
________________________

Srednjaci Mixtape 1

Srednjaci Mixtape 2

Srednjaci Mixtape 3

Srednjaci Mixtape 4

Moji wallpaperi

Download Dwight Howard wallpaper


Download Chris Warren wallpaper


Download Andre Igoudala wallpaper


Download Chris Paul wallpaper


Download Amare Stoudemire wallpaper


Download Kobe Bryant wallpaper


Download Shawn Marion wallpaper


Download Damir Markota wallpaper


Download Allen Iverson wallpaper


Download Davor Kus wallpaper


Download Tracy McGrady wallpaper


Download Steve Nash wallpaper


Download Shaquille O'Neal wallpaper


Download Baron Davis wallpaper


Download Vince Carter wallpaper


Download Nate Robinson wallpaper


Download Gilbert Arenas wallpaper


Download Gerald Green wallpaper


Download Smush Parker wallpaper


Download Gordan Giriček wallpaper