Prirodni savjeti za ljepotu

petak, 21.05.2010.

Prirodni pripravci

ULJE ZA SAMOTAMNJENJE

Današnje jako i nezdravo sunce nipošto nije dobar izvor vašeg preplanulog tena – okrenite se zdravoj alternativi kako biste postigli isti učinak.

Zelene orahove ljuske namočite jedan dan u 2 dcl maslinova ulja i dodajte 4 žlice soka naribane mrkve. Namažite se time prije izlaganja sunčevoj svjetlosti, kako biste lakše potamnili. Moramo napomenuti kako ovaj pripravak nema uv zaštitu pa ga nemojte koristiti na jakom suncu.

PAKUNG ZA KOSU

Žumanjak jednog jajeta zamiješajte sa 2 žlice maslinovog ulja, 10 g ulja pšeničnih klica, nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. Nakon pakunga, kosu možete isprati u vodi u koju ste prethodno dodali dvije žlice octa – za sjaj, ali moramo vam odmah reći da se nećete moći pohvaliti baš ugodnim mirisom kose, stoga ovaj recept primjenjujte kada ostajete kod kuće.

BALZAM ZA USNE

10 grama shea maslaca i nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja, bio to kokos, naranča, vanilija i sl.

Neki proizvodi koji spravljate kod kuće, na biljnoj bazi imaju ograničen rok trajanja upravo zato što nemaju konzervanse; ipak mnogi od njih se neće pokvariti, ali će se razdvojiti sastojci zbog njihove različite gustoće. Dovoljno ih je promiješati i nastaviti koristiti.

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.05.2010.

Maske za lice iz kuhinje

Aromaterapija: maske za lice iz kuhinje


Priuštite si wellness tretman za lice u vlastitom domu


Prije nego započnete s maskom,potrebno je očistit lice,to ćemo isto učiniti na prirodan način.lice ćemo umiti čajem od kamilice,namočiti ćemo blazinice i lagano očistiti lice.
Za vrijeme uživanja u aroma maskama, vrećice čaja možete staviti na oči kao obloge.

1.) Maska za mješovitu, masnu kožu i aknastu kožu.
Ova kombinacija će umiriti iritiranu kožu, upiti suvišnu masnoću i njegovati. Lavanda će potaknuti regulaciju sebuma. Potpuno je nježna i blaga pa se može koristiti skoro svaki drugi dan.

1 žličica jogurta (čvrstog)
1 kap eteričnog ulja lavande
promiješati i umasirati na čisto lice, nakon 15-tak min skinuti mlakom vodom

2.) Maska za normalnu do suhu i dehidriranu kožu.
Jogurt vraća vlažnost koži, maslinovo ulje je bogato esencijalnim kiselinama zaslužnim za zdravlje i obnavljanje stanica, ono će nahraniti kožu. Lavanda će regulirati proizvodnju sebuma – u ovom slučaju potaknut će njegovu produkciju.

1 žličica jogurta
1 žličica maslinovog djevičanskog ulja
1 kap eteričnog ulja lavande
2-3 kapi čaja od kamilice
promiješati i umasirati na čisto lice, nakon 15-tak min skinuti mlakom vodom

Napraviti 2 puta tjedno

3.) Maska za zrelu kožu – ova bogata mješavina hranjivih sastojaka prava je blagodat za zrelu kožu, sklonu borama.

1 manje banane
1 žličice djevičanskog maslinovog ulja
1 žličice cvjetnog meda
1 kap eteričnog ulja lavande

Umješajte sastojke u glatku smjesu i nanesite na čisto lice. Nakon 20-tak minuta skinite vatom i isperite mlakom vodom. Kod izrazito izborane kože nakon maske poželjno je lagano utapkati nekoliko kapi čistog maslinovog ulja.

- 00:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.05.2010.

Riješite se prhuti prirodnim pripravcima

Riješite se prhuti prirodnim pripravcima
Prirodni pripravci jeftiniji su od šampona, a mogu biti jednako učinkoviti protiv prhuti. Zašto ne biste ih isprobali?


Pripravci od žutike i ružmarina

Prvi pripravak protiv prhuti sastoji se od biljke – kanadske žutike, koja u sebi sadrži berberin, a koji ima antibakterijska i protugljivična svojstva.
Spravlja se poput čaja. Dakle u dva decilitra kipuće vode, stavite dvije žličice nasjeckanog korijena, ostavite da se ohladi te isperite s njim vlasište nakon što ste oprali kosu šamponom. Ukoliko ne možete pronaći biljku, nekoliko kapi tinkture kanadske žutike stavite u šampon.
Odličan je i pripravak je od ružmarina, koji jednako kao i kanadska žutika, uništava bakterije i gljivice. S dva decilitra vruće vode prelijte jednu žličicu nasjeckanog ružmarina. Nakon nekoliko minuta procijedite tekućinu i dok se ohladi na temperaturu ugodnu za ispiranje, upotrijebite ju. Učinite to jednom na dan. Postoji mogućnost iritacije kože, pa u tom slučaju nemojte ju više koristiti.

Lovorov list, ocat i jogurt

Od lovorovog lista, također se može načiniti pripravak protiv prhuti. U litru kipuće vode stavite šaku zgnječenog lovorovog lista. Posudu poklopite i ostavite da odstoji 20-ak minuta, te zatim procijedite. Kada se ohladi na ugodnu temperaturu isperite vlasište. Pripravak isperite vodom tek nakon sat vremena.
Jabučni ocat poznat je da uništava gljivice i bakterije, pa nije niti čudo da ga se preporuča protiv prhuti. Jedan decilitar jabučnog octa (po mogućnosti domaćeg) razrijedite s jednim decilitrom vode i isperite vlasište, nakon što kosu operete šamponom.
Ukoliko imate malo volje i vremena, vlasište namažite jogurtom i ostavite da stoji pola sata, te zatim isperite. Poznato je da jogurt u sebi sadrži mnogo dobrih bakterija koje mogu pomoći u borbi protiv gljivica.

Ulja

Ulje čajevca, također je poznato da ima brojna protugljivična svojstva. Sedam kapi ulja razrijedite jednom žlicom maslinovog ulja i namažite tjeme, zavežite maramu oko glave i ostavite preko noći da djeluje. Također, nekoliko ulja čajevca možete staviti u šampon koji koristite.
Konzumiranje lanenog ulja, jedne do dvije žlice na dan, može vam pomoći u rješavanju prhuti. Naime, ono u sebi sadrži esencijalne masne kiseline koje pomažu u liječenju brojnih kožnih bolesti, pa tako bi trebalo pomoći i u uklanjanju prhuti. No, morate biti strpljivi, jer će vam možda trebati i tri mjeseca da primijetite poboljšanje.

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Savjeti za zdravlje od prirodnih sastojaka dostupnih svima,ustedite koristeci ove savjete.

Linkovi