nedjelja, 21.10.2007.

Ukratko o Narutu

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Naruto je manga autora Masashija Kishimotoa s anime TV serijskom preradom. Glavni lik je Naruto Uzumaki, bučan, hiperaktivan adolescentan ninđa koji konstantno želi biti priznat i poštovan, kao što želi postati Hokage, osoba koja se priznava kao vođa i najjači ninđa njegova sela.

Naruto mangu prvi je put izdao izdavač Shueisha 1999. godine u 43. izdanju japanskog Shonen Jump časopisa. Viz Media izdala je prevedenu verziju u američkom Shonen Jump-u i grubo prevela trećinu serija. Naruto je postao Viz Medijina najprodavanija manga serija.

Naruto anime serije, proizvedene od studija Pierrot i Aniplex, prvo su prikazane preko cijelog Japana na satelitskom TV Tokyo mreži i na anime satelitskoj televizijskoj mreži Animaxa 3. kolovoza 2002. godine, te još traje. Naruto se u Ujedinjenom Kraljevstvu počeo prikazivati Cartoon Networku Toonami programu 10. rujna 2005. godine, a u Kanadi na YTV-u Bionix 16. rujna 2005. godine. Naruto se pojavio u UK-u na Jetixu 22. lipnja 2006. godine. Prvi dio je trajao devet sezona, dok je drugi dio svoju prvu sezonu počeo 15. veljače 2007

Image Hosted by ImageShack.us
By Shamanprincess

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

- 14:56 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.