template by cromma.com

Prodajte svoj blog - part II

utorak, 31.01.2006.

Razmišljam danas o ovim kupoprodajama blogova, pa rekoh: idem i ja povećati vrijednost svojih virtualnih nekretnina. A to se na internetu može napraviti na nekoliko načina: jedan od tih načina je (iako ne i najpametniji način) razmjena bannera.

Upravo sam napravio ono što niti jedan drugi blog na Blog.hr nema - prijavio sam se na tri mreže za razmjenu bannera i platio nešto novčića za prikaze ... bannere možete vidjeti na dnu stranice ... pa da vidimo, može li se namu.blog proslaviti "isključivo" na račun internet oglašavanja!?

Drugo - molim zainteresirane posjetitelje da se jave za razmjenu linkova - linkovi će biti objavljeni u lijevom stupcu, odmah ispod logoa.

I treće, proučio sam politiku Bloga.hr i koliko vidim nikako nije dozvoljeno:
1) svjesno kršenje kaznenopravnih ili građanskih normi ... (osim nekima)
2) objavljivanje prijetećih, pornografskih i komercijalnih sadržaja ... (osim nekima)
3) SAMOREKLAMIRANJE nije zabranjeno

Baš me zanima što će od ovoga ispasti!


- 16:32 - Komentari (6) - Isprintaj - #

A eto nas opet!!!

ponedjeljak, 30.01.2006.

A, sada stvarno! Ma, bemu miša!!! I Blog je počeo promovirati pirate.

Prvo Slobodna krade slike, pa se neki tekstovi kopiraju po blogovima i forumima - a ja sve kao Don Quijote pričam o "pravima autora" i copyrightu kao o Svetom gralu naše Web-utopije. Nadao sam se da makar blogeri - pisci, stvaraoci, autori - imaju osjećaj za to što je to intelektualno vlasništvo i autorsko djelo.

A danas odem na naslovnicu (još uvjek iziritiran zbog pokušaja da mi se proda blog!) i imam što za vidjeti! Na naslovnici, urednik na sva usta hvali blog/site koji nudi na download crtiće. dobro da mi nije otpalo ovo malo kose! Mislim stvarno...

E, radi se o blogu memorabilia.blog.hr ... mislim, ono, stvarno krasan blog - odlična ideja i još bolja izvedba... Ali, takve stvari se NE SMIJU RADITI!!! To je protiv zakona, protiv morala i zdrave pameti!!! A, naslovnica bloga de facto promovira "piratstvo" i nelegalnu distribuciju autorskih djela?



I što je sljedeće? Da ja počnem objavljivati linkove gdje se mogu besplatno 'skinuti' filmovi i mp3-jevi? Možda dođem na naslovnicu ...

- 12:19 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Blog možete i prodati?

Prije nego sam pokrenuo ovaj Namu-blog, imao sam u vidu jedan drugi naziv i drugu temu. No u trenutku registracije, korisničko ime je bilo zauzeto ("blog u izradi") i ja sam odustao od cijele ideje. Pokrenuo sam namu.blog.hr i počeo pisati ...

Godinu dana kasnije, palo mi je na pamet da pogledam što je s onim prvim blogom (nisam još odustao) pa ukucam URL ... I još uvijek na njemu stoji poruka: "ovaj blog je u izradi" - jedan jedini 'post' napisan 06. 06. 2004. (!)

Nakon toga sam pokušao razmišljati konstruktivno - ako stvarno želim pisati o tome, smislit ću neko drugo ime! Ali, pokušao sam sve sinonime naslova - i opet isto... Da ne duljim: sve poddomene koje bih volio iskoristiti zauzete su. A na njima u glavnom jedan ili nijedan post, najčešće: "Dobro došli" i to je sve. Ti blogovi stoje prazni, bez sadržaja, a zauzimaju imena koja su itekako interesantna mani i drugim korisnicima.

U (valjda) desetom pokušaju imao sam malo više sreće - blog izuzetno primamljivog naziva, a opet bez sadržaja, imao je email adresu "autora" - i kad sam se već tako zapalio, odlučim poslati mail kolegi blogeru s pitanjem "mogu li ja, kad već vi nećete pisati?"

Odgovor koji sam dobio bio je više nego hladan tuš: "Možete preuzeti moj blog, ali to ime košta 300 kn. To je standardna cijena."

Sveta kravo! Nisam znao da se blogovi mogu prodavati, a kamo li da imaju standardnu cijenu!



Ehhh, ljepota kapitalističke ekonomije. Sve što imaš možeš i prodati... Očito su neki malo informiraniji "blogeri" shvatili da internetske nekretnine imaju vrijednost - i sada tu vrijednost pokušavaju naplatiti. A ime domene ili poddomene svakako pretstavlja takvu "nekretninu" ... ako je *.com domena ekvivalent građevinske čestice - onda je 'vlasništvo' nad *.blog.hr poddomenom u stvari ekvivalent stanarskog prava???

Sredinom 90'ih, tjekom gold-rusha na Webu, neke domene su prodavane za milione dolara. Na primjer, domena www.sex.com je prodana za $12 Miliona samo zbog catchy imena ... baš me zanima koliko vrijedi (pod)domena sex.blog.hr???


Ima li Blog.hr mišljenje o tome? Postoji li politika bloga prema ovakvim zlouporabama? Hoće li se neaktivni blogovi / poddomene početi brisati? Tko zna ... vidjet ćemo kada se prve ponude tipa "prodajem blog, malo rabljen" pojave na stranicama Plavog oglasnika.

- 11:19 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Slobodna krade slike???

nedjelja, 29.01.2006.

Slobodna Dalmacija krade slike sa Interneta?!

Gledam danas Tv program u Slobodnoj i vidi čuda - najava emisije na RTL-u, o najzaposlenijoj surogat majci u Engleskoj, a članak slika prekrasne bebice. Ali... ma, čekaj... ma nije... Eeeek!!!

Otvorim http://trudnica.blog.hr i vidi čuda! Slobodna Dalmacija je iskopirala + ukrala + zlorabila fotografiju bebe sa PRIVATNIH internetskih stranica, kako bi ilustrirala priču o "surogat majkama" ... ummmph??? ... baš me zanima zašto novinar ili urednik nije stavio sliku SVOJE djece uz taj članak?

Čini se da novinari Slobodne Dalmacije previše slobodno shvaćaju pojmove "novinarska etika", "prava autora" i "intelektualno vlasništvo". I smatraju da su elektronski mediji (Internet) u stvari smetlište informacija? Sve na Internetu je besplatno? Sa interneta se sve može "skinuti"??? ... E, lipi moji, to je tipično piratsko razmišljanje.

Ako pišete blog, postoji mogućnost da vas recenziraju u Jutarnjem, citiraju u Saboru - a sada čak i bezobzirno/bezobrazno kopiraju u Slobodnoj?

Kad novinari Slobodne već znaju tako dobro surfati, ja im predlažem da malo prosurfaju i po stranicama:

http://www.fipr.org/copyright/guide/
http://www.vojkovic.info/Publicistika/pravo/autorska_prava.html
http://www.dziv.hr/
... ili u Google ukucaju "DMCA", pa da vide kako se to radi u civilizaciji.

- 01:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Goran Vilupek - Montero ... Interview

utorak, 17.01.2006.

Pronašao sam interesantna interview koji je Montero, frontman Caimana, objavio na portalu www.mama-mami.com... Pa, možda će vas interesirati:

"Do neke glazbene kvalitete smo stigli, mada još debelo učimo, no medijski smo na početku. Bilo bi žalosno da sam zadovoljan trenutnim statusom, no zadovoljan sam krivuljom našeg sazrijevanja – cijelo je vrijeme u laganom usponu, bez velikih oscilacija. Straha nema – nitko nije nestrpljiv, jer mi ovo radimo iz gušta, međusobno smo ... malo je reći prijatelji ... tako da Bandu gradimo temeljito, bez pukotina... "

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Poziv bloggerima! Pridružite se!!!

petak, 13.01.2006.

Dakle, ovako:

Udruga SMA.T je udruga roditelja djece sa spinalnom mišićnom atrophiom i tracheostomama. To su djeca koja ne mogu disati samostalno i potrebni su im aparati. Jedno od te djece je i mala Karla B. na čijem blogu možete pročitati s kakvim se poteškoćama suočavaju roditelji teško bolesne djece. Pogledajte više na SMA.T blogu: smat.blog.hr

"Caimán Verde" je grupa koja njeguje kubanski stil sviranja i mnogi će za njih reći da su prava atrakcija zagrebačke klupske scene kada je u pitanju salsa i vrući ritmovi egzotične Kube. Caimáni će održati humanitarni koncert u korist udruge SMA.T. Kako bi skupili što više sredstava za pomoć bolesnoj djeci, Caimáni traže sponzore koji će pomoći u organizaciji koncerta i donatore za udrugu SMA.T. Više pročitajte na blogu Caimána: caimanverde.blog.hr






Poštovani bloggery!
I vi se možete pridružiti ovoj akciji i pomoći Caimánima da pronađu sponzore i donatore za udrugu SMA.T. Gornji post možete poslati mailom svojim prijateljima, ili još bolje: prekopirati na svoj blog! I zamolite prijatelje i posjetitelje da taj tekst kopiraju ili šalju dalje!

Banner (bez teksta) možete postaviti i na svoj blog tako da kopirate sljedeći kod u blog-editor:


Ukoliko želite objaviti cijeli gornji 'članak' na svome blogu, slobodno prekopirajte sljedeći sadržaj: u tekst-boxu je kompletan html kod (sa slikama) :

- 12:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Foto arhiva

četvrtak, 12.01.2006.

Prošle godine smo moja zakonita i ja skupili malu zbirku fotografija koju smo poklonili korisnicima portala www.mama-mami.com kao pozadine za desktop/wallpaper. S obzirom da je vrijeme da se ta galerija na spomenutom portalu makne (a meni je žao da fotke odu u zaborav) želim te desktope ponuditi posjetiteljima ovog bloga... Uživajte!

Sve fotografije smo snimili u Hvaru i Zagrebu (osim posljednje tri) skromnim digitalcem Olympus C-350.

Foto arhiva


- 10:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Caimán Verde traže sponzore i donatore

srijeda, 11.01.2006.

Grupa „Caimán Verde“ će održati dobrotvorni koncert u korist udruge SMA.T. Ukoliko možete pomoći u organizaciji koncerta, pozivamo Vas da se javite ...


Caimán Verde

Grupa "Caimán Verde" njeguje kubanski stil sviranja - i mnogi će za njih reći da su prava atrakcija zagrebačke klupske scene... Posebno kada je u pitanju salsa i drugi vrući ritmovi egzotične Kube. "Caimáni" surađuju s plesnim školama salse u zemlji i koncerti su im vrlo posjećeni.

Prošle godine su objavili album prvijenac "Cuba linda" u izdanju Aquarius recordsa. Album "Cuba linda" je producirao Hrvoje Rupčić iz Cubisma koji je za ovaj album napisao i dvije pjesme. Kako smo saznali na blogu "Caimána" – [ caimanverde.blog.hr ] - veze između Cubisma i grupe "Caimán Verde" nisu ni površne i ni usputne. Na promociji albuma 15. studenoga 2005. u klubu Aquarius, Hrvoje 'Cacique' Rupčić se pridružio u svirci koja je raspalila plesne parove i podigla Aquarius na noge.

Dobrotvorni koncert za SMA.T


"Caimán Verde" će održati dobrotvorni koncert (ne znamo još gdje i kada) čiji je cilj skupljanje sredstava za udrugu SMA.T [ smat.blog.hr]. Ova udruga okuplja roditelje djece sa Spinalnom Mišićnom Atrophijom i Tracheostomama.

Kako kažu sami Caimáni: "Ovaj koncert bio bi skroman doprinos toj Udruzi - Skroman u odnosu na njihove ukupne potrebe, no dostatan barem kao dio pomoći."

Svakako vas pozivamo da dođete na koncert. Kupnjom ulaznice ćete donirati dio novca udruzi SMA.T, a osim toga očekujemo i glazbeno-plesni spektakl koji će "Caimán Verde" prirediti u suradnji s nekim plesnim školama salse i gostujućim glazbenicima.

Organizaciji se možete pridružiti kao donator ili sponzor, te pomoći udruzi SMA.T i bolesnoj djeci.

Pridružujem se pozivu glazbenika:




Ovim putem molimo Vašu pomoć u osiguranju financijskih i materijalnih dobara za organizaciju toga koncerta, i to u skladu s djelatnošću kojom se bavi Vaše poduzeće. Pomoć bi bila donatorska, a Vaše poduzeće bilo bi navedeno kao donator u svim istupima u javnim medijima.

Također, na koncertu bi mogli istaknuti svoje promidžbene panoe. Uz potporu i suorganizaciju naše izdavačke kuće „Aquarius-records“ koncert bi bio najavljen na Radiju 101, Plavom 9, Hrvatskom radiju 1. i 2. program, na regionalnim radiopostajama, na prvom i drugom programu HTV-a, na OTV-u, Z1 TV-u i RTL-u.

Koncert će biti najavljen na svim hrvatskim i slovenskim internetskim stranicama koje se bave salsom te na drugim portalima (T-portal, VIP, Iskon, Indeks i slično). Vaše poduzeće bilo bi istaknuto kao donator gdje god to i kako god bude moguće. Promocija koncerta bi počela barem dva tjedna prije koncerta.

Nadam se da ćete se odlučiti za suradnju s nama, te Vas molimo da nas kontaktirate da bismo dogovorili sastanak i daljnju suradnju.

S poštovanjem,

za ˝Caimán Verde˝

Danko Burić, 098 – 380 069
Goran Vilupek, 091 – 567 98 39





„Caimán Verde“ :: Hrvoje "Cacique" Rupčić, Igor Štimac, Goran Vilupek, Danko "El Teron" Burić, Spomenko "Spok" Gazda i Marijan "Papi" Zagajšak


"Caimáni su takvi – jesmo šašasti, pomalo neobuzdani, no volimo djecu. I praviti djecu. I boli nas kad su djeca nemoćna, bolesna. Na svašta smo spremni, no klinci su naša slabost... Zajedno ih imamo 10-tero" – caimanverde.blog.hr


- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Stranicu dijelom sponzorira eGlasnik