naldor

18.01.2006., srijeda

Traganje za svetim gralom

U središtu je sage o kralju Arturu priča o traganju za Svetim gralom, kaležu iz kojeg je Isus pio na posljednjoj večeri i za koji se vjerovalo da je obdaren čudesnim iscjeliteljskim i pomlađujućim moćima. Taj je kalež, zajedno s kopljem rimskoga vojnika kojim je ovaj raspetom Isusu probio bok, bio predan Josipu od Arimateje, a njegovi su ih potomci donijeli u Britaniju. Prema legendi, jedan je od čuvara tih svetih relikvija bio toliko zaboravio na svoju svetu dužnost da je s požudom pogledao neku hodočasnicu – na što je ono koplje palo na nj i zadalo mu ranu koja ne zarasta. U to je doba nestao i sveti gral.
Merlin je u Camelot poslao poruku te ponukao Artura da krene u potragu za izgubljenim kaležom. Pritom je dao naslutiti da će se uskoro pojaviti i vitez je suđeno da ga nađe. Artur je baš bio okupio sve vitezove na bdijenje na Duhove, kad su tresak groma i bljesak munje najavili viziju Svetog grala. Ona je zaplovila kroz dvoranu pokrivena bogatom bijelom tkaninom. Nedugo poslije toga neki je starac predložio čovjeka koji će zauzeti zadnje slobodno mjesto za okruglim stolom. Pokazat će se da je taj mladi vitez sir Galahard, sin sir Lancelota.
U svom traganju za Svetim gralom vitezovi su okruglog stola doživjeli mnoge pustolovine, a često su se od njih tražile i žrtve koje su nadilazile njihove snage. Lancelot je, međutim, napokon bio isključen iz potrage zato što se nije mogao odreći zabranjene strasti prema kraljici Gueneveri. Čast otkrića Svetoga grala pripala je, baš kao što je Merlin i bio prorekao, sir Galahardu, nakon čega je iz njega podijelio sveti sakrament. Kada je dreda nj kleknuo, mladi je vitez shvatio da je ispunio životnu zadaću. Duša mu je odletjela u nebo, a mrtvo tijelo ostalo ležati pred oltarom. Točno dvije godine kasnije, tragatelji su se vratili u Camelot da kralju ispričaju što su doživjeli u svom pustolovnom traganju.
U jednoj drugoj inačici iste priče, potragu je dovršio sir Percivale. On je tu svetu posudu pronašao u zamku Monsalvat u španjolskim Pirenejima, a čuvao ga je Amfortas, kralj vitezova Svetoga grala. Kralja je, međutim, neki vračar ranio onim kopljem sačuvanim od raspeća i sad kralj leži na rubu smrti, no zbog neoproštenog grijeha ne želi primiti posljednju pomast. Tek kad Percivale uspijeva izliječiti ranu dodirom onoga koplja, na oltaru se razotkriva Sveti gral.

Od malena sam obožavala filmove, knjige, slike…ma sve općenito vezano za Camelot , kralja Artura, Lancelota i sve ostale …pa eto prepisah nešto malo o Svetom gralu.

Ubija me ovo fuj vrijeme…bar da ima snijega…al eto nema! nemam volje nikud iz kuće izlazit!ajd bar je vincekovo u nedjelju pa će bit malo nekih pijanki…
Inače ovdje je totalna pustoš…sad su u prošli petak bili nered i stoka i general Woo(ako se tako piše…)…barem je pisalo na plakatima da će biti…
Jebeš njih nek dovedu bolje neke demo bendove, koji sviraju metal, punk…ili rock!a ne tam nekog generala vu ili nereda i stoku koji su bili već mali milion puta!!!!!!ddoooooossssaaddddnnnnoooooo!!!
U subotu nismo išli vanka, bili malo na pikadu i išli doma gledat constantina i prrrrrr ili tako nešto, (francuska komedija…)nije mi baš nešt taj constantin…oćekivala sam da će biti bolji.
Skroz slušam six pack, ma ovaj album fabrička greška, je mmmmm dobar!to je novi bend na mom repertoaru, inače to sluša Matija, pa reko ajd da i ja poslušam, i jesam i svidjeo mi se…ali ipak ja sam više za Nightwish, Blind Guardian…i tak šta!
E da fotić je na popravku, nadam se da će uskoro biti popravljen…bar da malo slikam…… baš mi fali… ne mogu gnjavit Matiju sa crvenim svjetlom (predator) hehehe!

Toliko od mene………pozdrav onima koji me čitaju!!!

- 23:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi