Mali blog za velike ljude: 3.a gimnazije ''Fran Galović''

29.08.2007., srijeda

VEĆ SMO SPREMNI ZA EUROPU

U potrazi za naslovom, otvorih Knjigu žalbe Hladnog piva i odlučih se baciti u potragu za stihom koji bi savršeno, kratko i jasno opisao prvi randevu s ravnateljem u novoj gimnaziji. Shvatila sam da u svakoj pjesmi ima stih, ali i više njih, koji savršeno dočaravaju onu bolesnu čistoću, veličinu i posljednju modu.

U 108 m dugačkoj školi sive zidove, 1650 m2 stakla, 1000 t čelika i pokoju zelenu ploču (da, da, ima ih, a ima i kreda!) savršeno bi opisala pjesma Carstvo pasea:

Tamo gdje boje ne bodu oči
živi božica IKEA
Pitaš se da l' ćeš ikada moći
U dvobojno carstvo pasea

Letjelo je danas ujutro
U velikom luku s balkona
Sve što nije plavo il' žuto
Sad je u paseu prazna soba.


Da nije sve tako sivo uvjerili smo se vidjevši informatički kabinet s hrpom novih mašina, svi redom crni s velikim ravnim monitorima. Bojanje zidova vršit će se svakih 5 godina, i moći ćemo dati svoje prijedloge. Da bi nam komisija dozvolila bojanje, boje bi trebale prije svega pozitivo utjecati na našu psihu. Zaboravite crvenu!

Kad su nam obećali brda i doline, nitko nije ni zamišljao projektor trajno postavljen iznad svake ploče, 140 m2 ugostiteljskog objekta (najveća površina takve svrhe u KC) u kojoj ćemo dobivati topli obrok i bezalkoholna! pića, lift za teret i osobe s invaliditetom (napokon!), razglas i slušalice za svakoga u učionicama stranih jezika. 60% više prostora, 60% više opreme. Zaista, život nam se učinio kao švedski stol. Sa sedamnaest, ne dvadeset.

Učionice su zamišljene za 30 (+1) učenika. Naš najveći razred broji 38 učenika, i sukladno tome, prilagodit će se učionica. Klupe više nisu što su bile. Svatko će sjediti sam, u slučaj u da se one ne spoje. Nema ni onog malog prostora ispod klupe. Zbogom hrpo šalabahtera i šiljenje pod klupom.
Svaka učionica isto tako ima i jedna staklena vrata, koja vode na nazovi-to-terasu, i ona će biti zapečaćena gimnazijskim žigom. Otvarat će se samo u slučaju evakuacije zbog požara ili ne-daj-bože-opet-dojave-za-bombu.

Iz gore navedenog, zaključili ste da prevladava staklo. I čelik. U učionici u kojoj smo bili, jedan je zid bio pravi, od betona i cigle. Na tom je zidu bila ploča. Ostali su bili od stakla. što prozirnog, što neprozirnog. Iz dvorane se vidi u učionice, iz učionica u dvoranu. Malo jadno. Al poklonjenom se konju ne gleda u zube. Sve za Europu. I za znanje, naravno!

Za putnike će od željezničkog kolodvora pa do gimnazije prometovati dva autobusa koja su nam omogućili grad Koprivnica i županija Koprivničko-križevačka, kako bi nam približili sada 1070 m udaljeniju zgradu.

Na prozorima - tamno zeleni zastori. To smo čekali, ne? A temperatura više nego ugodna. Možda čak i malo hladnjikavo (kakva je to riječ?). Kad smo pitali kakva će biti kad vani bude -5, Ravnatelj je rekao da ćemo još vidjeti. Što god to značilo. U svakom slučaju, imam poznanika koji šverca deke iz Turske u pola cijene. =)

Škola će biti otvorena od 7-16h, a nastava će trajati od 8.15-14.15. Mali će odmori trajati 5min, a jedan veliki 20min. Nije istina da će se vrata zatvoriti i da nećemo moći izlaziti. Imat ćemo potpunu slobodu. Jedino što ne smijemo otvarati su gore spomenuta vrata za evakuaciju.

Papuče nećemo morati nositi, u slučaju da ste i na to pomislili. =) Nismo naišli na vješalice za jakne a ravnatelj se nada da će do zime uspjeti prikupiti 320 000kn i nabaviti svakom od nas ormarić. Divno. Pa, držimo fige!

Osnovnu opremu imamo. I više od osnovne, jer navikli smo na zadnje smeće što se ti?opreme (smijem sad tako o prošlome, jer gotovo je, ne?). Kasne nam regali za knjižnicu i navedeni bar. Na to ćemo morati pričekati oko tjedan dana. Vjerujem, isplatit će se. Tko čeka, taj i dočeka.

Za iskaznice ćemo se morati poslikati, to ćemo obaviti u utorak. Pa se svi lijepo zaližite i namažite kremicom da blistate na slikici. Iskaznice ćemo morati pokazivati na zahtjev službene osobe (profesori i sl.)

Prije nego krenem na ono bitno: Ravnatelj razmišlja o tome da zajedno s Vijećem provede novi model savjesnog rada: učenik koji će imati više od 3 neopravdana, dakle početno sa svakim 4., morat će dolaziti subotom u školu i vršiti društveno-korisni rad. Citiram, morat ćeispravljati greške svojih suučenika. Kraj citatu. To ubraja brisanje klupa, ploča, zidova i sl.

Novi profesori: ponovno prof. Treščec, natječaj je otvoren do četvrtka i za mjesto prof. Benčić (hrvatski jezik; hej, nadamo se da se nas neće ticati!) a vjerojatno i za novu profesoricu tjelesnog. Neće se dogoditi da više od dva razreda budu istovremeno u dvorani.

U istoj se dvorani danas vaše Učeničko vijeće slikalo za naslovnicu novih, besplatnih koprivničkih novina Koprivnica News. Malo reklame nikom nikad nije naškodilo.

I sad ono zbilja bitno, ispričavam se ako sam vam oduzela puno vremena.

U PONEDJELJAK, 3.9., SKUPIT ĆEMO SE SVI ISPRED GLAVNOG ULAZA U 9.00.
Tamo ćemo naići na oglasnu ploču na kojoj će pisati u koju prostoriju moramo ići. Inače, svaki kat ima svoje brojeve prostorija. Tako podrum ima: P1, P2; prizemlje 001,002; prvi kat 101,102; drugi kat 201,202.

U 10.30 zajedno s razrednicom otići ćemo do tribina u dvorani, gdje će u 11.00 stupiti glavne face Lijepe naše i svečano otvoriti to čudo od škole.
Poslije otvaranja ravnatelj će nam organizirati domjenak (kako je rekao, kobasiica i BEZALKOHOLNO piće, a kasnije vjerojatno slijedi još jedno iznenađenje. Jako lijepo, ako smijem primjetiti. Bit ću pizda i neću vam reći o čemu se radi, iako vjerojatno već svi u vrijeme pisanja posta znate o čemu je riječ=)

Mislim da su to sve informacije. Triput sam pregledala blokić i sve je iskrižano - sve objavljeno. Divno je, krasno je, savršeno je (ne baš sve, al više-manje=), samo je pitanje koliko će to tako biti. Barem dvije godine, nadajmo se! =) A onda odlazimo u neke nove zgrade, s nešto manje stakla, s nešto manje čelika, ali s puno više iskustva.

Sutra ću vam javiti treba li odmah u ponedjeljak nositi i svjedodžbe 2. razreda za upis u 3. razred.

Do tada, još jedan stih Hladnog piva:

Kako ne bi okolo gledali
Niz ulice su nam poredali
Velike slike u boji na kojima točno stoji
kako izgleda sreća kad se uveća


A mi svakoga jutra kao vojnici
idemo po svoje mjesto na slici...


Pozdrav, najluđa ekipo, i vidimo se za par dana!
- 17:00 - Izrazi se! (0) - Nemoj printat, šteta je... - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Vužgi/vgasi komentare

Ovo je...

...samo za učenike 3.a razreda gimnazije ''Fran Galović' u Koprivnici, a mogu škicnuti i svi oni nama zavidni...

Free Website Counter
Kolko nas ima...











Dotični redom:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Bačani, Dijana
Bajrović, Ivan
Balažin, Veronika
Baričić, Domagoj
Bebek, Marko
Bogadi, Nela blog
Čorak, Mladen
Dimač, Marcel blog
Došenović, Dino
Dubravec, Helena
Gres, Mladen
Horvat, Klara
Hunjadi, Diana
Kiš, Iva
Kokotić, Ines
Kos, Ana
Krušelj, Ana blog
Kružljak, Bojan
Martinaga, Nikola
Matijaško, Filip
Medvarić, Maja
Nikolić, Ana-Marija blog
Ozmec, Ana
Pikivača, Tamara
Pintarić, Lela
Pirc, Kristian
Polančec, Matija
POLJAK, ANITA
Potroško, Mateja
Premec, Jasmina
Ritoša, Bruno
Ružić, Kristina
Sabolić, Iva
Stričević, Marija blog
Šarlija, Luka
Škiljaica, Elia
Šoštarić, Vladimir
Tadić, Vanja

Raspored sati

PON - kem, inf, tzk, bio, vj/et, zem, mat
UTO - mat, psih, hj, hj, pov, soc, fiz
SRI - njem, tzk, glaz, eng, eng, zem
ČET - mat, inf, njem, hj, hj, pov
PET - eng, bio, fiz, kem, soc, log, lik

Nadolazeće muke/blaženstva

engleski i fizika sljedeći tjedan, ne znam točno kad jer još nemam novi raspored