Free Hit Counter Predstavljanje knjige "Euroatlantizam i suvremeni međunarodni odnosi" - Nada Ključec blog - Blog.hr

Predstavljanje knjige "Euroatlantizam i suvremeni međunarodni odnosi"

Na Fakultetu političkih znanosti u srijedu je održana promocija knjige prof. dr. Lidije Čehulić Vukadinović " Euroatlantizam i suvremeni međunarodni odnosi".

Image and video hosting by TinyPic
Sudionici predstavljanja prije samog početka (photo by: Nada Ključec)

Prema riječima profesorice Čehulić, glavni razlog nastanka knjige je, to što smatra da je dužnost svakog profesora da ponudi literaturu na domaćem jeziku. U prepunoj dvorani ovo predstavljanje je popratilo mnoštvo profesora, akademika, a ponajviše studenata zbog kojih je knjiga i nastala.

Image and video hosting by TinyPic
Prof.dr.Lidija Čehulić Vukadinović (photo by: Nada Ključec)

Odmah na početku predstavljanja knjige govorio je i prof. dr. Vlatko Cvrtila, kao predstavnik Atlanskog vijeća koji je prisutnima objasnio važnost ove knjige i euratlantizma kao konstitutivne ideje u okviru stvaranja novog svjetskog poretka nakon Drugog svjetskog rata. U knjizi je presjek svih spornih pitanja u razvoju Zapadne Europe, stavovi američke države prema europskim prostorima, te ostali prijelomni trenutci.

Ovu priliku iskoristila je doc. dr. Marijana Grbeša, prodekanica Fakulteta političkih znanosti da se zahvali profesorici Čehulić iz dva razloga; popularizacije fakulteta, te ulaganje u znanstveni rad što se tiče međunarodnih odnosa. Među predstavljačima knjige bili su i mr. sc. Pjer Šimunović, državni tajnik Ministarstva obrane i dr.sc. Radule Knežević, nakladnik Političke kulture.

Image and video hosting by TinyPic
Dr.sc.Radule Knežević s knjigom autorice (photo by:Nada Ključec)

Profesorica Čehulić je sudjelovala na mnogim znanstvenim, međunarodnim i domaćim projektima, skupovima, suautor je i autor je mnogih znanstvenih radova. Također je i potpredsjednica Atlatskog Vijeća RH, izvršna direktorica za centra za međunarodne studije, članica Hrvatske udruge za međunarodne studije (HUMS).


Prof.dr.Lidija Čehulić Vukadinović o nastanku svoje knjige (video by: Nada Ključec)

Autorica knjige profesorica Čehulić objasnila je da je knjiga rezultat analize i isčitavanja literature, ali i rezultata mnogih profesora te nadodaje: "Da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene". Poručila je prisutnima da joj je bilo iznimno zadovoljstvo raditi na knjizi, te da uživa u svojoj profesiji i radu sa studentima. Izlaganje je završeno riječima autorice da joj je velika želja da ostvarimo svoje snove, kao što je i ona, bez obzira na prepreke koje će nam stajati na tom putu.

11.11.2010. u 12:14 | 1 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga



Pregled događanja u Zagrebu, koncerti, kazališta, izložbe, itd.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr