Traženje partnera za programe prekogranične saradnje Srbije i BiH - Stvarne djevojke

ponedjeljak , 17.12.2018.

Kolinda Grabar-Kitarović: Nije me bilo briga za šminku i frizuru, a pehar sam morala poljubiti










Click here: Traženje partnera za programe prekogranične saradnje Srbije i BiH






Očekuje se da će Poziv za podnošenje projektnih prijedloga u okviru ovog programa koji je u pripremi, biti objavljen početkom 2009. Skup je bio organizovan u obliku sajma, gdje su svi učesnici imali priliku da predstave svoju organizaciju odnosno instituciju i projektnu ideju za ovaj program prekogranične saradnje. Opšti cilj IPA Prekograničnog programa BiH-Crna Gora 2014-2020 je ubrzanje zajedničkog održivog razvoja prekogranične oblasti, njenih ekonomskih, kulturnih, prirodnih i ljudskih resursa kroz jačanje ljudskih potencijala i zajedničkih institucionalnih mreža lokalnih zajednica, te lokalnih privatnih i javnih aktera.



Traženje partnera za programe prekogranične saradnje Srbije i BiH

Prvi javni poziv za projekte, objavljen 2009. Prekogranična saradnja, koja se realizuje kroz IPA CBC programe, predstavlja okvir za ubrzane ekonomske integracije u cilju smanjivanja postojećih razlika u nivou razvijenosti prekograničnih regiona, kao i za unapređenje sveobuhvatne kulturne, socijalne i naučne saradnje između lokalnih i regionalnih zajednica.



Traženje partnera za programe prekogranične saradnje Srbije i BiH

Kolinda Grabar-Kitarović: Nije me bilo briga za šminku i frizuru, a pehar sam morala poljubiti - U okviru Programa Srbija — Crna Gora bit će ugovoreno 13, a što se tiče Programa Srbija — BiH 17 projekata, saopćeno je iz Zajedničkog tehničkog sekretarijata za Program prekogranične saradnje Srbija — BiH. Prvi poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru ovog programa biće objavljen u oktobru.



Traženje partnera za programe prekogranične saradnje Srbije i BiH

Uoči objave prvog poziva u sklopu IPA Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina — Crna Gora 2014-2020, u Sarajevu je 26. Svrha foruma je predstavljanje organizacija i institucija potencijalnih učesnika ovog Programa, njihovo umrežavanje, kao i prezentovanje programskih procedura. Forum u Sarajevu je okupio oko stotinu učesnika, zainteresovanih za načine učešća u Programu i kontakt sa organizacijama i institucijama koje programski teritorij obuhvata. Uvodne pozdrave učesnicima su prenijeli Nada Bojanić, šefica odsjeka za prekogranične, međunarodne i posebne programe pomoći EU BiH u Direkciji za evropske integracije, i Edbera Biković program menadžerica u Delegaciji EU u BiH. Svrhu programa i ostale neophodne informacije je izložio Zajednički tehnički sekretarijat Programa. Prvi poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru ovog programa biće objavljen u oktobru. Poziv će biti usmjeren na povećanje zaposlenosti i socijalnu inkluziju ranjivih grupa, kao i korištenje potencijala kulture i društva u svrhu pripreme turističke ponude. Forum su organizovali Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, kao operativne strukture programa, uz pomoć Zajedničkog tehničkog sekretarijata. Sličan događaj je 21. Opšti cilj IPA Prekograničnog programa BiH-Crna Gora 2014-2020 je ubrzanje zajedničkog održivog razvoja prekogranične oblasti, njenih ekonomskih, kulturnih, prirodnih i ljudskih resursa kroz jačanje ljudskih potencijala i zajedničkih institucionalnih mreža lokalnih zajednica, te lokalnih privatnih i javnih aktera.



Općina Bihać - Načelnik mr.sci. Emdžad Galijašević otvorio Forum za traženje partnera
Po završetku procesa ocjenjivanja podnesenih prijedloga projekata, delegacije EU-a svih zemalja učesnica u programima potpisuju ugovore o bespovratnoj pomoći sa korisnicima čiji su prijedlozi projekata ocjenjeni najvišim ocjenama. Sličan događaj je 21. Prihvatljive teritorije na strani BiH su grupe opština sjeveroistočne i sarajevske regije odnsno ukupno 68 opština, a na strani Srbije sve opštine Sremskog, Mačvanskog, Zlatiborskog i Kolubarskog okruga. Poziv će biti usmjeren na povećanje zaposlenosti i socijalnu inkluziju ranjivih grupa, kao i korištenje potencijala kulture i društva u svrhu pripreme turističke ponude. Listu odobrenih projekata u okviru trećeg poziva možete preuzeti. U okviru Programa Srbija — Crna Gora bit će ugovoreno 13, a što se tiče Programa Srbija — BiH 17 projekata, saopćeno je iz Zajedničkog tehničkog sekretarijata za Program prekogranične saradnje Srbija — BiH. Drugi poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Prekograničnog prorama Bosna i Hercegovina — Crna Gora raspisan je 01. Do sada su u okviru ovog programa raspisana 3 poziva za dostavljanje prijedloga projekata. Uvodne pozdrave učesnicima su prenijeli Nada Bojanić, šefica odsjeka za prekogranične, međunarodne i posebne programe pomoći EU BiH u Direkciji za evropske integracije, i Edbera Biković program menadžerica u Delegaciji EU u BiH.

[3ds powersaves license key not working|Tinder kako funkcionira|Cure za vezu sa slikom]






Oznake: Forumi, za, traženje, partnera, u, okviru, IPA, programa, prekogranične, saradnje, bosna, i, Hercegovina-Crna, gora, 2014-2020

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.