...neka vas utješi anđeo ljubavi....

petak, 07.04.2006.

ŠTO JE TO LJUBAV!!

Što je ljubav?Neznam zapravo ,ali mogu pokušati odgovoriti! Ljubav boli. Ljubav znači nikada ne reći da ti je žao.
Ljubav te čini kompletnim/om. Sve što ti treba je ljubav… i niz se nastavlja. Ljubav je nešto što činiš. Biti zaljubljen u nekoga, zahtijeva da je vaše ponašanje puno ljubavi, na način koji “njeguje naš vlastiti duhovni rast i rast druge osobe”.
Kada razmišljate o ljubavi kao djelovanju, a ne kao o osjećaju, to automatski pretpostavlja pouzdanost i odgovornost. Dakle, voljeti nekoga je puno više od sretnog osjećaja te zahtijeva djelovanje puno ljubavi do kraja . Ljubav je ono što ljubav čini.
Ljubav je prekrasna, sveta i to je sve što nam je potrebno. Pjesnici su u pravu! Ljubav nas podiže tamo gdje pripadamo!
Jedini način da ostanemo vjerni značenju ljubavi je misliti o ljubavi kao o djelovanju. Voljeti je ponašanje puno ljubavi koje slijedi važan recept i uključuje sve sastojke. Nema ljubavi bez poštovanja i odanosti. Vjerovati da takva postoji, samo izopačuje svetost ljubavi zbunjujući nas i čineći nas nepovjerljivim prema njoj.
Voljeti znači ponašanje puno ljubavi, zato jer je ljubav ono što ljubav čini.
Ljuba je blaga i ponizna, ali nema straha. Zapravo, samo u ljubavi nema straha.Ona je nesto što izvire iz vas. Mislite na ruzicasti plamen u svom srcu i na ruzicastu svijetlost koja se sve vise siri i siri.Maštala samo ljubavi kao o nečemu što treba biti vrednovano iznad sveg ostalog, iako nisam imala definiciju jer se činilo da svatko ima svoju različitu definiciju što je ljubav i kako bi ona trebala izgledati. Istovremeno sam bila opsjednuta ljubavlju, romantikom i nepovjerljiva, strahujući što je to što smatramo “ljubavlju”. Smisao ljubavi nisu materijalan dobiti nego da osoba koja voli drugu osobu želi unaprijediti dobrobit osobe koju voli. Zamislite kako se ljubav jaka ,kako nas tjera da činimo stvari na koje nikada ne bi ni pomislili a kamoli ih pretvorili u dijelo...
Ja sam nepopravljivi romantičar i nije me sram to priznati...u zadnje vrijeme ljubav me zbunjuje i polako gubim vjeru u nju jer zašto voljeti kad je osoba koju voliš na drugom planetu,znam da ljubav nema granice ali jedno je biti kraj njega,a drugo samo promatrati ga iz daljine i ne mislim na to da smo udaljeni nekoliko tisuća kilometara ili nekoligo država nego daljina našega srca ...nemožeš to opisati rječima kada voliš neku osobu a znaš da nemože biti tvoja i jako je teško preboljeti ju...ovo su moja mišljenja u vezi teme što je to zapravo ljubav,a koja su vaša razmišljanja?

Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske
a ljubavi ne bih imao bio bih mjed što ječi
Kad bih imao dar proricanja i znao sva otajstva
i sve spoznaje i kad bih imao svu vjeru
da bih i gore premještao
a ljubavi ne bih imao - ništa sam!
...
Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav,
ne zavidi, ljubav se ne hvasta,
ne nadima se; nije nepristojna,
ne traži svoje, nije razdražljiva,
ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi,
a raduje se istini;
sve pokriva, sve vjeruje,
svemu se nada, sve podnosi.
Ljubav nikad ne prestaje.
Pavao

Kako vi zamišljate ljubav,što je za vas ljubav...???!!!



Eh da mala obavijest ako mi se bude nesto dogodilo s Tomislavom onda cu vam napisati a do tada uzivajte u ovkvim ,slicnim,postovima
- 15:12 - Ostavi svoj trag (25) - ma zlato moje - ??

<< Arhiva >>