....Jedan trenutak

28.02.2008., četvrtak

Office 2007 cak i za zeceve




 





Izvrsna reklama, u kojoj ima malo vise roze, no vrijedna gledanja u trajanju od 3 minute, pokazuje svu jednostavnost Office 2007. One kojima se svidi, ostale reklame mogu pronaci ovdje.
- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.02.2008., utorak

Kiflice

kiflice feb2008.jpg



kiflice feb2008.jpg (1)



kiflice feb2008.jpg (2)
- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.02.2008., petak

Patike za Kosovo




- 22:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.02.2008., petak

474 krivicne prijave za samo 11 maloljetnika

Rekorder, po broju krivicnih prijava, je Denis Dzuvo. Do punoljetstva je uspio sakupiti 400 krivicnih prijava. U zatvoru je proveo samo godinu dana.

Roberto Hrustic, koji je prema broju kaznenih djela "drzao rekord" sa 128 kaznenih prijava, nedavno je uahpsen zbog posipanja i paljenja 72-godisnje starice u Sarajevu, od cega je ista i podlegla.

Od drugog do petog mjesta na ovoj listi 11 najvecih maloljetnih prestupnika nalaze momci, svi rodjeni 1989.godine i sa prosjekom od 70-tak kaznenih prijava.


Medju jedanaest maloljetnih kriminalaca koji su u Sarajevu pocinili najvise kaznenih djela (imaju po 15 prijava u prosjeku) nalaze se i trojica stara svega 14 godina.



Ukupno je 133 maloljetnika koji su stari od 14 do 16 godina, i isto tako su pocinili vise krivicnih djela.



U sarajevskom maloljetnickom miljeu bio i je i prosle godine ubijeni Tarik Silajdzic, bratic clana Predsjednistva BiH Harisa Silajdzica. Protiv Tarika Silajdzica je do njegove 18 godine sarajevska policija podnijela skoro 20 kaznenih prijava (zbog pokusaja ubojstva, vise kradja, nanosenja teskih tjelesnih povreda). On sam je krajem 2005.godine priznao ubojstvo Zumbera Celje, za koje nikada nije odgovarao.

Isto tako, kaznenog progona je postedjen i Tarikov godinu dana mladji brat Faruk Silajdzic, protiv kojeg je sarajevska policija podnijela desetak kaznenih prijava, ukljucujuci i onu za ubojstvo (krajem novembra 2006.godine) 24-godisnjeg Dine Drnde.




- 19:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

13.02.2008., srijeda

"Ne mogu izaci pred mase",

kazao je Samir Silajdzic, premijer Kantona Sarajevo, veceras u 22 sata, na Vijestima na Televiziji Bosne i Hercegovine.

Tvrdeci kako on nije ni moralno ni politicki odgovoran za izuzetno losu bezbjednosnu situaciju, za 4 ubistva u prvih 35 dana ove godine, pocinjena od strane maloljetnih lica.



Podsjecam, prvo su dva odnosno tri maloljetnika polila benzinom 72-godisnju staricu i zapalili. nakon cega je starica od zadobijenih opekotina i podlegla. Nakon toga su tru maloljetnika nozem ubila maloljetnog Denisa Mrnjavca, noc kasnije je doslo do pucnjave u Sa Clubu, gdje je A.A. tesko ranjen u glavu vatrenim oruzjem. Pocinilac je tek veceras lisen slobode. Noc poslije nepoznata lica su, oko 21 sat, bacila eksplozivnu napravu na autobusno stajaliste na Dobrinji i tom prilikom su dvije osobe povrijedjene.

Na sve ovo i mnostvo drugih krivicnih djela, nas premijer Kantona Sarajevo kaze: "Nisam odgovoran ni moralno ni politicki i tvrdi da su protesti, danasnji, orkestrirani, sa ciljem da se vlast Kantona destabilizira!?" Dodaje i kako je omladina zavedena od strane dvaju nevladinih organizacija: Dosta i Grozd. U svemu videci prijetnju prema njemu odnosno njegovoj poziciji, u strahu da ne izgubi fotelju.

Za one koji ne znaju u prosloj 2007.godini na teritoriji Kantona Sarajevo izvrseno je 8 ubistava dok su u prvih 35 dana ove godine izvrsena cak 4 ubistva.

Odgovor Samira Silajdzica je "..da je statisticki gledano, broj teskih krivicnih djela u opadanju.."
Itd.


Sa ovakvim odnosom prema onima koji su ih izglasali, mogu im poruciti samo jedno:

Samire Silajdzicu i Semiha Borovac (gradonacelnica Sarajeva), odstupite sa vasih pozicija!!



ps. Stanovnici (zvanicno ih je 418.000 ) Kantona Sarajevo su samo prosle godine u budzet kantona uplatili 845 miliona (vise od 3 milijarde kuna) konvertibilnih maraka
- 23:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2008., subota

Zlocin u Sarajevu

Strasan zlocin zbio se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Maloljetni Denis Mrnjavac, ucenik KSC, zboden je nozem od strane trojice ucenika Srednje masinske skole u tramvaju, u sred bijela dana.

Razlog: pogledao je jednog od njih, koji mu je rekao ako me jos jednom pogledas, "Zboscu te!"

Strasna je cinjenica da je u tramvaju bilo oko 30-tak ljudi od kojih niko nije reagovao vec na prva koskanja. Jos strasnije je da prilikom hapsenja maloljetni Nermin Sikiric (17) izjavio: "Ne mozete mi nista. Uvijek sam bio dva dana u policiji, dva u tuzilastvu i onda pustan na slobodu!"

Jednog odlicnog ucenika zbola su trojica njemu potpuno nepoznatih mladica. Zasto? Samo jer ih je pogledao. U kakvom svijetu mi zivimo? U svijetu kriminalaca-heroja, u svijetu u kojem ce za ovakvo ubojstvo s predumisljajem maloljetni N. Sikiric dobiti maksimalno 8-9 godina?! Jos ce ga zbog dobrog vladanja pustiti nakon 3-4 godine.

Sarajevo, onaj njegovi normalni dio je zgrozen sa ovim zlocinom, no biti samo zgrozen ne znaci da ce se ista promijeniti. Jutros slusam na radiju da su sinoc iz vatrenog oruzja ranjena dva slucajna prolaznika u uzem dijelu grada Sarajeva.

Sarajevo je ocigledno, postalo mjesto opasnog zivljenja. Mjesto u kojem zakon ne postoji i u kojem je moguce da maloljetnici hodaju naoruzani, kako sa hladnim tako i sa vatrenim oruzjem.

Sve dok se ne promijeni zakon i dok se ne poostri kontrola nosenja oruzja u skolama (siguran sam da se u vecinu srednjih skola dnevno unese najmanje desetak pistolja razlicitog kalibra i nebrojeni broj nozeva i boksera), dok se prakticno ne uvede kao u USA, metal detektor kroz koji ce prolaziti svi ucenici i dok se zakon ne poostri, opet kao u USA, da maloljetnik za ovakav zlocin dobije 40 godina bez mogucnosti smanjenja kazne nista se bitno nece promijeniti.

Nazalost.
------------------------------------------------

Bosnom i Hercegovinom, emailom, kruze fotografije te trojice zlocinaca koji su izvrsili taj monstruozni zlocin ubistva na javnom mjestu bez ikakvog razloga:

Ademir Lelovic:



Berin Talic:



i sam ubojica, Nermin Sikiric:




Sluzbena zapiska kaze: SARAJEVO - Sedamnaestogodišnji Denis Mrnjavac podlegao je juče nakon što su ga na povratku iz škole napala i izbola nožem tri mladića bez ikakvog povoda, potvrđeno je u policiji.

Mrnjavca su u utorak naveče u GRAS-ovom tramvaju pretukli Nermin Sikirica (17), Berin Talić (19) i Ademir Lelović, a maloljetni Nermin Sikirica ga je potom ubo nožem u predjelu stomaka.

Biljana Jandrić, portparol bolnice "Koševo", kazala je da nesretnom mladiću presječena arterija u trbuhu na dva mjesta, te da je i pored svih napora ljekara je podlegao.

Prema policijskim informacijama, za napad nije bilo nikakvog povoda.

"Jedan od nasilnika pitao je Mrnjavca: 'Šta me gledaš?' On je rekao: 'Šta gledam' i oni su ga počeli udarati rukama, nogama, bokserom, a N.S. ga je zbo nožem", rekao je naš sagovornik iz policije.

Policija je naknadno u jednom objektu na Baščaršiji pronašla bokser koji je korišten u tuči, te nož kojim je zboden.

U Kantonalnom tužilaštvu je potvrđeno da su sva trojica osumnjičenih uhapšena, koji su inače iz Sarajeva, te je za njih predložen pritvor. U policiji kažu da su N.S. i Lelović odranije poznati po vršenju krivičnih djela razbojništa i nasilničkog ponašanja.

"Policija je protiv njih nekoliko puta podnosila krivične prijave tužilaštvu u prošloj godini", naglasili su u policiji.

Saznajemo i da je veliki broj građana i policajaca u utorak naveče dao krv u Zavodu za transfuziologiju, pošto je mladić imao

- 11:07 - Komentari (43) - Isprintaj - #

04.02.2008., ponedjeljak

Bratislava

Drzava Slovacka.



Malo je manja od Bosne i Hercegovine, nekih 2.000 kvadratnih kilometara i ima malo vise stanovnika od nase zemlje. Usudio bih se reci ima otprilike onoliko stanovnika koliko bi Bosna i Hercegovina mogla imati da nije bilo agresije na BiH (5,4 miliona stanovnika). Rijec je o zemlji u srcu Evrope, Slovackoj, clanici EU, nekadasnjem dijelu Cehoslovacke i dijelu velikog Austrougarskog carstva. Glavni grad je Bratislava. Drzava se sastoji od 8 regija: Bratislaava, Trnava, Trencin, Nitra, Zilina, Banska, Presov i Kosice regije.



Stari dio grada Bratislave je predominantno baziran na austrougarskoj arhitekturi, sto se moze vidjeti i na sljedecih fotografijama (za vecu fotografiju kliknuti na istu):





bratislava jan2008.jpg (7) bratislava jan2008.jpg (8) bratislava jan2008.jpg (9) bratislava jan2008.jpg (10) bratislava jan2008.jpg (11) bratislava jan2008.jpg (14) bratislava jan2008.jpg (18)



Ono po cemu je ovaj stari dio grada Bratislave specifican je mnostvo malih umjetnickih djela, koji su postavljeni u skoro svakoj ulici, uostalom pogledajte i sami, na sljedecim fotografijama:





bratislava jan2008.jpg (21) bratislava jan2008.jpg (27) bratislava jan2008.jpg (29)  bratislava jan2008.jpg (102)



Na sljedece dvije fotografije mozete vidjeti nekadasnji dvorac a danas predsjednicku rezidenciju, te na fotografiji nakon tramvaj:



 bratislava jan2008.jpg (93) bratislava jan2008.jpg (100) bratislava jan2008.jpg (85)



Bratislava je puna novih zdanja, zdanja koja su preuredjena u hotele ili sjedista velikih korporacija:





bratislava jan2008.jpg (98) bratislava jan2008.jpg (97) bratislava jan2008.jpg (96)





U skrivenim rukavcima Obhodne ulice moze se vidjeti i ovo:





bratislava jan2008.jpg (105) bratislava jan2008.jpg (107) bratislava jan2008.jpg (108)





Jos malo fotografija iz centra grada, narodno pozoriste, hotel carlton, itd:





bratislava jan2008.jpg (26) bratislava jan2008.jpg (30) bratislava jan2008.jpg (31) bratislava jan2008.jpg (32) bratislava jan2008.jpg (34) bratislava jan2008.jpg (37) bratislava jan2008.jpg (47) bratislava jan2008.jpg (48) bratislava jan2008.jpg (62) bratislava jan2008.jpg (64) bratislava jan2008.jpg (36)














Gradi se i u Bratislavi. Nedaleko od zeljeznicke stanice Petrzalka mozete vidjeti i ovo zdanje:



 bratislava jan2008.jpg (3)



U neposrednoj blizini je i veliki trgovacki centar (na slici vidite samo jedan maleni dio), sa obiljem prodavnica poznatih svjetskih marki:



 bratislava jan2008.jpg (5)



unutrasnjost trgovackog centra izgleda ovako:



 bratislava jan2008.jpg (6)
- 00:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogovi sa foto tematikom

BH PHOTOGRAPHERS (galleries)