utorak, 09.09.2008.

My Chemical Romance

UVOD
My Chemical Romance (poznati i kao My Chem i MCR) američki je alternativni rock band osnovan 2001. godine. Članovi benda su Gerard Way, Ray Toro, Frank Iero, Mikey Way i Bob Bryar.

O BENDU
Prvi album izdali su 2002. pod nazivom I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love pod nakladom Eyeball Records. Sljedeći album pod nakladom Reprise Records izdan je 2004. pod nazivom Three Cheers For Sweet Revenge. Album je postigao veliki uspjeh te je prodan u preko 2 milijuna primjeraka. Razlog takvom uspjehu je bio dijelom u singlovima "Helena", "Ghost Of You" i "I'm Not Okay, I Promise". Band je nastavio svoj uspjeh najnovijim albumom iz 2006. The Black Parade sa singlom "Welcome To The Black Parade". Dok članovi benda svoju glazbu ocjenuju kao jednostavno rock, među glazbenim kritičarima i publikom su se vodile mnoge rasprave.

BIOGRAFIJA
Bend su osnovali frontman Gerard Way i bivši bubnjar Matt Pelissier otprilike tjedan dana nakon napada 11. rujna 2001. Svjedočenje napadu na blizance toliko je utjecalo na Gerardov život da je odlučio osnovati bend. Pjesma "Skylines and Turnstiles" posvećena je tom napadu. Nedugo nakon toga Ray Toro je pozvan da se pridruži s obzirom da tada Way nije mogao u isto vrijeme svirati i pjevati. Prve pjesme koje su snimili bile su "Our Lady Of Sorrows" (tada nazvana "Bring More Knives") i "Cubicles", a snimljene su u Pelissierovom potkrovlju. Nakon što je čuo prve demoe Mikey Way, Gerardov mlađi brat se priljučio bendu i radi toga je napustio fakultet i naučio svirati bas gitaru.

My Chemical Romance su tada potpisali s Eyeball Records svirajući s bendovima Pencey Prep i Thursday. Tu su upoznali Franka Iera, vokala i gitarista Pencey Prepa. Nakon što se Pencey Prep raspao 2001/2002 Frank Iero se priljučio MCR kao gitarist, par dana prije nego je band snimio svoj prvijenac, 3 mjeseca nakon stvaranja bend. Album je nazvan I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love, a je objavljen 2002 pod Eyeball Recordsom.

Krajem 2007. bend je na više koncerata svirao dosad neobjavljenu pjesmu nepoznatog naziva. Fanovi spekuliraju da bi se pjesma mogla zvati 'Stay', ali bend je odbio potvrditi ime pjesme. U nedavnom intervju frontman grupe Gerard Way najavio je da će novi, četvrti po redu studijski album, imati zvuk u stilu punk rocka što bi značilo da ce momci iz MCR-a vraćaju prvobitnom stilu izmješanom s alternativnim rockom koji su uspješno svirali na trećem albumu. Datum izlaska albuma se predviđa za početak 2009. godine dok se i kraj 2008. spominje kao mogući datum.


DISKOGRAFIJA
2002: Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love
2004: Three Cheers for Sweet Revenge
2006: The Black Parade

(Izvor: Wikipedija)

MOJ KOMENTAR
A kai mislite zashto su mi omiljeni? Jer su jednostavno PREDOBRI. Gerard je too kjut,a pjesme su im...ahh~ Evo,stavit chu vam par slika,pjesmu,i rijechi pjesme.


Song - Welcome To The Black Parade
Welcome To The Black Parade - My Chemical Romance

Lyric

- My Chemical Romance Lyrics

Pictures

Gerard Way (Vocals)


Mikey Way (Bass Guitar)


Frank Iero (Guitar)


Ray Toro (Guitar)


Bob Bryar (Drums)


Group Pic


22:32 | Komentari 29 | Print | ^ | On/Off |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.