< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (1)
Listopad 2007 (1)
Kolovoz 2007 (2)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (1)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (5)
Studeni 2006 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Black/white

Dizajn by: RizL@ i sTrUdL@

Opis bloga

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Girls can wear jeans
And cut their hair short
Wear shirts and boots
'Cause it's OK to be a boy
But for a boy to look like a girl
is degrading
'Cause you think that being a girl
is degrading
But secretly you'd love to know what
it's like
Wouldn't you?
What it feels like for a girl...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

There ain't no time
but it still fades away
and leaves no trace
cuz people became slaves.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Click here to get images like this!

Linkovi

Blogovi koje čitam:
-Puma is alive again
-Puma
-Njima to ne igra nikakvu ulogu
-Majstorica
-blog sa riječima ljubavnih pjesama
-kolega, fizičar, metamorf, ali prije svega naš guru
-naša najdraža raska
-kolega mladi intelektualac


Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Image Hosted by ImageShack.us


Click here to get images like this!

Image Hosted by ImageShack.us




















The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return.

Najgori način da ti netko nedostaje jest da sjediš pored njega i znaš da ga nikada nećeš imati...

Teško je biti ništa u očima onoga koji je tebi sve...

Volim te, ne zbog toga što si ti, već zbog toga što sam ja kad sam pored tebe...

Nikada se ne prestaj smijati, čak ni kada si tužna. Možda će se netko zaljubiti baš u tvoj osmijeh...

"Vrijeme sve briše. Htio to čovjek ili ne, vrijeme sve briše. Sve odnosi. Na kraju ostane samo mrak. Katkad u tome mraku nađemo druge, a katkad ih ondje ponovno izgubimo."
Click here to get avatars like this!

"Tražimo ono što mislimo da će uljepšati život. Novac, popularnost, slavu. No pritom zanemarujemo ono bitno. Jednostavne stvari. Prijateljstvo. Obitelj. Ljubav. Ono što smo vjerojatno već imali."

"Možda najbolje u svom srcu nekritički dajemo onima koji nas se jedva sjete."

"Kad su toliki zaista usamljeni, bilo bi neoprostivo sebično biti usamljen sam."
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

"Tragedije se događaju. I što onda, dići ruke? Odustati? Ne. Kad ti srce prepukne, moraš se vraški boriti samo da preživiš. Zato što i jesi živ. A bol koju osjećaš... To je život. Zbunjenost i strah? Podsjećaju te da negdje postoji nešto bolje i
da se za to vrijedi boriti."

''Znate, rečeno je da mi jednostavno ne prepoznajemo značajne trenutke naših života dok se oni događaju. Odrastamo zadovoljno s idejama ili stvarima ili ljudima i uzimamo ih zdravo za gotovo… I to je tako sve dok stvari ne budu takve da mogu biti uzete od tebe… I onda shvatiš kako si bio u krivu; shvatiš kako su ti jako potrebne; shvatiš koliko ih jako voliš…"
Image Hosted by ImageShack.us

"Dvije su tragedije u životu. Jedna je izgubiti ono za čim čezneš, druga je dobiti to."
Image Hosted by ImageShack.us

"People always leave. But sometimes they come back."
Image Hosted by ImageShack.us

"Six billion people on the world, six billion souls. And sometimes all you need is one."
Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!







nedjelja, 15.04.2007.

Ticket to heaven

Evo, prošli su i uskršnji praznici, prebrzo ako se mene pita… Niti jedan dan nisam uspjela biti doma, odmarati se i uživati u miru i samoći. Uspjela sam i proslaviti rođendan, tj. Petra, Kats i ja smo uspjele proslaviti rođendane… Jako lijep provod, neprospavana noć, nekoliko čudnih situacija… Sve u svemu, super provedena 2 dana sa najboljim frendicama.

U ponedjeljak sam se našla sa prijateljicom iz osnovne, shvatile smo koliko smo se udaljile, više nemamo zajedničke teme za razgovor, ne izlazimo na ista mjesta, vidimo se jednom mjesečno, premalo za nekakav razgovor… Tek uspijemo razmijeniti novosti, sjetiti se događaja i epizoda iz osnovne, raspitati se o ljudima iz bivšeg razreda, požaliti se na školu i profesore… ali to nije pravi razgovor, ne kažemo si ono što nas zapravo muči, stvarne probleme, ne podijelimo međusobno svoju tjeskobu i tugu i užasno mi je žao zbog toga, žao mi je što je naše osmogodišnje prijateljstvo svedeno na tek nekoliko riječi mjesečno.
I tako, razgovarajući s njom u ponedjeljak sjetile smo se jedne epizode, epizode koja je trajala kratko, ali njezine posljedice su se osjećale puno dulje.


Zamislite curu… recimo da se zove Nela. Nela ima svijetlo-smeđu kosu i plave oči. Nela je vedra i uvijek nasmijana cura, svatko bi ju želio za prijateljicu i sa njom je uvijek zabavno. Izgleda super, građena kako bi trebala i sa prelijepim osmijehom, nema osobe kojoj se ne bi svidjela. No Nela nije baš najsretnija u ljubavi, sviđa joj se jedan dečko (nazovimo ga Luka), ali on ju ne primjećuje, kako i bi kad je presramežljiva. Nela ne pokazuje svoju tugu zbog toga; pa nije to najveća nesreća koja može zadesiti čovjeka, tješi se. Uostalom, ima super frendove i frendice sa kojima joj je svaki dan bolji od prethodnog.

U razred do njenog ide Tamara, cura prelijepih očiju, dugih i vitkih nogu, ona je na prvi pogled super frendica, pa čak i kad je malo bolje upoznaš još uvijek ti se čini da je zakon. No, ima jednu manu. Manu koju vidiš čim provedeš duže vrijeme u njenom društvu. Ona jednostavno mora biti u središtu pozornosti, u središtu svog svijeta, ali i svjetova ostalih. Nikada nisam saznala zašto se tako ponaša i zašto joj je toliko važno da joj se svi dive i da joj zavide. No unatoč tome, ja sam ju cijenila… Ne zbog toga što je savršeno mogla otpjevati i najzahtjevniju pjesmu, ne zbog toga što je mogla najbrže od svih pretrčati 10 krugova oko školskog igrališta. Ne. Cijenila sam ju i voljela kao prijateljicu, zato što me znala utješiti kada je to bilo potrebno, razumjela je sve moje probleme i mogla sam sa njom razgovarati o svemu, od glazbe, mode, dečki pa sve do nogometa i knjiga. Nisam vidjela koliko je ogorčena, nisam shvatila koliko je zavidna i ljubomorna na ljude oko sebe. Znala je za Nelinu zaljubljenost, samo zato što sam joj ja to rekla, znala je za sve što se događa u mom razredu jer sam joj govorila sve.
I kada je napokon Nela uspjela privući Lukinu pažnju na sebe, kada su napokon razgovarali na Katarininom tulumu, kad ju je napokon pozvao van… tada sam shvatila s kime sam se družila posljednje dvije godine. Kada je Tamara vidjela koliko je Nela sretna sa Lukom, nije to mogla podnijeti; ona nije imala dečka, uporno je tvrdila da to nije njena greška, ali bila je. Ona je svakog otjerala od sebe, svakog kojemu se svidjela odgurnula je od sebe svojim ponašanjem i ljubomorom. I tako je ona, ljubomorna na Nelinu sreću odlučila poduzeti sve kako bi raskinula njihovu vezu, kako bi i Nela bila nesretna baš kao i ona. Nije mogla podnijeti pogled na njih dvoje kako se grle, nije mogla jer je ona htjela biti ta, htjela je biti u njegovom zagrljaju, ne zato što se njoj sviđa Luka nego samo kako ga Nela ne bi imala.
Tako je započeo njezin plan.
Prvo je uvjerila mene kako je Nela loša osoba, kako je zla i kako joj pokušava uništiti život, a zatim je krenula uvjeravati i ostale. Na sreću, nije uspjela sve okrenuti protiv Nele. Na sreću, postojala je cura koja nije htjela povjerovati Tamarinim pričama, stala je na Nelinu stranu i uspjela nama ostalima pokazati koliko je Nela dobra osoba. Nakon što je to vidjela, Tamara je odustala, nije se ispričala Neli, ali ona joj to ne zamjera.
I ja sam uspjela vidjeti s kime sam se družila, komu sam vjerovala, koga sam branila… Nisam razumjela, a ni sada ne razumijem zašto je Tamara odlučila uništiti život tako dragoj i dobroj curi samo zbog ljubomore, no više nije ni važno. Prekinula sam prijateljstvo sa njom i odlučila da više neću biti tako naivna, više neću ljudima vjerovati bez razloga, da više neću biti tako povodljiva… (No svi znate da mi se to još jednom dogodilo, nažalost.)
Sada, dvije godine nakon toga više ne viđam Tamaru, rekli su mi da se odselila na Pešćenicu i da se ne druži sa ljudima iz osnovne. Našla je novo društvo, nadam se da je pametnija, nadam se da je shvatila svoje pogreške i da se nastoji promijeniti. Želim joj sreću.



Velika pusa Ani i Čaby, vi znate o kome sam pričala makar su imena promijenjena jelda??? Vi ostale curke nećete znati o kome se radi ali svejedno je lijepa pouka priče.

Pusek od Mardž!


Image Hosted by ImageShack.us


Update!!!
(sad napokon znam kaj to znači i čemu služi, zahvaljujući Majstorici)
Dakle ovo ide Cinčnoj tak da zna da pod "čudne situacije" nisam podrazumijevala ono na šta ona misli...
I da, želim komentar od Cinčne i Antonije i svih koji pročitaju postek...



| - 16:38 - Makes u smile..... (16) |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.