Google

biker's blog

ponedjeljak, 21.05.2007.

Orange County Chopers

Meni jedna od jacih firmi, a pogotovo jer rade motore...

Orange County Choppers je firma, osnovana 1999. godine. Osnivač je Paul Teutul stariji, a među osam zaposlenih su i njegovi sinovi - Paul mlađi, koji radi kao glavni dizajner, Daniel, koji je manager, i Mikey, čiji posao nije u potpunosti definiran.

Prozvodnja choppera izrasla je iz željezare Orange County Ironworks, koju je Paul stariji pokrenuo prije tridesetak godina. Ljubav prema motociklima potaknuta je kultnim filmovima »Easy Rider« (Goli u sedlu) i »The Wild One« (Divljak), sa Čuvenim M. Brandom. Tako su iz obiteljske radionice izlazili mnogobrojni prerađeni motocikli.

Prvi motocikl iz pogona Orange County Choppers (OCC) bio je True Blue, klasični chopper, koji je prikazan 1999. godine na »Daytona Biketober festu« i odmah privukao veliku pažnju.


Poslije uspješnog debija iz ove radionice izlaze mnogobrojni chopperi, specijalo izrađeni i posvećeni pojedinim ljudima ili događajima.

Spomenimo samo neke: Spyder Bike - koga vozi muzičar Wyclef Jean iz grupe »Fugees«, Jet Bike - napravljen u čast američkim vojnim snagama u Afganistanu, Fire Bike - posvećen vatrogascima 343-će njujorške Vatrogasne stanice koji su poginuli na zgarištu WTC-a. Tu su zatim Comanche Bike, Black Widow (to je meni jedan od drazih), NYPD Bike, Liberty Bike - napravljen od materijala sa kipa Slobode. Najnoviji proizvod je Lance Armstrong Bike - napravljen za »Lance Armstrong« fondaciju, a predstavljen u popularnom »Jay Leno Showu« 01.09. ove godine.


Danas je OCC svjetski priznat samostalni proizvođač sa godišnjom produkcijom od oko 150 motocikla, čiji se chopperi zbog svoje atraktivnosti često nalaze na naslovnim stranama mnogobrojnih časopisa. Također, na popularnom kablovskom programu Discovery Channelu gedatelji su mogli vidjeti kompletnu proizvodnju jednog choppera (Jet Bike).

Sa tehničkog stajališta, chopperi su lako prepoznatljivi po dugačkoj, visoko podignutoj, prednjoj viljušci, karakteristično smještenom pogonskom agregatu, velikom međuosovinskom rastojanju te spuštenom zadnjem dijelu i zadnjem točku sa izuzetno širokim pneumatikom. Zbog takvog oblika, chopperi se ne mogu pohvaliti manevarskim sposobnostima, ali svojim vlasnicima pružaju vrhunski užitak, uz satisfakciju da je svaki proivod firme OCC jedinstveni unikat.

evo i par slicica od Black Widow motora

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

evo jos njihov projekt pod nazivom Solidworks, meni jako zanimljiv

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

s lijeva na desno - Paul Sr. Mikey i Paul Jr.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Paul Jr.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Paul Jr. i Vinny

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mikey

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

21.05.2007. u 17:52 • 0 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2008 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

bit ce svacega, sam polako
a kam ti se zuri
pricekaj... :)