Prvi interaktivni blog!

***

Cpt. Insane-o Vas poziva da sudjelujete u stvaranju naslovnice bloga. Sve što trebate je pokazati malo kreativnosti u vandaliziranju Oka koje vas vreba. Predložak mozete skinuti ovdje (click). Radove šaljite na causenad[AT]gmail[DOT]com Uz vrijedne nagrade pobjednik dobiva i link na svoj blog. To je ujedno i moja cool lista

***

Filip je ovotjedni pobjednik za najbolji dizajn. Jednostavno me oduševio svojom crtačkom vještinom.Rad mu je inspiran mojim zadnjim postom (Pionirska posla) pa sam malo i subjektivan al moj je blog i mogu radit što hoću. Filip za sebe kaže da je srednjoškolac koji voli Bonu i da je siguran da i Bono voli njega. Za nagradu nažalost ne dobiva ništa zbog komentara da mi je blog "interaktivan koliko i dječja slikovnica".

***
Prijašnji pobjednici su:
1 , 2 , 3
***
Najbolji Banneri ikad
kod
kod
kod
kod

Moraš skupit sve? kod
"4 u 1" Banner

ponedjeljak, 19.02.2007.

Dobra vremena za kultove!

Ako se želite pridružiti nekom ili pak osnovati kult, tržište nikad nije bilo liberalnije. Možda je kriva kaotična geopolitička situacija u svijetu ili konačno dekodiranje Da Vincijevog koda. Na kraju nije ni važno, vremena su došla da zauzmete stav i pridružite se kultu. Da bi se snašli u šumi kultova otvaram novu sekciju u kojoj predstavljam najzanimljivije. Sekcija će se zvati Kultistički Kutak. Iskreno planiro sam da se zove Kapetanov Kultistički Kutak ali mi bogovi akronima nisu bili naklonjeni. Navodno su dobili prigovor od bogova rasne tolerancije.

Pa dopustite da Vam predstavim jedan bizaran kult - Eneaistički kult. Eneaisti imaju jako kontroverzna vjerovanja, čak je i glasnogovornik scijentološke crkve izjavio da su eneaisti ridikuli i da ismijavaju pojam religije. Vjerovanja Eneaisti su utemeljena na mističnosti broja devet (ennea - grč. devet). Vjeruju da postoji kozmička sila u broju devet koja nas sve povezuje i koja sve kontrolira. Utemeljio ju je kubanski amerikanac Alehandro u 90-tima. Alehandro je turistički boravio u Italiji kad je pod utjecajem halogenida doživio prosvjetljenje u snu. U svom snu je vidio devet brodova koji će odvesti njega i njegove sljedbenike u Eden.

Kad se probudio bilo mu je jasno da treba početi od druge strane. Treba krenuti na Put od pakla da bi se došlo do raja
(njegova potraga za Edenom zapisana je u Knjizi Puta, puni naslov tog eneaističkog manifesta je "Knjiga Puta - Kako? Zašto? A možda čak i gdje!").
Nije mu dugo trebalo da shvati Put počinje u Firenci, gradu Dantea i njegovog remek djela u kojem opisuje devet krugova pakla.
Ubrzo je primijetio i fanatizam građana Firence prema dugokosom muškarcu koji je imao broj devet na leđima.
Riječ je bilo naravno o Gabrielu Batistuti, napadaču nogometnog kluba Fiorentina.
Lik Gabriela Batistute mu je jasno ukazivao na Argentinu, zemlju njegovog rođenja.
Malo tko bi danas znao za Argentinu da je nije proslavila Madonna sa svojim mjuziklom Evita u kojoj moli domoroce da ne plaču za njom jer je ona ustvari robot (barem sam je tako shvatio film - iako priznajem da sam malo zaspao u sredini filma).
"Madonna je kraljica popa ali tko je kraljica svijeta?" - ubrzo se zapitao Alehandro.
Poslije mnogo razmišljanja zaključio je da je kraljica svijeta isto Madonna pa je pao u malu depresiju misleći da je skrenuo s Puta.
Alehandro je u tim trenucima depresije često ležao u fetalno-fekalnom položaju i promatrao zvijezde.
Shvativši da su zvijezde, odnosno svemir fizički iznad svijeta zaključio je da je kraljica svemira jača od kraljice svijeta.
Kraljica svemira je očito Venera, jedini ženski planet u Sunčevom sustavu od njih devet.
Alehandru je postalo jasno da je Eden na Veneri i da treba svoj život nastaviti na Veneri.

Nažalost još nitko ne planira uskoro otići na Veneru, ali do tada treba poštovati nasljeđe broja devet i njegovu ulogu u kozmosu. Alehandro ubrzo osniva kult Eneaista. Sebe naravno proglašava Velikim Meštrom i Prvim Astronautom (titulu Prvog Astronauta, odnosno eneaističkog mesije može mu jedino oduzeti djete Gabriela Batistute i Madonne). Radi dodatne mistifikacije kulta Alehandro uvodi čudne obrede poput čiščenja u kojem polaznici briju sve dlake s tijela. Tu je i ritualno preskakanje vatre sa bližim rođakom na leđima a važnu ulogu u eneaizmu ima i kartonska kutija. Svaki član mora provesti dva dana u kutiji ali kad izađe navodno počne cijeniti vodu za piće, sunčevu svjetlost, sapun i katarsku avanturu Gabriela Batistute.
Eneaisti su postali medijski zapaženi kad su u ljeto 2006. organizirali mirni prosvjed protiv odluke astronomskog vjeća da izbace Pluton iz popisa planeta. Ta odluka narušava stabilnost Sunčevog sustava koju mu je pružao broj devet. Da bi iznijeli svoje argumente izveli su lutkarsku predstavu u kojoj lutke Saturna i Jupitera biraju ostale planete za partiju košarke ali nitko ne izabere Pluton koji se na kraju rasplače. Predstava je dobro prošla kod publike i kritičara koji je nazivaju "katarzičnom". U Hollywoodu se šuška i o ekranizaciji.

Osim dobre zabave i zbližavanja s rodbinom na leđima, eneaistički kult Vam nudi i kratku ulogu u filmu.
Prijave za članstvo se zaprimaju na internetu a broj mjesta je ograničen pa sretno.

19.02.2007. u 01:20 • 4 KomentaraPrintaj#

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker


Komentari ON/OFF ?

Captains blog

Socijalno altruistički blog s lajtmotivom majmuna.

Teme bloga nisu kronološki napisane nego je svaka cjelina za sebe pa ih slobodno možete čitati i ostaviti komentar ispod priče koja vas se dojmila. Kao brza pomoć u odabiru tema tu je rubrika "Populističke poruke".

Natječaj za dizajn bloga je uvijek otvoren

- Cpt. Insane-o
(Keptin Insejno)

Populističke poruke



John Kompich opet se pita zakej? Zbog velikih zahtjeva publike napravio sam opsežnu potragu i pronašao tog matematičkog genijalca na samom rubu očaja i blogosfere. Zakej Kedžo ispo? Zakej indie postoji? Zakej nemrem brže solirat? - pita se često Kompich na svojem muzičkom hit blogu. Dopustite da bude i Vaš frend i kompić, John Kompich.

Najbolji Link