I've come here to kill you,won't leave until you've DIED...

utorak, 29.08.2006.

SVIJET NEMRTVIH


Vampiri - krvi žedni, slave siti
Krvi gladni, bljedunjavi vampiri ogrnuti dugim crnim plaštevima i obavijeni maglom bauljaju kroz noć. Tako bi otprilike izgledala suvremena vizija vampira usvojena na osnovi mnogobrojnih romana, filmova i ostalih oblika popularne kulture. No povijest je u različitim krajevima svijeta pisala različita vampirska iskustva kojima je zajednički bio strah od natprirodnih bića noći koja se hrane krvlju ljudi

Image Hosted by ImageShack.us
Prvi opipljivi dokazi o postojanju tog mita pronađeni su u Kini, a datiraju iz 6. stoljeća prije naše ere. Azteci i Eskimi također su vjerovali u postojanje živih mrtvaca, ali legende o vampirima proizašle su iz europske kulture.

Babilonska mitologija zaslužna je za legendu o ženskom demonu Lilit, u židovskoj mitologiji kasnije poznatom pod imenom Lilith.

Lilith je bila prva žena namijenjena Adamu, ali bijesna zbog njegove seksualne superiornosti okrenula se mračnoj strani i postala kraljicom zlih duhova i demona te je sisala krv trudnicama i tek rođenoj djeci.

Egipatska božica Sekmet navodno bi bila zadovoljna tek nakon što bi popila alkoholno piće s malo ljudske krvi, dok se u tekstovima na sanskrtu vampiri prepoznaju u Vetalama, bićima koja nastanjuju leševe.

Povijesni vampiri

U 15. stoljeću javile su se dvije stvarne osobe koje su zbog svojih sudbina začinjenih legendama i usmenom predajom prozvane povijesnim vampirima.

Image Hosted by ImageShack.us
Vlad Tepeš - kolci su mu bili omiljeno sredstvo mučenja
Najeksponiraniji tiranin 15. stoljeća svakako je bio legendarni vlaški knez Vlad koji je upamćen po stravičnom nadimku Tepeš, što znači nabijač na kolac.


Svoje neprijatelje i neistomišljenike Vlad je kažnjavao krajnje sadistički, ostavljajući ih, prema drevnom običaju, da polako iskrvare nabodeni na drvene kolčeve, zabijene uspravno u zemlju. Na taj način život je skončalo između šezdeset i sto tisuća ljudi.

Zapadna Europa također je imala svojeg krvnika, umirovljenog časnika kojeg se zbog okrutnosti, kanibalizma, sadizma i seksualnih perverzija smatralo osnivačem sotonizma.

Gilles de Rais, heroj Stogodišnjeg rata i pripadnik vojske Ivane Orleanske, postao je povijesni vampir na kome je zasnovana priča o Modrobradom.

De Rais se posvetio alkemiji nadajući se da će tajnu kamena mudraca (supstanca za koju se vjerovalo da metal može pretvoriti u zlato) otkriti u krvi, a u njegovim je sadističkim eksperimentima stradalo oko tristotinjak dječaka.

18. stoljeće – zlatno doba vampirizma

U vrijeme najveće pošasti kuge 1710. godine u Istočnoj Pruskoj austrijske vlasti započele su bizarnu istragu koja je uključivala otvaranje lijesova kako bi se uhvatili vampiri koji su smatrani uzrokom fatalne bolesti.

Dva su smrtna slučaja potaknula mnoge kontroverzne rasprave i disertacije koje su desetljećima uzbunjivale čitavu Europu. Prvi od njih bio je slučaj Petra Blagojevića koji je nakon smrti u 62. godini u nekoliko navrata navraćao u kuću svog sina te od njega tražio hranu.

Image Hosted by ImageShack.us
Suvremena vizija Drakule
Kada je on to odbio, sljedeći je dan pronađen mrtav. Blagojević je kasnije navraćao i u kuće svojih susjeda čiji su životi okončani uz neobjašnjiv gubitak krvi. Tada se po prvi put upotrijebila riječ vampir koja na njemačkom glasi Vanpir.

Drugi fatalan slučaj pojavio se u srpskom selu Medveđa. Arnold Paole umro je koseći sijeno i to nekoliko godina nakon što su ga navodno napali vampiri. Ubrzo poslije njegove smrti lokalno je stanovništvo počelo masovno umirati, što je protumačeno kao njegovo osvetničko djelo.

Dom Augustine Calmet, poznati francuski teolog, sakupio je tadašnje mnogobrojne izvještaje o postojanju vampira, među kojima su se nalazili i oni kritički, poput Voltaireovog, ali i oni u kojima su demonolozi zastupali postojanje vampira, u zaključku prilično nejasno i nesigurno potvrdivši da postoje.

Tek je kraljica Marija Terezija zabranila daljnje otvaranje grobova i uništavanje tijela. Njezin zaključak je bio da vampiri ne postoje, a to je označilo kraj vampirske epidemije u Europi.

Vječni život vampira u pop kulturi

Najpoznatiji literarni prikaz vampira sigurno je viktorijanski roman 'Drakula' Brama Stokera. Pripreman gotovo osam godina, roman je upravo zbog svoje epistolarne forme (roman u pismima) dobio na autentičnosti koja mu je donijela popularnost širom svijeta, čemu je doprinio i istoimeni film snimljen 1979. godine.

Image Hosted by ImageShack.us
Christopher Lee kao ozloglašeni Drakula

Na temu vampira snimljeno je stotinjak filmova. Neki su celuloidni vampiri imali smisla za humor kao u čuvenom filmu Romana Polanskog 'Bal vampira' (The Fearless Vampire Killers), neki su bili lijepi poput onih u 'Intervjuu s vampirom', mnogi su zbog svoje neoriginalnosti ostali zaboravljeni, no kao jedni od najboljih vampira u povijesti Hollywooda i do danas su ostali upamćeni Christopher Lee, David Peel i Klaus Kinski.

Legende o krvožednim bićima noći se nastavljaju, interes za njih ne jenjava, a inspiracija koju pružaju osigurava im sigurno mjesto u djelima popularne umjetnosti.


moja frendica kaže da sam i ja vampač!!!!zbog zubi smijeh buwahahahahahahaha!!!

29.08.2006. u 15:48 • 33 talk,talk&talk...nije vrijedno...#

subota, 26.08.2006.

ojla!!!!

danas je na trgu nešt sa Ac Milanom....i na Zrinjevcu je bio koncert,možda je još uvijek,nemam blage,sa The Sick Swing Orcestrom...pjevali su evergreen pjesme...bilo je i za crtanje i besplatno se moglo voziti sa kočijom sa konjičima u krug :DDDDDD baš je bilo zakooon!!!!!
bila sam sa Tenom i Ivy...ja sam dobila balon srčeko cerek,derala sam se da ga oću i zatim sam natjerala Ivy da uzme jedan za menenaughty baš je lijepoooooo!!!!!!!ja volim srčeka i mašnice :DDDDD i sladoledsmijeh
bili smo u megiću,ja sam uzela čizburger i meksandej od jagode mljacmljacnjami
Ivy je uzela neki Greek menu,od čega sam ja pojela pola pomfrianjamii popila veliku coluparty,Ivy je ostavila malo sendviča,platila i ostavila,strahotenono,i onda si je uzela besplatni slatkač uz neki kupon...ona ih je dobila 14!!!!!a Tena i ja niti jedan!!!!koja su to đubrad...al naravno,naša draga Ivy nam je dala svakoj po dva :))))
ja sam jakooo sretnayes imam balonček srčeko!!!!!!!!!!cerek baš je sweeett!!!!!hihihihihihihihi
trebala je ići i Hohy s nama,al nije mogla....:(((( imala je posla....al dobro....drugi put će ići...
pa sad iden s Tenom van,na naše najljepše mjesto mjesto,cijevi!!!!žute cijevi pokraj žutog mostića iznad prljavog potočića pokraj velike nove crkve......to je sve za danas.....čujemo se još....naravno sa onima koji posjećuju moj blog...hmmmm....3osobe,baš su srčeka :))))
pa ajde pa-pawave

26.08.2006. u 15:55 • 3 talk,talk&talk...nije vrijedno...#

četvrtak, 24.08.2006.

dOBRA vEČER!!!

pa evo malog horoskopa....neznam šta da više napišem...žao mi je ak sam nekog izostavila...nadam se da za sve dobro piše i da ćete biti zadovoljni i bar u nečem se pronaći :DDDDD
ajde pa-pa smijeh

OVAN
Karakter: Ne mogu se pohvaliti uspjehom u vođenju poslovnih pregovora i održavanju poslovne suradnje. Ne podnose prijetvorne, nepoštene i lažljive ljude, pa će im bez uvijanja reći što misle i tako prekinuti odnos.
Izgled: Drže se natprosječno uspravno, a korak im je čvrst, brz i odlučan. Zahvaljujući sportskom duhu, živahni su i aktivni do duboke starosti.
Ljubav: Istraživanja pokazuju da su glavni razlozi zbog kojih će Ovan prekinuti vezu partnerova ravnodušnost, predvidljivost i nedostatak žara. Te osobine doživljavaju poput hladnog tuša.
Brak: Kao razlog za uvjetovani raspad braka često navode stalno provjeravanje, izljeve ljubomore i kopanje po džepovima od strane njihovih partnera.
Zdravlje: Rjeđe posjećuju liječnike od drugih znakova. Najveći neprijatelji su im visoka temperatura i gripa, a snaga volje i prkos najbolji saveznici u borbi protiv bolesti.

OVAN-->Nina,Mario
Ponos i oholost u prvom znaku Zodijaka pronalaze plodan teren. Sudjelovati u nečemu za njih uvijek znači biti prvi – prvi na cilju, prva klasa, prva liga... Skromnost im je nepoznata riječ. Osim toga, posesivni su, ali na neki način i darežljivi. Što sve ne bi napravili da budu u središtu pozornosti. No u nečem se ipak drže bolje od drugih. Zavide jedino nadmoćnijima. Budući su podložni nagonima, vrlo su osvetoljubivi, a da bi izbjegli osjećaj gubitka, druže se s ljudima koji nisu prijetnja njihovoj poziciji. Svoju brzinu očituju i kod jela. Nedostatak zanimanja za jelo svrstava ih u osobe koje ne pridaju važnost tome što se jede i obroke konzumiraju na brzaka. Obožavaju 'švedski stol' gdje mogu degustirati sve što žele i brzo mijenjati okuse. Vođeni Marsom, bogom rata, lako ih je razbjesniti. Imaju agresivnu i silovitu dušu, no na sreću bijes se kod njih ne zadržava dugo. Zato im je lijenost nepoznata jer ionako imaju višak energije.



BIK
Karakter: Zauzimaju visoko mjesto na ljestvici omiljenih šefova. Iznimno cijene talente i sposobnosti svojih podređenih i smatraju da je važno nagrađivati marljive, pouzdane i odane radnike.
Izgled: Stroge dijete i mukotrpne vježbe kod njih postižu slabije rezultate. Vladarica Venera ih je obdarila bujnim tjelesnim proporcijama na koje nije lako utjecati.
Ljubav: Istraživanja u kojima su se koristile snimke raznih zabava pokazuju da oni češće od drugih drže svoje partnere oko struka prilikom upoznavanja drugih ljudi ili ulaska u dvoranu, da je stalno prate u stopu te da se mršte ako zapleše s drugima.
Brak: Spremni su dugo, dugo čekati da im osobe kojima se udvaraju uzvrate ljubav. Astrološko objašnjenje tog fenomena je poslovična bikovska strpljivost i predanost.
Stil: Nemaju visoko mišljenje o ljudima koji upotrebljavaju jeftine mirise, nose odjeću od umjetnih materijala ili žive u kućama čije unutrašnje uređenje odaje loš ukus.

BIK-->Marcela
Bikove ne krasi samo ponos i oholost. Vrlo su ambiciozni i ne žele da ih se uspoređuje s bilo kime. Hvale se svojim materijalnim dobrima pa i uspjesima svoje djece. Za njih se ne može reći da su škrti. Samo su oprezni kad se radi o darivanju drugih, ali su velikodušni kad se radi o obitelji ili vlastitim potrebama. Pod utjecajem Venere bezrezervno uživaju u svim vrstama životnih zadovoljstva, počevši od seksa. Njihove je osjećaje lako razbuditi, požudni su, strastveni, romantični, ali i ljubomorni i netolerantni. Zavidni su dobrostojećim obiteljima i to ih potiče da se zaokupe poslom kako ne bi izgubili kontakt s luksuznim životom. Vole i zadovoljstva koja im pruža bogat stol, a povremenom proždrljivošću mogu kompenzirati unutarnja ili druga zadovoljstva. Što se tiče bijesa, opskrbljeni su velikim kapacitetom podnošljivosti i dugo mogu šutjeti, no kad eksplodiraju onda je bolje da ste od njih što dalje. Budući da su ljubitelji udobnosti i tišine, lako se ulijene i pravi su uzor pasivne izdržljivosti. I zamislite, znaju kako ne radeći ništa steći sva dobra.




BLIZANCI
Posao: Zaključe li da im više koristi i novca donosi hobi nego njihovo pravo zanimanje, Blizanci će mu se bez žaljenja potpuno posvetiti. Prednjače i kod onih koji su visoko dogurali u poslu koji su na početku smatrali privremenim.
Sposobnosti: S lakoćom usvajaju nove riječi i gramatičke sklopove, pa se brže od drugih sporazume na jeziku zemlje u kojoj se nađu. Najbrojniji su među poliglotima, a smatraju se i vrsnim prevodiocima.
Humor: Na psihološkim testovima humora postižu vrsne rezultate. Pravi su majstori viceva i dosjetki. Znaju i banalne zgode prepričati tako da slušatelji grcaju od smijeha, pa je njihova nazočnost u zabavi garancija uspješne večeri.
Ljubav: Da im ljubavi nikad nije dosta, svjedoči i podatak da se vjenčavaju i u staračkim domovima. Ni nekoliko promašenih brakova za njih nije razlog da još jednom ne izgovore sudbonosno 'da'.
Hobiji: Rješavanje križaljki i zagonetki, sudjelovanje na kvizovima omiljena im je zabava. 25 posto pobjednika na raznim natjecanjima je iz tog znaka, što je tri puta više od njihova udjela u stanovništvu.

BLIZANCI-->Uzelka,Rea
Oholost nije uobičajena za Blizance. Majstori su maske pa će se pred drugima prikazati kakvima žele u određenoj situaciji. Uživaju u trošenju novca, luksuzu i ekstravagantnim putovanjima pa se za njih ne može reći da su škrti. Osim kada su u pitanju osjećaji jer se boje čvrstog vezivanja. Prava požuda za njih je nepoznati grijeh. Smatraju da je u redu osvajati i 'zadiviti' plijen i da je to samo dio igre, budući da čežnju i strast ne poznaju dobro. Previše su bistri i pronicljivi da bi bili zavidni. Ipak, u trenucima sukoba osjećaju se žrtvom onih koji su sretniji. Igraju se, siju neslogu među kolegama, ogovaranje ih zabavlja, a zavide jedino onima koji znaju čuvati tajnu. Nisu proždrljivi i jelo im uopće nije važno. Svoju dušu radije hrane kroz hobije i druge aktivnosti. Nisu kolerični, ali su prilično nervozni i razdražljivi. Rezultat svega je bijes i beskoristan gubitak energije. Ne podnose mnogo obaveza, inate se i postaju lijeni ako ih se prisiljava da učine nešto protiv svoje volje.




RAK
Posao: Ne snalaze se najbolje u ulozi nadređenih. Izbjegavaju održati govore ili se obratiti javnosti, teško uspostavljaju autoritet, a kao nedostatak im pripisuju i veliku nepopustljivost.
Ljubav: Krene li im tu nešto po zlu, češće od drugih kreću stranputicom i odaju se piću, lutanjima i pretjeranim tjelesnim užicima.
Dom: Dom im nerijetko nalikuje na skladište nepotrebnih stvari. Ovi tradicionalisti umjetničkog senzibiliteta vežu se uz predmete, pa se teško odvajaju i od beznačajnih sitnica.
Zdravlje: U poznim godinama života nepogrešivo predviđaju vremensku prognozu. Kako je riječ o senzibilcima koji snažno reagiraju na sve promjene u okolini, ovaj podatak ne čudi previše.
Obitelj: Obiteljski im je život iznimno važan, a dom smatraju privatnom stvari. I te osobine ne idu pod ruku s druželjubivošću, pa sa susjedima teže i rjeđe ostvaruju prisniji odnos.

RAK-->Tata,Teja,Sara
Rak je najosjetljiviji znak zodijaka. Nisu oholi, ali se katkad tako drže da ostave dojam neranjivog. Paze na što troše novac iako nisu škrti. Ne daju se nagovoriti na uzaludno trošenje i vrlo su razumni kod kupnje. Ispod njihove romantične fasade krije se uzvišena seksualnost. Budući da su sramežljivi, ne pokazuju svoju pravu narav barem do trena potpunog stjecanja povjerenja u partnera. I polako postaju požudni... Zavide obično neosjetljivim osobama jer misle da one manje pate. Zapravo, zavide onima koji se hvataju u koštac sa životom i bore za svoju budućnost. I onima koji su imali dobru obitelj koja ih je maksimalno štitila. Životna razočaranja nastoje nadoknaditi vrlo ukusnim jelima što nekad graniči s proždrljivošću. Obožavaju slatko i jela sa šlagom. Kada se osjećaju zapostavljenima, nevoljenima i neshvaćenima, razljute se, naglo promijene raspoloženje pa postaju agresivni i bijesni. Iznad svega ih ljuti kad netko omalovažava njihovu obitelj, porijeklo ili domovinu. Iako imaju mogućnosti za društveni uspjeh radije ostaju dugo skriveni u sjeni i sanjare otvorenih očiju. Jer su pomalo lijeni za prve redove i borbu...




LAV
Karakter: Pripadaju rijetkoj skupini sretnika koji ne podliježu tremi ni panici pred izlazak na ispit, kao ni u situacijama u kojima moraju nastupati pred publikom. Najviše estradnih zvijezda rođeno je baš u tom znaku.
Profesija: Nema mnogo vrsnih intelektualaca i znanstvenika u znaku Lava. Čini se da ih njihov praktičan intelekt i svjetovne ambicije ne potiču na sistematično učenje.
Ljubav: Vole se hvaliti svime što imaju, pa tako i izborom partnera. Voljenu će osobu ponosno pokazati u društvu i učestalo isticati njezin šarm, obrazovanje, pamet i ljepotu.
Zabava: Najvjerniji su posjetitelji važnih i nevažnih društvenih događaja te su redovito nazočni na svim glamuroznim zabavama.
Spolnost: Muškarci češće pate od seksualnih problema, razlog tome je u njihovu ponosu i taštini koji ih sprečavaju da potraže pomoć. Umjesto toga, radije partnera proglase krivcem za svoje teškoće.

LAV-->Mona
Oholost ih može zaslijepiti. Budući da vjeruju da su najbolji, uvijek očekuju da im se drugi klanjaju. Nepotrebno je reći da su u tome iznimno uspješni. Taština i uobraženost njihove su osobine. Imuni su na škrtost. Ne poznaju štednju i kupuju sve što požele. Vole zadiviti osobe koje ih okružuju skupocjenim poklonima. I u krevetu misle da su najbolji. Lavica želi da joj se svi udvaraju, a Lav želi harem koji će brinuti o njegovim potrebama. Izuzetno su požudni. Zavidni su jedino na predmete i materijalna dobra koja posjeduje netko tko ih nije zaslužio. Obožavaju pripremanje gozbi, nepogrešivi su u odabiru tanjura, čaša i dekoracija. Obožavaju ukusna jela i sortna vina i - dakako da su proždrljivi. Kada im se suprotstavlja, postaju nemogući i netolerantni. Zapravo su tirani i imaju potrebu za žrtvama pa im ni bijes nije nepoznat. U Danteovom krugu lijenost je samo prolazna. Dugo mogu biti nepokretni i usredotočeni na svoje potrebe. Nije li to istinska lijenost?




DJEVICA
Intelekt: Za rješavanje svakodnevnih teškoća treba im više nego drugim znakovima jer previše vremena posvete detaljima i analizi, pa sporije sagledavaju cjelinu problema.
Karijera: Na rukovodećim i bankarskim položajima zauzimaju drugo mjesto. I premda se to čini kao uspjeh, one ga dosegnu tek nakon pedesete.
Ljubav: Prvo pronalaze razlog 'protiv' neke veze, da bi se tek nakon analize partnerovih mana i vrlina prepustile zovu ljubavi. Drugi znakovi, pak, postupaju suprotno.
Navike: Izbirljive su i sklone usvajanju čudnih navika, pa je njihove postupke neki puta teško shvatiti. Recimo, radije će sjesti u auto u potrazi za omiljenom pastom za zube nego u prvoj trgovini kupiti drugu jednake kvalitete.
Zdravlje: Imaju najosjetljiviji probavni trakt. U pravilu njihov želudac luči višak želučane kiseline, pa često obole od čira na želucu.

DJEVICA-->Iva,Marina
Djevice su previše nesigurne da bi bile ohole. Ali se tako drže da bi zavarale drugu stranu. Pate od kompleksa manje vrijednosti i često se boje da nisu dorasle određenoj situaciji. Pažljive su u trošenju, a kad kažu da će nešto kupiti, prije toga obiđu velik broj dućana i analiziraju svaki detalj. Škrte su prema drugima, malo popustljivije same sa sobom. Strast im je potpuna nepoznanica pa nisu požudne. Informirane su o svim tehnikama bludnosti i rado eksperimentiraju prije ulaska u kakvu ljubavnu akciju. Zavidne su na hrabrost, ljepoti i bogatstvu drugih. Pažljive su u odabiru jela i biraju zdravu hranu na bazi žitarica. Vrlo su pedantne, paze na higijenu i dojam pa si ne mogu dopustiti proždrljivost. Zahvaljujući dugo vježbanoj samokontroli rijetko gube mirnoću. Kada se uznemire, ne urlaju, već se koriste ironijom znajući da riječi pogađaju više od gesta. Tako očituju svoj bijes. Posjeduju zavidan smisao za odgovornost, hiperaktivne su i uvijek se boje da nešto nisu učinile dovoljno dobro. Kad se osjećaju usamljeno i napušteno, postaju mentalno lijene.



VAGA
Izgled: Tvrdnju da su pripadnici tog znaka jedni od najljepših potvrđuju i stručnjaci iz kozmetičke industrije. Ponajmanje su skloni borama, zbog čega i u zrelim godinama imaju glatko lice.
Ljubav: Nalaze se na vrhu liste ljudi prema kojima su žene najnepovjerljivije. No pritom su i najvještiji laskavci i zavodnici čijem šarmu nije lako odoljeti.
Novac: Nitko kao Vaga ne obožava kreditne kartice, simbole novca i novih trendova koje toliko vole slijediti. Iako ih koriste s užitkom, podmirenje računa im teže polazi za rukom.
Brak: U brakovima dobnih razlika u kojim iznosi deset i više godina Vage su zastupljenije od drugih. Vole puno starije. Ili mlađe.
Talent: Osjetilo njuha iznimno im je razvijeno, što ih čini idealnima za poslove u industriji parfema. Bez teškoća će namirisati i miris tuđeg tijela, pa budite oprezni ako vas grli i netko drugi osim njih.

VAGA cerek-->JA!!!!!!!!buwahahaha...strong>Sanja,Ana(frendica od moje frendice)
Ohole su i prepotentne, ali sa stilom. Venera im daje smisao za nijansiranje, a ohole postaju samo kad sude 'okrivljenima'. Rado troše velike svote novca kako bi se okružile lijepim stvarima. Budući su tašte, kupuju samo profinjeno, kao što su i one same. Štede samo kad se boje gubitka ravnoteže. U erotici su vrlo profinjene i estete. Aristokrati u krevetu, nakon udvaranja prepuštaju se fantazijama i ne ustručavaju se prepustiti slojevitim igrama u zadovoljstvu. Zapravo ne zavide drugima koji su uspjeli pronaći stabilnost i žive u skladu sa sobom. Ako su sretne, ne osjećaju zavist prema drugim sretnicima, ali ako su same, postaju ljubomorne. Obožavaju delikatese, obožavaju kuhati i zaista znaju prezentirati razna jela na vrlo profinjen način. No nikako nisu proždrljive. Bijes ih spopadne na nepravde koje se događaju njima i drugima. Iritira ih nemogućnost ostvarenja nekih želja. Kad spoznaju da su prevarene u ljubavi, gube kontrolu. Najteže im je donijeti odluke. Jer to znači nekoga ili nešto isključiti. Pa dugo razmišljaju... Ove karakteristike proizlaze iz sklonosti za udobnim životom i isprepletene su s dozom lijenosti.




ŠKORPION

Temperament: Sklonost nekontroliranim izljevima bijesa izjednačava ih s Ovnovima. U to ćete se lako uvjeriti počnete li ih javno analizirati pred drugima ili im postavljati previše osobna pitanja.
Humor: Ako ste ljubitelj crnog humora, potražite njihovo društvo. Ljudi koji ih poznaju tvrde da je s njima vrlo zabavno, a najviše uživaju u njihovim lucidnim provokacijama i duhovitim dosjetkama koje pogađaju u srž problema.
Bioritam: Nastupaju u svom pravom elementu tek kad padne noć. Koncentracija im je najjača oko ponoći, pa najlakše uče i rade onda kada drugi spavaju.
Karijera: Stvoreni su burzovni mešetari. Ovu sposobnost mogu zahvaliti pouzdanoj intuiciji i potrebi da pobjeđuju druge. Koji puta ih u tome nadmaše tek tvrdi igrači Jarci ili prilagodljivi Blizanci.
Moda: Vole provocirati i idu u krajnosti. Vole tjelesno ukrašavanje, pa zadovoljno pokazuju upadljive tetovaže, višestruko probušene uši ili zakovice na nosu ili pupku.

ŠKORPION-->Stipka,Dora,Mario
Ponosni su do nevjerojatnih razmjera, sposobni za dugotrajnu šutnju, a već idući tren pokazuju neprimjerenu agresivnost. Očekivati njihovu predaju je iluzorno, arogantni su, oholi, perfidni i znaju u potpunosti uništiti protivnika. Nisu među najširokogrudnijim astrološkim znakovima jer daju da bi primili, iako nisu škrti. Što se tiče požude, spadaju u najneobuzdaniji znak, najljubomorniji i najposesivniji. Poznaju sve tajne erosa i prepuštaju se intimi sa strašću bez granica. Zavist ih pak opsjeda kada netko drugi ima moć i kad je nezasluženo bogat. Prema hrani imaju potpuno nerazumljiv odnos. Ekstremi su pa ih prati faza proždrljivosti ili pak potpune apstinencije od hrane. Kad jedu vani draže su im male gostionice. Razdražljivi su i u stanju su prirediti scenu onima koji im se suprotstave. Kada su bijesni, postaju agresivni i skloni fizičkom obračunu. Spavaju malo i imaju unutarnju snagu za nadvladavanje teških problema. Radoholičari su i ne gube vrijeme. Malko lijenosti priušte si ujutro, no tijekom dana to nadoknade.




STRIJELAC
Spolnost: Seksolozi ističu da se ovi ljudi najrjeđe susreću sa seksualnim problemima. Seksualne aktivnosti doživljavaju zdravima za tijelo i poticajnima za duh, pa im se prepuštaju nesputano kao da je riječ o sportu.
Brak: Njihovi bračni partneri smatraju da je najveća mana njihovih supružnika sklonost nevjeri, a zamjeraju im i nedostatak odanosti. Vrline koje kod njih najviše cijene su tolerancija i spremnost na praštanje, a ističu i to da u dom često unose vedrinu i dinamiku.
Dom: Ne vole stolice. TV gledaju sjedeći na jastucima na podu, kojima daju prednost i pred krevetom. Čak i dok jedu često sjede na 'turski' način.
Rekreacija: Slove za najrazgibanije ljude. Razlog tome leži u urođenoj živahnosti, no mnogi među njima su i vjerni poklonici joge te drugih oblika gimnastike.
Hobiji: Najviše uživaju u dodiru s prirodom, pa se za kampiranje ili spavanje u vreći pod otvorenim nebom odlučuju lakše nego drugi.

STRIJELAC-->Mama,Josipa,Tomislav
Njihova je glavna značajka samouvjerenost, a neki to doživljavaju kao oholost. Više vole zapovijedati nego slušati. Škrtost? Ne znaju što je to zato što žele uživati u svim životnim zadovoljstvima, tim više što njima vlada Jupiter koji im daje značajke širokogrudnih altruista. Nisu štedljivi, ali ako ostanu bez novca postaju nesretni. Više od samog bluda vole osvajanja. Obožavaju fascinirati žrtvu, vatreni su, nagli, ne poznaju profinjenost u erotici, i na kraju – požudni. Previše su širokogrudni i sigurni u sebe da bi bili zavidni. Bez obzira što vole pobjeđivati u sportu i životu, osjete malu zavist kad netko uzastopce pobjeđuje. Pohlepni su i skloni velikim količinama jela, a poluprazan frižider baca ih u očaj. Vole novosti u gastronomiji od tradicionalne do egzotične kuhinje. Ne poznaju zlovolju i njihov je bijes kratkoga vijeka. Nepopravljivi su idealisti i pate kad se netko od njihovih prijatelja okoristi njihovom iskrenošću.




JARAC
Novac: Pripadaju onima koji redovito kupuju skupe proizvođačke marke. Ipak, nisu strastveni potrošači te kupuju samo neophodne stvari, a kriterij je kvaliteta i trajnost proizvoda.
Ponašanje: Da bi neke tvrdnje o njima trebalo preispitati svjedoči i podatak da oni ne pridaju važnost bračnoj vjernosti u mjeri u kojoj se to smatra. Tek s godinama postaju vedriji i opušteniji, stoga i skloniji švrljanju i pokojem vanbračnom izletu.
Rad: Jarčev radni dan često traje do kasno u noć. I ne treba čuditi da se najčešće briju, tuširaju i presvlače u uredu.
Hobiji: U tom znaku je rođeno mnogo istaknutih glazbenika, osobito gitarista. Ovaj podatak ide u tvrdnji da su oni senzibilniji nego što se obično misli. A zabilježen je i rekordan broj Jaraca komičara!
Slobodno vrijeme: Svrhovito koriste slobodno vrijeme. Jedna od omiljenih razbibriga im je šah, igra koja vježba mozak i razvija kombinatoriku. Tako uče strategije djelovanja koje primjenjuju i u poslu.

JARAC-->Zri,sister mlađa
Uobraženi su, ambiciozni, vole zapovijedati i iz ponosa i oholosti ne prihvaćaju kompromise. Ipak, znaju sakriti svoj tiranski karakter znalačkim vladanjem samim sobom. Vrlo su pažljivi kod trošenja i škrti da bi dali nešto drugima jer ih vide kao moguće suparnike. Budući da su hladni i suzdržani, mogu biti samo uvrnuti ljubavnici. Ulaze ravno u središte bludnosti. Ponekad ipak više vole pun stol nego pun krevet premda nisu proždrljivi. Imaju umjeren ukus i preferiraju tradicionalnu kuhinju. Mars, bog rata, u je znaku Jarca našao svoj maksimum. Iako se mogu kontrolirati, nekad znaju biti eksplozivni i pokazati nezaustavljiv bijes. Neslućene su snage njihove okrutnosti. Zbog goleme ambicije i zauzetošću na profesionalnom planu nesposobni su za ljenčarenje, no ponekad se ipak čini da su lijeni. Recimo, kad treba pokazati emocije, ali što se seksa tiče on može trajati satima.




VODENJAK
Posao: Na radna mjesta koja zahtijevaju originalnost najčešće dolaze Vodenjaci. Čak i poslove na pokretnoj traci rade na sebi svojstven način.
Tehnologija: Fascinirani su svime što je ultramoderno. Među prvima su nabavili računala i priključili se na internet, a i pri kuhanju se češće služe aparatima. Prigrlit će techno glazbu čak i ako su odrasli uz rock.
Ljubav: S njima je teško planirati budućnost. Njihovim partnerima pak najviše smeta sklonost da s bivšima uspostave prijateljski odnos, kao i to da su često nesigurni u prirodu svojih osjećaja.
Odnos s drugima: Prijatelji im najčešće zamjeraju nemir i stalnu potrebu za promjenom. Ne drži ih ni vrijeme ni mjesto, pa izlazak često izgleda kao trčanje od kafića do kafića, a bračni život prate učestale selidbe.
Putovanja: Ugledate li osobu naoružanu kamerama, fotoaparatima i dalekozorom, nećete pogriješiti proglasite li je Vodenjakom. Šumu smatraju idealnim mjestom za život i odmor. Ovu sklonost vuku iz davnina, jer je u mitologiji upravo vodonoša bio zaštitnik šumskih vilenjaka.

VODENJAK-->Tena,Lucija,Ivona(isti dan njih tri :)),sister starija
Svaki Vodenjak ima neko životno područje u kojem misli da je poseban i najbolji. To može biti neka banalnost, ali njima je značajna. Potpuno se preobraze kad brane svoje ideje. Zapravo su intelektualni snobovi, ne taktiziraju i često su oholi. Mudri su i oprezni u trošenju, ali velikodušni prema prijateljima kojima uvijek izlaze ususret. Vole trošiti novac i nisu škrti. Skloni su grijesima u raznim erotskim varijantama, mučeći voljene svojom maštom koja je drugima nezamisliva. Požuda se manifestira u sado-mazo stilu uz svijeće koje potiču atmosferu bluda. Teško ih je zamisliti zavidnima jer su uistinu sretni kad netko uspijeva u onom što želi. Pohlepa i proždrljivost za njih je apstraktan pojam. Zadivljeni su egzotičnom kuhinjom koju žele iskusiti u zemlji podrijetla. Nisu imuni na lijenost. Ipak najčešće uspiju pobijediti tromost te su tada spremni na velike aktivnosti.




RIBE
Karakter: U populaciji gorljivih pristaša i sljedbenika raznih sekti, pa i onih sumnjivih programskih načela, Ribe su najzastupljenije. Razlog je dvojak: vole se žrtvovati u korist općeg dobra, ali ih je i lako zavesti, osobito kad naiđu na spretnog govornika.
Osobine: Iako se smatraju neurednima i površnima, prednjače u brzini pronalaženja predmeta na pretrpanom radnom stolu, kao i u lakoći kojom se prisjećaju njezina sadržaja.
Hobiji: Udio Riba u skupini onih koji redovito prakticiraju discipline poput runa, tarota ili geomantije je visok, čak trostruko viši od udjela Riba u stanovništvu Zemlje.
Navike: Obratite pažnju na njihovo ponašanje u trenucima zamišljenosti ili dok koncentrirano razmišljaju, primijetit ćete da nesvjesno trljaju ili vrte privjesak, prsten, narukvicu...
Ljubav: Prednjače u zaljubljivanju na 'prvi pogled'. Pripadnici ovog znaka često izjavljuju i to da su svoje buduće partnere upoznale najprije u snu, a tek potom u stvarnosti.

RIBE-->Martina,Petra,I...,Maja,Matea
Ribe su preosjetljive i uronjene u svoj svijet snova, streme duhovnim kvalitetama, a ohole po tome što se drže iznad materijalnih stvari. Njihova ih osjetljivost navodi da navuku masku arogancije. Nisu škrte, a prema sebi su i više nego rasipne. Njihova se bludnost očituje u velikom stilu jer tu je Venera izuzetno naglašena. Strastvene su, maštovite i uz malo mazohizma, u trenucima ekstaze partnera dovode do vrhunca. Požuda im je u krvi. Što se tiče zavisti, zavide onima koji ne gube vrijeme da postignu u životu ono što žele. Jelo im je istinska strast. Za stolom nadoknade sve patnje svog života i gutaju sve što im dođe pod ruku. Vole jela s afrodizijačkim djelovanjem. Nisu osvajači i ne poznaju agresivnost ni hrabrost u napadačkom smislu. No brane se gotovo histeričnim bijesom. Lijene su i pasivne kao ni jedno živo biće na zemlji. Obveze nastoje prebaciti na druge i beskrajno uživaju u dokolici.

24.08.2006. u 21:08 • 5 talk,talk&talk...nije vrijedno...#

utorak, 22.08.2006.

dani prolaze...

pa....na Jarunu je bilo oke,bila sam sa frendicom i sa škvadrom od drugefrendice...radili smo roštilj...meso je bilo fino,a čevapi su bili malo zgoreni sa jedna strane...al bilo je oke...nije baš da smo se uklopile...al dobro...
moja best frendica je napokon došla sa mora..danas sam s njom i hohy bila vani..na trgu..hohy je vodila brata i dečka..bilo je ludo ;))))
tena me častila malom kolom u megiću :))))) falllllaaaa!!!!!!!!!!
pokušale smo kupiti majicu od korna...al nije bilo:(((((((((((((((( šmrc....šmrc....ja sam tužna :(((((
al dobro...pa ajd...neznam kaj da još napišem....
pa ajde pa-pawave

Image Hosted by ImageShack.us

LullacrY 4EVER

22.08.2006. u 15:22 • 72 talk,talk&talk...nije vrijedno...#

ponedjeljak, 21.08.2006.

song....

uživajte....

Music Video Codes by VideoCure.com
AFI-Girls Not Grey

I'll lay me down tonight
Much further down
Swim in the calm tonight
This art does drown

(What follows) me as the whitest lace of light
(Will swallow whole) just begs to be imbrued?
What follows has lead me to this place
where I belong, with all erased

All insects sing tonight
The coldest sound
I'd send God's grace tonight
Could it be found?

(What follows) me as the whitest lace of light
(Will swallow whole) just begs to be imbrued?
What follows has lead me to this place
where I belong, with all erased

I'll lay me down tonight
Much further down
Watch stars go out tonight
On sinking ground

I'll lay me down, I'll lay me down

(What follows) me as the whitest lace of light
(Will swallow whole) just begs to be imbrued?
What follows has lead me to this place
where I belong, with all erased

What follows will swallow whole
What follows will swallow whole

obožavam ovu pjesmu i ovaj spot :))))
baš je zakooon!!!!imala sam je i na starom blogu....a lyricse nisam mogla u početku naći....u boxu ima stranica na kojoj sam našla lyricse....

21.08.2006. u 14:14 • 0 talk,talk&talk...nije vrijedno...#

subota, 19.08.2006.

KoRn

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us


KORN
KoRn je nu metal grupa nastala u Bakersfieldu,u Californiji
Nastali su 1993,a prvi album su izdali 1994.godine...
Žanrovi koji se nalaze u njihovoj glazbi:
Nu Metal, Alternative Metal, Industrial Metal, Rapcore, Funk Metal

Members
Jonathan Houseman Davis a.k.a. HIV-vocals,bagpipes
James Christian Shaffer a.k.a. Munky-guitar, backing vocals
Reginald Quincy Arvizu a.k.a. Fieldy-bass
David Silveria-drums,percussion

Past members
Brian Welch a.k.a. Head (member from 1993-2005)-guitar, backing vocals

Representacija
Korn je momentalno menedžiran od Petera Kasisa i Jimmya Bryanta za Firm Management.

Diskografija
1) Korn (1994) 2x Platinum Sony/Epic
2) Life Is Peachy (1996) 2x Platinum Sony/Epic
3)Follow the Leader (1998) 5x Platinum Sony/Epic
4)Issues (1999) 3x Platinum Sony/Epic
5)Untouchables (2002) Platinum Sony/Epic
6)Take a Look in the Mirror (2003) Platinum Sony/Epic
7)Greatest Hits, Volume 1 (2004) Platinum Sony/Epic
8)See You on the Other Side (2005) PlatinumVirgin/EMI
9)Live And Rare (2006) Sony/Epic

Image Hosted by ImageShack.us

njihova povijest mi se neda pisati....možda koji drugi put....

19.08.2006. u 10:46 • 0 talk,talk&talk...nije vrijedno...#

Hoi!!!

evo,prvo pozdravljam sve!!!!
zatim se nadam da ću imati posjetitelja...????hm...pa baš i ne...
ah....nice...
pa danas idem na Jarun sa frendicama....bit će zabavno :DDD
za prvi post je dosta....pa HOI!!!!!

19.08.2006. u 10:22 • 0 talk,talk&talk...nije vrijedno...#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

.....No comment.....

by:ArtLover



OD SVEG ZLA
PRLJAVO KAZALIŠTE

Za ruku vodim te
U svoje odaje
Kroz zemlju divova
I ratnih strojeva
Mjesec krvav je
Ptice zvijezde ne vide
S dvije krijesnice
Za ljubav tvoju borim se

Za ruku vodim te
I šapćem neboj se
Kroz zemlju divova
I riđih zmajeva
Ispod košulje
Stežem evanđelje
S dvije krijesnice
Za našu ljubav borim se

Od sveg zla
Čuvat ću te
Dušo ja


Za ruku držim te
Pa onda prenem se
Ti pitaš što mi je
Ja kažem čudan sam
Sad u ljubavi
I drugim silama
S dvije krijesnice
Za našu ljubav borim se

Od sveg zla
Čuvat ću te
Dušo ja
Za našu ljubav borim se
x2


I WANT OUT-HELLOWEEN
[Music + lyrics: K. Hansen]
From our lives' beginning on
we are pushed in little forms
no one asks us how we like to be
in school they teach you what to think
but everyone says different things
but they're all convinced that
they're the ones to see
So they keep talking and they never stop
and at a certain point you give it up
so the only thing that's left to think is this
I want out--to live my life alone
I want out--leave me be
I want out--to do things on my own
I want out--to live my life and to be free
People tell me A and B
they tell me how I have to see
things that I have seen already clear
so they push me then from side to side
they're pushing me from black to white
they're pushing 'til there's nothing more to hear
But don't push me to the maximum
shut your mouth and take it home
'cause I decide the way things gonna be
I want out--to live my life alone
I want out--leave me be
I want out--to do things on my own
I want out--to live my life and to be free
There's a million ways to see the things in life
a million ways to be the fool
in the end of it, none of us is right
sometimes we need to be alone
[Solo: Kai/Both]
No no no, leave me alone
I want out--to live my life alone
I want out--leave me be
I want out--to do things on my own
I want out--to live my life and to be free


FOO FIGHTERS
BREAKOUT Lyric

You make me dizzy running circles in my head
One of these days I'll chase you down
Well look who's going crazy now
We're face to face my friend,
Better get out
You know you make me break out
I don't want to look like that
You can see this on my face
It's all for you
The more and more I take
I break right through
Therapy still scares me
Putting me on my back again
I may be crazy, little frayed around the ends
One of these days I'll phase you out
Burn it in the blast off watching me crawl away
Try to get out