Mutni H2O

nedjelja, 16.10.2011.

Babina ispovid

"Evo mene vamin tutekarce, narode moj pripametni. Pa od kad vas ne vidi đava mi vas lipi odnija. Vidin da ste mi zerce ka i narasli, moglo bi se reći. Nego da ja vamin ispričan jednu priču koja me je zadesla prije neki dan. Iđen van ja tako do krčme kad osjetin ja, moglo bi se reći, ka da neko peče unu rakiju. Obnjušin ja ko to peče, kad ono Jozo sa brda saša da kod unučadi u kotlu ispeče zerca rakije. Di si ti meni, Jozo, čeuljo babna, pa odkad te nevidi, bogareti. Odogovrija van je un meni tako lipo, da je saša sa brda da ispeče zerca rakije i da se njegov kota probušija i da nema dinara da ga popravi. I tako smo mi pekli rakiju, i eto te vraže sriću. Triba svaku sekundu probati, el kiselo. Tako smo mi sve češće i češće probavali, pa je un donije i uni pršut, pa zerca kruva, bukaricu vina od tri, četri uva, pa takih desetak. Eto te vraže sriću opi se baba ope', diko moja, a lipo san rekla da neću više. Ali ope' narode moj, što bi ja bez zerca rakije oli onog vina. Pa ja bi davno krepala da nema rakije. Rakija meni dade ki neku snagu, vrati me u život. Pa đava mi ga lipi odnija, a i lipo pecka kroz grlo. Este vidili mamurluka od rakije. Nema slađe stvari nega trpiti mamurluk od rakije. Istina, diko babina, boli glava, ali bol je dobra. Da mene bogda tako uvik boli, spasila bi se baba, sinko moj. Ja van se, da van lipo rečen, opijen samo radi toga. Nega, nemojte vi mom unuku kazati da san se ja ope' opila, razapeja bi me, đava mi ga lipi odnija. Ne razumi un to, ne razumi, mogu van ja kazati. On misli da je rakija štetna, ali nije. Evo mene, ja cili život pijen rakiju i nije mi ni vrag. El van to nešto govori? Druga starčad moji godina boluje i od kašlja, i od prilade, a bome i od triznoće. Više je meni štetno biti trizna nega išta. Pa, narode moj, ko je vidija biti trizan. Ne more se tako dalje. Nega, uživajte mi vi, moji ljudi, i vidimo se mi ope, kad van buden mogla ispoviditi di koju."

16.10.2011. u 18:15 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< listopad, 2011  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Opis bloga? Pa evo, pokušat ću vam objasniti.

Što se tiče samoga bloga. Blog će biti raznolik, pisat ću o svemu što mi padne na pamet, dakle nema određene teme. Neću vas daviti sa dugim i napornim tekstovima.

Moja želja je da sve ovo što ja pišem ovdje tu i ostane. Stoga vas molim ne postate ono što sam ja napisao u svome blogu nigdje. Tekstovi su zaštićeni autorskim pravom stoga vas molim da ih poštujete.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

Nimportequi Remi Gaillard