Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again

18.10.2004.

PAVEMENT - SLANTED AND ENCHANTED

Naslovnica Svaki put kad upalim Word i želim napisati nešto za blog, otvorim folder sa MP3cama i razmišljam o čemu ću danas pisati... pa sam za danas mislila o Big black, ili možda Citizen Fish (pa sam se sjetila koliko su mi zapravo bezveze :)), ili o Xiu Xiu (hehe). I onda sena kraju u takvim bezidejnim situacijama izvučem s nekim albumom koji mi je uvijek super i kojeg mogu bilo kada slušati. (ne znam šta ću kad mi ih ponestane. Ma znam, zapravo.)

Još jedan iz te kutijice dragulja je Slanted & Enchanted prekrašnih i nikad prežaljenih The Pavement (spomenuh ih već dolje u postu o Silver Jewsima), a ovo upravo sad je jedini spomen The Falla u ovom postu, pa se vi mislite. The Pavement su jednostavno jedan od onih bendova koji mi tjeraju smješak na lice kad se sjetim da su dijelili pire krompir na koncertima, da bi Malkmus htio da mu Prada bude sponzor i još hrpe sitnih slatkih gluposti. No pričajmo o glazbi. Ovo im je prvi službeni album, prije njega je bilo nekoliko EP-ova i singlova, a izdan je '92 godine za Matador, kao i svi ostali albumi, pošto je bend uporno odbijao potpisati za neku veću diskografsku kuću. Riječi su potpuno i prije svega nesuvisle i nerazumljive. Glazba je naizgled nabacana i odsvirana tek-tako, sa raštimanim, glasnim zvukom gitare i skoro neprimjetnim bubnjem. Ali ne možeš ne obožavati ono "ša-la-la-la-la" na kraju Trigger Cut/Wounded Kite At: 17 ili kako viče "i'm tryiiing!" u Conduit for Sale (Argh! Moram. The Fall.) i onda poslije nje blesavost od Chelsey's Little Wrists. U tome je draž ovog albuma, odsviran je i napisan tako da bude gomila nerazumljivog, ali to je sve skupa tako neprentenciozno i iskreno pa se svejedno zaljubiš u njega jer je to - tako lako.

Meni najdraža stvar je definitivno No life has singed her, ali u stopu je prate puno, recimo, nježnija Here i rockerskija Perfume-v. Ma, sve su pjesme dobre. Čitav album je pun toliko različitih raspoloženja i osjećaja, da se potpuno izgubiš u njemu tamo negdje prije 5. pjesme i slušaš ga kao nerazdvojivu cjelinu. I ne možeš vjerovati koliko se zabavljaš.



- 19:27 - Neka se i tvoj glas čuje (8) - Upapiri - Ulinkaj

<< Arhiva >>

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pišem o...

glazbi u mom mikrosvijetu.

Moj crtaći projekt
Moj Last.fm

Linkovi

Pišite mi, ja volim kad mi pišu.

Još neki blogovi...