Dina za košarkaše

23 srpanj 2019

Nakon što je morala dvaput odgoditi humanitarno plivanje od Maslinice na Šolti do Splita, Dina je krenula u avanturu u nedjelju 16. 6. 2019.
Na svetoga Duju 7. 5. 2019. nije bilo moguće plivati zbog lošeg vremena a onda kasnije nije mogla zbog fakultetskih obaveza.

Na dan plivanja u već spomenutu nedjelju, krenuli smo trajektom u 9:15 prema Šolti. Nakon nešto manje od sat vremena, u trajektnoj luci su nas dočekali Šoltani predvođeni Srđanom Tudorom.

Sunčano i izuzetno toplo nas je dočekala Maslinica. Skupilo se mnoštvo mještana došao je načelnik općine, predsjednik mjesnog odbora, direktorica TZ Šolta i mnogi drugi. Atmosferu je dodatno podigla Šoltanska glazbena zadruga Olinta.

Dina je krenula točno u 12:00, mi smo je pratili na brodu Lučke kapetanije Pojišan. Prvih sat vremena uz nas su bili i mještani Maslinice sa svojim brodicama.

Puhao je jak maestral koji je dosta otežavao Dinino plivanje. Uz to, Dinu je dosta ošamutilo jako sunce što je razumljivo nakon njenog cjelogodišnjeg boravka u Zagrebu. Napredovala je standardno, pored nas je prošlo dosta brodova s ljudima koji su nam davali podršku.

Kada smo došli do visine rta Čiova na nas je nešto djelovala morska struja koja je nešto usporila Dinu.
Ipak, nakon nešto više od 8 sati, Dina je doplivala do rive uz glasno odobravanje mnoštva ljudi. Misija je ispunjena, puno se pričalo o Košarkaškom klubu invalida Split, skupilo se nešto sredstava za njih i Dina je napravila generalnu probu za buduće akcije.

Sada se mora dobro pripremiti za 54km između Visa i Splita jer je to malo više od duplo u odnosu na ovu akciju!

Mladen

VIDEO

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.