Ovisnik o hrani nisam...za ništa ne mogu reči....E o tome sam ovisna jako, jako, jako...ali postoji hrana koju obožavam. To je torta Havana, pizza i košpice (olitga bundevine sjemenke).
Do sada sam ovisila o babinoj i stričevoj milosti kad bi mi poslali malo sjemenkica, onako s ljuskom...mmmmm kako je to lijepo...a slano...po pitanju soli ja sam ko krava...u sve moram dodati "još malo soli" i onda pijem vode pa budem ko hodajući balun.
Jedan dan sam došla kod moje susjedice Zorane na kavu. Ponudila mi je špice bundeve "malo posušene na tavi"...ubile smo se...ajme meni šta smo mi toga pojele...to je strašno bilo...sljedeća tri dana nam se povraćalo na samu pomisao o špicama...hm...nismo se opametile već sam ovaj put ja nabavila "golice bundeve" pod tim nazivom se mogu naći u trgovačkim lancima Mercatora i Tommy-a...
Donijela sam doma pola kila.
Hm...kako ih učiniti što sličnijeg okusa onim dobro poznatim koje mi šalje moj Pančo ili moja baba?
Znam!!!!
Stavila sam ih u cjedilo (ono veliko što u njemu cijedimo manistru/tjesteninu) i lagano smoćila vodom, lagano posolila i stavila u pečnicu na cca 100C (imam stari štednjak pa mi se izbrisale brojke - kod mene je temperatura pečnice odokativna metoda )
Sušila ih, mješala, pazila i mazila....a kad je zamirisalo...mmmmmmmmmmmm....
To je bilo prije cca godinu dana...od tada svaki put kad posjetim Mercator kupim golica i lagano ih posušim...mljaaaaaaaac...
Evo kako to izgleda....

|