21.10. moja draga prijateljica/susjeda/frizerka Alisa slavi rođendan. Za tu prigodu nastala je ova torta. Recept sam negdje na netu našla davno još jer sam ga imala spremljenog u Leptiriću recepata tako ako ga neko negdje prepozna volila bih link na taj recept.
Uglavnom, torta je fenomenalna, ukusna, čokoladna...prste polizati 


Biskvit
- 5 jaja
- 200 gmljevenih badema
- 80 g maslaca
- 80 g šećera
- 1 Vanilin šećer
- 2 žličice Praška za pecivo
- 2 žlice narančina soka
- 200 g čokolade
kremu:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 250 g čokolade (70% kakaa)
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
Priprema
1. Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
2. Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesu izlijte u kalup (ř 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.
4. Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.
5. Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.
6. Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
7. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
|