
Biskvit:
- 5 jaja
- 3 žlice šećera
- 5 žlica oštrog brašna
- 5 žlica mljevenih oraha
- 1 žlica ulja
- 2-3 kapi soka od limuna
- 1 prašak za pecivo
Svijetli nadjev:
- 1 l mlijeka
- 8 žlica brašna
- 8 žlica šećera
- 25dag margarina
Tamni nadjev:
- 1 dl vode
- 20 dag šećera
- 4 rebra čokolade za kuhanje
- 20 dag mljevenih oraha
- 25 dag margarina
Dorada:
- sok od dvije naranče
- kutija jaffa keksa
Biskvit
Pjenasto utući žumance i šećer. Napraviti čvrst snijeg od bjelanaca. U smjesu žumanaca, stalno mješajući, dodavati brašno, mljevene orahe, ulje, limunov sok. Na kraju lagano umješati snijeg od bjelanaca i prašak za pecivo.
Smjesu podijeliti u dva dijela. Biskvit peči na 180C.
Svijetli nadjev
u 1dl hladong mlijeka umješati brašno. Zakuhati mlijeko i šećer. Smanjiti temperaturu i u zakuhato mijeko neprestano miješajući dodati razmućeno brašno. Kad se dobije gusta smjesa (ala puding) maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. u ohlađenu smjesu umutiti margarin.
Tamni nadjev
Na laganu vatru staviti vodu pomiješanu sa šećerom. Dodati razmrvljenu čokoladu. Kad se čokolada rastopi, umješati mljevene orahe. Ohladiti i dodati izrađeni margarin.
Izrada torte
1. Ohlađene biskviti prerezati koncem na pola u dvije kore
2. Staviti prvu koru i poprskati je narančinim sokom
3. Namazati svijetli nadjev
4. Kekse okrenuti prema dolje čokoladni dio, složiti na svijetli nadjev i poprskati sokom od naranče.
5. Namazati svijetlim nadjevom
6. Staviti drugu koru i poprskati sokom
7. Namazati tamni nadjev
8. Staviti treću koru poprskanu sokom
9. Ponavljati postupak dok ima kora i nadjeva 
10. Ukrasiti prema želji
|