možeš mi samo mahati

subota, 17.06.2017.

ništa nije sveto sve je bruto i neto sve je zabava


Pa kak to da nisi komentirala? Kak to da nisi na fejsu podijelila? Nisam. Ljuta sam. Nemam ništa pristojno i prihvatljivo za napisat, a fejs je pristojno i prihvatljivo mjesto. Zato evo ovdje mogu istresti svu gorčinu koju u meni izaziva ova i slične joj sličice. Kao prvo, 3.500,00 kn???: laze: Daj nemoj me zajebavat. Pa blagajnica u "velikom trgovačkom centru" nema ni blizu takvu plaću. Sretne smo ako dobijemo 3.200,00 kn sa uključenim plaćenim prevozom. Tijelovo i svi ostali blagdani su radni. Uz subote i nedjelje to su dani sa najvećim prometima u trgovini. To su dani kad cijele obitelji hodočaste u šopingcentre. O da, u državi gdje je 86% katolika to je slika našeg društva. Posebno volim kad me onako dvolično sa sažaljenjem gledaju i komentiraju da im je žao kaj radim na takav blagdan. Onda im velim da s njihove strane blagajne je blagdan a s moje očito nije. Ne smeta ih to, naravno da ne. Ne razumiju me, naravno da ne. Ne razumijem ni ja njih. prije nego što prokomentiram i donji dio slike moram obratiti pažnju na još jednu cifru. Prosječna neto plaća u Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 7.028 kuna .Ma nabijem vas sve sedam tisuća i dvadeset osam puta. U kojem sam ja to onda prosjeku? Ili u kojem sam ja to Zagrebu??Ja niti za 2 mjeseca ne zaradim Zg prosjek! Uuuuuu, ljuta sam.namcor (molim svoje prijatelje da me ne zovu na mob dok pišem o ovako osjetljivim temama jer postanem prosta i sarkastična, a moji frendovi to nikako nisu zaslužili, sorry Kizo čujemo se kasnije nut)
E sad donji dio slike. Njihova plaća ziher nije samo 17.000,00 kn. Ima tu raznih odbora, dnevnica, korištenja službenih stanova u vlasništvu države, poslovnih telefona i isto tako poslovnih tabletića i automobila. Naravno sve to dolazi od naših ispod prosječnih, polu prosječnih, ni blizu prosječnih crkavica. Možda je i dobro da ne rade više dana u godini. Kolika bi im onda bila zaslužena zastupnička plaća? I kako bi mi to onda namirili iz ovih naših polu prosjeka? Jedan dan blagdana iskoristili su za cjelotjedni odmor. Majstori znaju znanje. Sljedeći tjedan (22.6.) je Dan antifašističke borbe I opet će majstori sve spojit. I opet ćemo mi biti ljuti i nabrijani, opet ćemo malo na kavama komentirati i tako do sljedećeg blagdana ili praznika.
Za kraj par veselih riječi o gospođi koji mi je evo baš baš naletila. Pri plaćanju računa iz male vrećice mi je na pult izvadila hrpicu kovanica-lipica. Uz osmjeh mi je objasnila; evo da vam uvalim. Naravno uz osmjeh rekla sam joj da su meni već danas uvalili, pa kad mogu svi može i ona (ziher je nad prosječna pjeva).



17.06.2017. u 19:10 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2017  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Lipanj 2017 (1)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Na ovom blogu možete čitati kratke crtice u radnom danu blagajnice. Ovo je moja strana priče s moje strane blagajne zujo

Linkovi