utorak, 10.03.2020.

PREPORUKE Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije COVID 19

Poštovani čitatelji bloga, poštovani mještani,

ovom vam prilikom prenosimo preporuke Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, a tiču se virusa COVID-19. Budimo odgovorni prema sebi i svojim bližnjima!

Mole se svi građani da se pridržavaju po navedenim uputama Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, za opće dobro svih nas!

Sprečavanje epidemije bolesti uzrokovane novim koronavirusom COVID-19

Slijedom pojave prvog slučaja oboljevanja od COVID-19 u Istarskoj županiji, i širenja epidemije u susjednoj Italiji, a u svrhu sprečavanja pojave epidemije iste bolesti u Istri preporučamo:

1) Odgoditi do daljnjega sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru ( npr. dječje priredbe i rodendani, sportske i poslovne manifestacije, razna druženja starijih osoba...).

2) Odgoditi do daljnjega sva putovanja u inozemstvo, pogotovo u zemlje zahvaćene epidemijom uzrokovanom novin koronavirusom( Italija!).

3) U slučaju zdravstvenih smetnji dišnog sustava (kašalj, grlobolja, povišena temperatura) ne odlaziti u zdravstvene ustanove nenajavljeno, već prije telefonom nazvati svog liječnika ili epidemiologa za dogovor,

4) Sva druženja s drugim osobama, pogotovo koje dolaze iz zahvaćenih područja (Italija!) održavati na udaljenosti od najmanje 1 metar, bez rukovanja i grljenja,

5) Redovno i dobro prati i dezinficirati ruke.

Za sve nejasnoće i dodatne upite obratite se na mobitel dežurnog epidemiologa u Istarskoj županiji 098/441 821 ili 098/9825 687.

S poštovanjem,
Voditeljica Słužbe za epidemiologiju Jasna Valić, dr. med. spec. epidemiologije

Oznake: mjesni odbor

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.