Mjesni odbor Varvari

petak, 18.10.2019.

Mo Varvari u akciji Kolektivna sadnja drveća

Poreč organizira jednu hvalevrijednu ekološku akciju, pridružuje se nacionalnoj akciji Kolektivna sadnja drveća. Putem Facebooka, otvaranjem grupe 'Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.2019.' pokrenuta je ekološka akcija kojoj se u samo nekoliko dana pridružilo 15-ak tisuća osoba, a taj je broj sada i mnogo veći te se akciji uz pojedince pridružio i veliki broj gradova. U Poreču je priča krenula tako što se gradonačelniku Peršuriću javila naša sugrađanka Daniela Božić pismom namjere za tu akciju.Svake godine u Poreču se redovno provode aktivnosti održavanja i obogaćivanja zelenog fonda u proljetnom i jesenskom periodu, a ova će akcija biti prilika za dodatno oplemenjivanje gradskih oaza i jačanje svijesti o potrebi za očuvanjem i zaštitom prirode.

Kolektivna sadnja drveća u Poreču podijeljena je u dva dijela: prvi dio počinje već ove subote, kada sa sadnjom drveća počinju mjesni odbori. Naime, predstavnici Odjela za komunalni sustav s predstavnicima mjesnih odbora obišli su njihova područja i predložili vrstu stabala i mirolokacije za sadnju, poput mjesta na kojima su stabla nedavno stradala zbog nevremena, te dječjih ili polivalentnih igrališta. Od stablašica će prvenstveno biti zastupljene domaće kulture, poput lovora, ladonje, borova, hrasta crnike, kestena, smokava i badema, a neki su se mjesni odbori odlučili i za manje poznate vrste poput katalpe, ljutića i platane. Mjesni odbor Varvari odlučio se na sadnju ladonja i smokve u Valkarinu, te badema, kestena i judinog drva u Velenikima.

Drugi dio akcije provest će se u petak. 25. listopada s početkom u 9 sati na Velikom gradskom parkiralištu. Tada će se svim zainteresiranim sugrađanima besplatno podijeliti preko 300 sadnica autohtonih stabala koja će zasaditi na svojim područjima.

Uz navedeno, mjesni će odbor podijeliti besplatno sadnice mirodija i cvijeća. Točan termin i mjesto biti će objavljeno putem bloga u ponedjeljak 21.10.2019.

Robert Velenik, za MO Varvari

Oznake: mjesni odbor

18.10.2019. u 15:50 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< listopad, 2019  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga

Ovaj je blog namijenjen stanovnicima Mjesnog odbora Varvari, ali i široj publici internauta. Blog je dostupan svima onima koji konstruktivnom kritikom, savjetima i pohvalama žele unaprijediti kvalitetu života u nekoliko naselja u blizini Poreča.

Brojač posjeta

page view counterVremenska prognoza i korisni linkovi

Grad Poreč
Službene stranice Grada Poreča

Usluga.hr
Komunalno poduzeće Usluga Poreč

Parentium.com
Nezavisni portal Poreča

Porestina.info
Nezavisni portal Poreča (II)

Energetska učinkovitost
Korisni savjeti - ušteda energije

Istrapedia.hr
Kao Wikipedia, ali sve o Istri

TRAŽILICA

Kontakt mail Mjesnog odbora Varvari

Cijenjeni internauti, vaše komentare, prijedloge, fotke, članke za objavu ili druge zanimljivosti (osim virusa) možete poslati na e-mail:

rvelenik@gmail.com