srijeda, 27.03.2019.

INFORMACIJA: nove kamere za nadzor brzine na Poreštini

Poštovani mještani, najavljujemo vam kako će do kraja godine MUP postaviti 122 kućišta za kamere za nadzor brzine po cijeloj Hrvatskoj a u koja će se premještati 59 kamera. Dvije kamere - kućišta biti će postavljena i na Poreštini. Kamere će se seliti ovisno o sigurnosnoj situaciji, a prazna kućišta imat će preventivnu funkciju.


Kućiše kamere koja će biti postavljena po Hrvatskoj

Fiksnih kamera imaju mogućnost snimanja brzine najmanje šest vozila koja se istodobno nalaze u zoni nadzora, a brzina koju “love” ide od 30 do 250 kilometara na sat. Snimaju u najmanje dva vozna traka i u oba smjera. Ormarići u koje se pohranjuju kamere, a koji se najčešće montiraju na stupove javne rasvjete, otporni su na metke, trpe iznimno niske i iznimno visoke temperature, a u sebi imaju računalni sustav spojen na MUP-ovu bazu.

Popis lokacija novih kamera i kućišta:

PU Istarska:

1. LABIN, Vinež, Štembergerova ulica nasuprot kbr. 18 (Ž5081)
2. RAŠA, raskrižje državne ceste D66 i Ulice Ivana Batelića
3. MARČANA, Loborika, Loborika 31(D66)
4. SVETVINČENAT, Jurišići (ispred kapele)
5. KANFANAR, Putini, Putini 2A (D303)
6. ROVINJ, Kukuletovica, raskrižje ceste Svetog Maksimilijana iz Veštra (Ž5096)
7. POREČ, Kadumi (D302)
8. POREČ, Stranići kod Nove Vasi (Ž5041)


Pripazite na brzinu, bez obzira na pozicije kamera.

Ukoliko krećete na put, HAK će vas obradovati. Hrvatski autoklub uveo je novi način prikazivanja informacija o stanju u cestovnom prometu na svojoj digitalnoj karti. Kartografski prikaz informacija kvalitetniji je, jednostavniji i brži. Informacije se i dalje izmjenjuju u realnom vremenu i to stalno.

Novi kartografski prikaz stanja u cestovnom prometu zadržao je korisnicima dobro poznate tekstualne kategorije - prohodnost cesta, granične prijelaze, pomorski i željeznički promet, prometnu prognozu i savjete vozačima - dodavši im kartografski prikaz sa georeferenciranim događajima na autocestama, vremenskim uvjetima koji utječu na stanje na cestama te lokacije kamera na pojedinoj cesti.

Više o tome na web stranicama HAK-a.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.