utorak, 06.06.2017.

MO Varvari će realizirati projekt EDUKATIVNIM RADIONICAMA DO AKTIVIZMA U ZAJEDNICI

Poštovani mještani,

sa zadovoljstvom vam prenosimo vijest kako je naš MO dobio financijsku potporu od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva za realizaciju projekta EDUKATIVNIM RADIONICAMA DO AKTIVIZMA U ZAJEDNICI. Potpisivanje ugovora o financiranju održalo se jučer u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo. Više o potpisivanju ugovora možete pročitati na OVOJ POVEZNICI.



Ovom vam prilikom ukratko prenosimo ciljeve i aktivnosti koje ćemo realizirati u našem MO-u zahvaljujući ovom projektu.

1. aktivnost je EDUKACIJA OREZIVANJA MASLINA

Stanovnici MO Varvari koji su stručnjaci u orezivanju maslina drage volje bi se prihvatili volontiranja kao predavači kako bi svojim sugrađanima priskočili u pomoć, također bi kao predavači volonteri. Edukacije bi se izvodile u vremenskom razdoblju od dva tjedna po tri sata tjedno dakle šest sati edukacija. Mještani bi se educirali o načinu rezanja krošnje u oblik polikonične vaze, koji struka već 30 godina preporuča kao idealan. Učili bi o pravilnoj sadnji, održavanju i zaštiti maslina uz praktičnu primjenu „na terenu“.


2. aktivnost je EDUKACIJA IZ HORTIKULTURNOG UREĐENJA OKOLIŠA OKUĆNICE

Edukacije o hortikulturi bi se realizirale uz pomoć volontiranja agronoma - pejzažiste. Edukacije bi se izvodile u vremenskom razdoblju od dva tjedna po tri sata tjedno. Na edukaciju će također biti dobrodošli svi mještani kao i građani Poreča. Mještani su nakon edukacije voljni volontirati te zajedničkim snagama pridonijeti uljepšavanju okoliša dječjih igrališta koji se nalaze u MO Varvari te urediti okućnicu Mjesnog odbora. To su dokazali nizom eko akcija i proljetnih akcija uređenja po naseljima u MO-u (sve održane akcije su objavljene na blogu). Uređivanje bi se realiziralo vikendom te bi sudjelovalo minimalno 10 volontera mještana. Na taj način bi svoje novostećeno znanje o uređenju okoliša aktivizmom pretočili u vidljive kreacije te na taj način uljepšali dječja igrališta te okoliš zgrade Mjesnog odbora. Za uređivanje okoliša uz tehnički dio, mještani bi samoinicijativno donirali neke nove bilje koje bi obogatile javne površine.

3. aktivnost je TEČAJ ISTARSKOG NARODNOG PLESA BALUNA
Tečaj BALUNA provodio bi se u prostorijama MO Varvari. Radionice bi se provodile dva puta tjedno u razdoblju od dva tjedna dakle ukupno četiri radionice. Instruktor narodnog plesa kojeg bi financirali pomoću priojekta bio bi član Udruge Kumpanija Kosirići Tinjan. Intencija tečaja je potaknuti stanovništvo na druženje, učenje o svojoj lokalnoj kulturi i volontiranje.

Sve ove aktivnosti sprovesti će se na kraju ljeta i nakon završetka turističke sezone. O terminima edukacije biti ćete obaviješteni putem javnog priopćavanja i ovog bloga. U slučaju želje za volontiranjem, pozivamo vas da se javite putem maila rvelenik@gmail.com Robertu Veleniku, predsjedniku MO Varvari. Edukacije će se provoditi u prostoru dvorane škole u Varvarima (prostorije MO-a na 1. katu) i na terenu.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.