ponedjeljak, 15.05.2017.

U Velenikima otvoren društveni dom

U Velenikima su protekle subote, 13. svibnja 2017. prigodnim druženjem otvorene nove društvene prostorije. Kućica društvenog doma modularni je objekt površine 36 metara kvadratnih, s većom društvenom prostorijom i s dva sanitarna čvora, te špajzom. Kućica je postavljena pokraj polivalentnog dječjeg i boćarskog igrališta, a ubuduće će istu moći koristiti mještani i članovi Boćarskog kluba Veleniki za druženja, prigodna i sportska okupljanja. Dom je opremljen i klima uređajem, a mještani Veleniki svojim će prilozima i donacijama opremiti dom stolovima, stolicama i drugim sadržajima.

Prilikom otvorenja, zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić rekao je kako je ovo nastavak politike ravnomjernog razvijanja grada i prigradskih naselja, u kojem osiguravanje prostora društvene namjene igra veliku ulogu. – Ovakav smo modularni objekt već postavili prošle godine u Červaru, a u Kukcima i Fuškulinu su nanovo izgrađeni, kroz odličnu suradnju s mještanima. Drago mi je da se društveni domovi itekako koriste i redovno postaju središte društvenog života tih naselja, zaključio je Peršurić.

Predsjednik MO-a Varvari naglasio je kako u Velenikima živi preko 110 ljudi, te da Veleniki doživljavaju mali procvat, obnavljaju se i grade nove kuće, a u selu trenutačno ima 15-ak djece od kojih je najstariji u 2. razredu osnovne škole. Dom će poslužiti i njima za slavljenje rođendana.

Osim uređenja okoliša i postavljanja kućice u Velenikima, dodatno je uređeno i parkiralište, a vrijednost investicije je oko 150.000,00 kuna.

Kako je sve krenulo i završilo možete pogledati u nastavku:


Betoniranje podloge


Dopremanje doma u modulima


Montaža doma na lokaciji boćališta


Dom spreman za upotrebu


Fešta i druženje svih mještana i gostiju 13.5. u 12 h


Prigodnim govorom dom skupu su se obratili Loris Peršurić, dogradonačelnik, Robert Velenik, predsjednik MO-a i Darko Milohanić, predsjednik BK Veleniki


Loris Peršurić predaje ključeve doma Darku Milohaniću iz Boćarskog kluba Veleniki


Fotografija svih okupljenih za uspomenu

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.