petak, 23.09.2016.

Jesenska eko akcija u našem MO-u

Dragi naši,

prošla je još jedna turistička sezona i polako ali sigurno ulazimo u rutinu jesenskih i zimskih dana. Zasigurno ćete svi vi imati više vremena za druge aktivnosti osim posla. Odlučili smo tako ponovno održati eko akciju, kako bi nam sela ostala i dalje čita.

Eko akcija će se održati u vremenskom periodu od SRIJEDE 28.09. – srijede 12.10.2016. Za odlaganje otpada postavit će se po jedan privremeni spremnik, zapremnine 7 kubika na svaku lokaciju.

Plan sakupljanja odvijati će se prema priloženom rasporedu:

1. Varvari (Ulica Trsi) - kod dječjih igrala i igrališta,
2. Varvari - Buranka (vrh ulice Pjantade, u blizini dječjeg igrališta i kontejnera za selektivni otpad),
3. Valkarin - ulazak u selo ili kod novih dječjih igrališta,
4. Musalež - na ulasku u selo, s desne strane ceste do bivše oglasne ploče i kontejnera za selektivni otpad,
5. Veleniki - veliki parking kod boćališta,
6. St. Diklić - na makadamskom putu koji iz Stancije Diklić vodi prema Musaležu (uobičajeno mjesto)


Cilj ove eko akcije je sprječavanje stvaranja divljih odlagališta koja nastaju odlaganjem takve vrste otpada na javnim površinama i ostalim neprimjerenim lokacijama.

Ukoliko se spremnici za otpad napune prije završetka akcije, molim da kontaktirate g. Vilijama Banka na broj: 091/431-00-29. Spremnici će tada biti zamijenjeni praznima.

Za MO, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.09.2016.

MJESNI ODBOR poziva roditelje na preuzimanje dječjih fluorescentnih prsluka

Poštovani mještani našeg MO-a,

već sam u postu od 5. rujna najavio iznenađenje za školarce. Sada mogu potvrditi da će iznenađenja biti!

Mjesni odbor Varvari svake godine nastoji upozoriti putem svog bloga sve vozače na potrebu zaštite djece u prometu. Osobito se to odnosi u vrijeme prije početka školske godine. Ovom prilikom je Mjesni odbor naručio i fluorescentne prsluke za djecu u vrtićima i školarce s područja MO-a Varvari (Varvari, Musalež, St. Diklić, Valkarin i Veleniki). Ovom prilikom pozivamo roditelje koji žele sigurnost u prometu svoje djece, da se jave predsjedniku MO-a Robertu Veleniku na mail: rvelenik@gmail.com kako bi preuzeli besplatne prsluke dobivene od Goodyear-a. Dovoljno je na da putem maila dostavite kontakt broj i mail adresu, te broj potrebnih prsluka. MO je školarcima ostavio na raspolaganje 40 prsluka.

 photo prsluk web mo2_zps1ezyxa5a.jpg

Fluorescentni prsluci su izrazito korisni za djecu tijekom zimskih mjeseci kada se školarci vraćaju ili idu u školu. Zimi je vidljivost u prometu otežana zbog čestih kiša i magle, te prsluk ubrzava vrijeme reakcije vozača, a djeca budu vidljiva i na većim udaljenostima.

U većini europskih zemalja fluorescentni prsluk pripada obaveznoj opremi u vozilu i ako vam se automobil pokvari, obavezno ga morate obući. Vozači, vodite računa o tome da bude na vidljivom mjestu. Ukoliko ne podijelimo sve prsluke djeci, iste mogu slobodno preuzeti i vozači s područja našeg MO-a.

Video s porukom djece...


Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 19:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 07.09.2016.

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor - 2016.

Poštovani mještani,

pozivamo vas da izlaskom na izbore izvršite vašu građansku dužnost. Povjerite vaš glas onome tko će najbolje zastupati vaše interese i čiji su programi najbliži vama. Neizlaskom na izbore omogućavate drugima da odlučuju i za vas.

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru održavaju se 11.9. (nedjelja). Za područje MO-a Varvari definirana su ova biračka mjesta:

Biračko mjesto broj 7. MUŠALEŽ PROSTORIJA MJESNOG ODBORA, MUŠALEŽ koje obuhvaća birače s prebivalištem u Musalež, Radoši Kod Žbandaja, Valkarin

Biračko mjesto broj 8. VARVARI ZGRADA ŠKOLE, VARVARI koje obuhvaća birače s prebivalištem u Baldini, Buranka, Ladonja, Piantade, Pod Vrti, Porečka, Stancija Diklić, Stancija Lindi, Školska, Trsi, Veleniki

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.09.2016.

Vozači oprez, započinje nova školska godina!

Poštovani stanovnici našeg MO-a,

danas je započela nova školska godina. Molimo vas da ovih dana obratite pažnju na djecu u prometu. Osobito pripazite na brzinu u blizini škola i vrtića, te autobusnih čekaonica! Prometne opasnosti vrebaju na našu djecu, na odraslima je odgovornost da im put između kuće i škole učinimo što sigurnijim.

Djeca ne znaju procijeniti brzinu vozila, a svi mi vozači moramo imati na umu da su djeca niskog rasta, pa ih ispred sebe često vidimo tek kad iskorače iza parkiranog automobila na cestu.

Našim vrijednim školarcima Mjesni odbor želi puno uspjeha u školi, lijepih trenutaka i novih prijateljstava!

Za sve školarce MO sprema iznenađenje. O tome više u narednim postovima na ovom blogu.


Održan turnir MO-a u odbojci na pijesku

U subotu 3. rujna na plaži San Martin održan je turnir u odbojci na pijesku. Organizator turnira bio je Mjesni odbor Veli Maj, a na turniru su nastupali svi mjesni odbori s područja Grada Poreča, njih 10 sa svojim ekipama. Uz zabavu i sportski duh, sportsko je nadmetanje trajalo od 16,30 pa do 19 sati. Pobjednik je postala ekipa MO-a BADERNA, koja je u finalu pobijedila dečke iz MO-a ČERVAR PORAT. Naš MO se držao one Cubertinove, "Bitno je nastupati".

 photo Odbojka maj 2016 2_zpsaaqrqxee.jpg
Jake snage MO-a Varvari. S lijeva na desno: Ivona Orlić, Đurđica Orlić, Robert Velenik i Mateo Šušljik

 photo odbojka pobjednici maj 2016_zpslkj9tubc.jpg
Pobjednici turnira, MO Baderna s Manuelom Janko, predsjednicom MO Veli Maj.

Ovom prilikom zahvaljujemo Mauneli Janko i svim domačinima MO-a Veli Maj na gostoprinmstvu i dobroj zabavi.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbnor

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.09.2016.

POZIV na medicinsku rekreaciju!

Gerontološki centar pri Domu za starije i nemoćne osobe Poreč obavještava sve zainteresirane da u Mjesnom odboru Varvari započinje medicinska rekreacija za starije od 50 godina. Početak rekreacije je od 5. rujna 2016. godine u zgradi škole u Varvarima (na 1. katu).

Termini rekreacije su:
Medicinska rekreacija održavati će se svakog ponedjeljka i srijede u vremenu od 11,30 do 12,30 i 17,30 do 18,30 sati pod vodstvom više fizioterapeutkinje.

Program „Medicinska rekreacija za starije – vježbanje pod stručnim vodstvom višeg fizioterapeuta“ provodi se od travnja 2006.g. po mjesnim odborima Grada Poreča s primarnim ciljem očuvanja funkcionalne sposobnosti i neovisnosti redovitom tjelesnom aktivnošću, radi poticanja tjelesne aktivnosti i kretanja kao važnog faktora u prevenciji bolesnog starenja. Program sufinancira Grad Poreč, a mjesečna participacija po korisniku iznosi 50,00 kuna (2 puta tjedno).

Dodatne informacije na tel: 423–282 (od 7 do 15 sati) ili direktno dolaskom na rekreaciju.

Želite li volontirati?

Gradska knjižnica Poreč traži volontere za rad u knjižnim stacionarima po mjesnim odborima. Ukoliko želite volontir, molim da se javite Gradskoj knjižnici Poreč.


Dodatno oprašivanje komaraca na području grada Poreča i područja naselja Varvari izvršiti će se sutra 02/03.09. (petak na subotu). Tretman će započeti u kasnim popodnevnim satima, a očekuje se da će trajati do jutarnjih sati.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.