četvrtak, 13.08.2015.

Ljetne novosti

Poštovani čitatelji bloga MO-a Varvari,

nadamo se da vam ljeto prolazi u miru i s punim apartmanima, te da stignete skočiti i do mora. Iako se tijekom ljeta ne održavaju sjednice Vijeća MO-a Varvari, MO je aktivan, te i dalje pozorno slušamo probleme u našoj okolini.

Polovicom srpnja obratili su nam se mještani Musaleža zabrinuti s oštećenjem kuće u kojoj se nalazi i biračko mjesto, te prostor MO-a. Uslijed prolaska velikih radnih strojeva uz spomenuti objekt, došlo je do oštećenja nosivih kutnih kamenih blokova, a što je moglo utjecati na urušavanje dijela objekta na cestu. Brzom intervencijom MO-a i Odjela za upravljanje gradskom imovinom, oštećenje je sanirano. Kako to izgleda sada možete pogledati u priloženim fotografijama.

 photo Kantun web2_zpse0nczkyt.jpg

 photo Kantun web1_zpsnxfqfuqn.jpg

Grad Poreč je odabrao novog operatera mobilne telefonije, s tim u vezi ljubazno vas molim za strpljenje. Mobilni telefon MO Varvari (091/452 00 93) još nije aktivan uslijed prelaska na novu mrežu. I dalje nas možete kontaktirati putem maila.

Od zadnjeg posta, javila mi se i mještanka Varvari sa informacijom o potencijalno opasnoj situaciji na mostu kroz Fazinku i prema vinskom podrumu Agrolagune. Naime, na dijelu spajanja mosta s puteljkom došlo je do odrona zemlje, te je nastala manja rupa. Pitanje je bilo vezano uz statiku mosta. Uvidom na licu mjesta ocijenili smo da nema bojazni, jer je most položen na betonske nosače koji su jako lijepo vidljivi iz obilaznice (prolazeći ispod mosta).

Ljeto je razdoblje kada se više konzumira voće i povrće, te općenito laganija hrana. U trci za profitom mnogi trgovci ne brinu za zdravlje potrošača. U nekim sredinama koriste specijalne premaze voskom kako bi zaštitili jabuke od truleži i učinili ih privlačnijima kupcima. Izbjegavajte kupovati takve jabuke, a njihovu zrelost ćete najbolje provjeriti promatranjem peteljki (trebaju biti zelenije, ne suhe) i općenito stanja jabuke. Sve ovo vam pišem u nadi da će vam ovaj video u nastavku pomoći.

https://www.youtube.com/watch?v=TygxCgW6Jp8

Oznake: mjesni odbor

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.