ponedjeljak, 15.09.2014.

Realizacija plana komunalnih investicija

Protekli mjesec, mjesec i pol dana bili su veoma zanimljivi za naša naselja. U pitanju nije samo čudno, napose kišovito ljeto, već i niz investicija koje su realizirane po čitavom našem mjesnom odboru.

Prvo se krenulo s asfaltiranjem ceste u Stanciji Diklić. Naime, u dogovoru s mještanima proširena je cesta na ulasku u selo. Slijedeće što će se učiniti je širenje samog ulaza, s premještanjem jednog od šahtova oborinske vode.

 photo Stancijaulazblog1_zps4ac5a9c0.jpg
Cesta u Stanciji Diklić

Osim u Stanciji, asfaltiranje po planu komunalnih aktivnosti je realizirano i u Musaležu. Tamo je asfaltirana prometnica uz dječje igralište, a pokrpane su i rupe u samom naselju, pa motoristi mogu s većom sigurnošću voziti po naselju. Kod ove investicije vodili smo se mišljenjem mještana koji su nam ukazivali na potrebne popravke i uništen asfalt.

 photo AsfaltiranjeMusbl1_zps8fe84de8.jpg
Asfaltiranje u Musaležu

 photo AsfaltiranjeMusbl2_zps0601231d.jpg
I sitno je bitno - Musalež

Jedna od učestalijih aktivnosti u MO-u je i nasipavanje puteva. Upravo je to bilo izraženo ovog ljeta. Nasipane su tako udarne rupe na makadamskom putu koji vodi od Valkarina do Stancije Grbina, a radi opasnosti i nanošenja blata na prometnicu, nasipan je i put prema boćalištu u Varvarima. Prije toga površina je poravnata, a postala je atraktivna i za parkiranje boćara i korisnika pekare.

 photo Nasipavanjeblog1_zps3558da9f.jpg
Nasipan put i parkiralište kod pekare i fast fooda u Varvarima

Na zahtjev mještana oličeni su i stupovi javne rasvjete u dijelu ulice Pjantade u Varvarima, a u Valkarinu su postavljena nova rasvjetna tijela.
 photo stupoviblog_zps015acaad.jpg
Ulica Pjantade

Osim spomenutih investicija, uskoro će se hortikulturno urediti i okoliš škole u Varvarima, a Usluga Poreč će obaviti košnju svih javnih površina u našim selima.

Za MO Varvari, Robert Velenik




Oznake: mjesni odbor

- 15:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.