ponedjeljak, 02.06.2014.

Sa 10. sjednice Gradskog vijeća...

Poštovani mještani, 29. svibnja 2014. godine održana je 10. po redu sjednica Vijeća. S obzirom da me više mještana pitalo o uređenju puta koji vodi od Varvara preko mosta do Agrolagune, te o radovima na plinskim instalacijama u naselju, ova sam pitanja postavio na sjednici.

Upućujem pitanje dogradonačelniku Lorisu Peršuriću. Radi se o radovima u Varvarima. Mještani pitaju kada će biti asfaltirani prekopi u ulici Piantade i Školskoj ulici, a koji su učinjeni prilikom polaganja plinovoda? Isto tako pozivam izvođače radova da poravnaju put duž cijele trase do Industrijske zone Žbandaj.

Peršurić je vijećnike izvijestio da su radovi u tijeku i pri kraju. -Svakodnevno smo u kontaktu sa Plinarom d.d., danas (29.05.) su počeli sa pripremama za asfaltiranje i za nekoliko će dana tamo i u naselju Filipini svi radovi biti dovršeni. Početkom sljedećeg tjedna sve će biti asfaltirano, a do 10. lipnja bit će uređene pješačke i biciklističke staze, rekao je dogradonačelnik zahvalivši mještanima na strpljenju.

Ostala pitanja i odgovore s vijećničkog sata možete pročitati na web stranicama Grada Poreča.

Ono što će zasigurno zanimati stanovnike VELENIKI nalazilo se pod točkom 18. dnevnog reda 10. sjednice. Naime, usvojena je odluka o obračunu i naplati naknade za razvoj sustava javne odvodnje Grada Poreča. Ovom odlukom građani Poreča plaćati će naknadu za razvoj sustava javne odvodnje na području Grada Poreča-Parenzo. Sredstva su strogo namjenska i ne mogu se trošiti u druge svrhe osim za izgradnju sustava javne odvodnje. Uzimajući u obzir da će Grad od EU-a i uz pomoć Hrvatskih voda izgraditi kanalizaciju za 90% stanovnika Poreča, uvjeren sam da će onih 10% van sustava javne odvodnje brzo doći na red jer će se sustav odvodnje izgraditi uz pomoć sredstava prikupljenih na temelju ove odluke. Materijal o naknadi za razvoj sustava javne odvodnje nalazi se OVDJE

Koristim ovu priliku da pozovem sve mještane naših sela da prijave neispravnosti na javnoj rasvjeti, od povremenog treperenja svjetla javne rasvjete do pregorjelih žarulja. Lokacije rasvjetnih tijela s opisom kvara možete poslati mailom na adresu: rvelenik@gmail.com Molim da navedete najbliži kućni broj kraj kojega je uočen kvar javne rasvjete.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.