ponedjeljak, 10.12.2012.

U obnovljenoj školi održana promocija knjige

Ove je subote u prostorima Mjesnog odbora Vrvari na katu novoobnovljene škole izvršena prezentacija knjige "Maeštra kod petrolejke" posvećena učiteljici Milici Radin. Učiteljica je 18 godina provela u Vrvarima predavajući generacijama učenika iz okolnih mjesta. Knjigu je promovirao autor Štefan Milašinčić - Stršljen, a u programu su sudjelovali učenici škole u Žbandajima s prigodnim recitalima na čakavštini. Glazbenu potporu događaju pružila je Elda Krepčić, jedna od najstarijih harmonikašica u Poreču. U programu je nastupao i poznati istarski pjesnik i pisac Tomislav Milohanić.

Promociji je nazočilo pedesetak uzvanika, među kojima je bila obitelj Milice Radin, ali i brojni Miličini bivši učenici te mještani Vrvara, Musaleža, Cvitani, Višnjana i drugi. Program je prigodnim riječima i pozdravima otvorio predsjednik MO-a Vrvari Robert Velenik (autor ovih redaka). Prisutnima se na početku obratila i dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović, a među uzvanicima je bio i ravnatelj Osnovne škole Poreč, Edi Zarli. Program je trajao puna dva sata uz izmjenu recitala i glazbenih točaka gospođe Krepčić.

Čast da prva primi knjigu i predstavi je publici dobila je kolegica Milice Radin (Maeštre kod petrolejke), Lučana Vekić. Nakon predstavljanja knjige i čitanja dijelova od strane autora, druženje je nastavljeno prigodnom zakuskom u holu škole.

Kako je to izgledalo na promociji, možete pogledati u nastavku...

Photobucket
Robert Velenik i Štefan Milašinčić - Stršljen obraćaju se prisutnima

Photobucket
Prostor za druženje mještana ispunjen do posljednjeg mjesta

Photobucket
Nastavnica Lučana Vekić (u mirovini) prima prvu knjigu "Maeštra kod petrolejke"

Photobucket
Darivanje učenika - recitatora prigodnim poklonima

Photobucket
Elda Krepčić najstarija harmonikašica Poreštine

Photobucket
Tomislav Milohanić - pijesnik i pisac

Poštovani mještani, zbog oraničenosti prostora dvorane za druženje, nismo bili u mogućnosti pozvati više osoba, no to je tek početak aktivnosti u našim prostorima. Uskoro spremamo nova ugodna iznenađenja, ali prije svega trebamo i službeno otvoriti prostor renovirane škole. Biti će to uskoro.


Pozivam sve zainteresirane mještane da se pridruže aktivnostima Mjesnog odbora, te da predlažu aktivnosti kojima možemo obogatiti društveni život naše male zajednice.

Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim volonterkama našeg mjesnog odbora i to: Kristini, Silviji i Aliči

Oznake: mjesni odbor

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.