ponedjeljak, 30.07.2012.

Sitno ali bitno

Krajem svibnja objavili smo post na ovom blogu o sastanku vijećnika MO-a s predstavnicima grada LINK. Upravo smo na tom sastanku ukazali nadležnim pročelnicima na sitne intervencije koje su potrebne u našim naseljima. Ukazivali smo tada na potrebu nasipavanja puteva i čišćenja određenih parcela. Izvještavamo vas da je posao obavljen. Prethodnih su dana izvođači radova na zahtjev Komunalnog odjela izvršili nasipavanje ulica Ladonja i Pijantade u Vrvarima, a osim toga nasipan je i put između Valkarina i Stancije Grbina. Usluga Poreč je adekvatnim strojem počistila živicu u blizini rotora u ulici Baldini. Kako ulice izgledaju sada možete pogledati na fotografijama ispod.

Photobucket
Nasipan put kod "Herakovih stanova"

Photobucket
Nasipana cesta uz automehaničarsku radionicu Marka Lindija

Photobucket
Počišćen šumarak kod rotora i ulice Baldini

Photobucket
Isti šumarak iz drugog kuta promatranja

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 20.07.2012.

Boja je tu

Skoro će mjesec dana od zadnjeg posta o školi. Ne brinite, aktivnosti nisu stale. Izvođači radova su bili marljivi pa je tako završeno betoniranje aneksa same škole sa sjeverne strane. Taj će dio poslužiti kao prostor pripreme hrane, kao spremište i za druge pomoćne sadržaje. Ofarbana je i fasada škole i to u crvenu boju. Intencija je da sve stare škole koje se obnavljaju budu istih boja kako bi bile odmah uočljive i prepoznatljive Porečanima. Isto tako na krov je postavljen gromobran a u unutrašnjosti škole započeli su radovi na raznim instalacijama. Betonirano je i novo stepenište prema katu zgrade, a ostavljeno je i okno za budući lift. Uskoro slijedi čišćenje gradilišta i uređenje parcele.


Kod rekonstrukcije škole nisu izostavljeni ni priključci na kanalizacijski sustav i novi cjevovod. Dio će Vrvarana tako i prije predviđenog roka dobiti priključak na gradsku kanalizaciju. Naime uskoro će Usluga Poreč raspisati natječaj kojim traže izvođače za krak kanalizacijskog sustava unutar naselja Vrvari kako bi se naša škola mogla priključiti na mrežu. Tu će profitirati svi oni vlasnici kuća uz koje kanalizacijski vod prolazi. Detalji se nalaze na fotografiji u nastavku.





Kanalizacijski će priključak moći dobiti dio stanara Školske ulice. Žutom je označena trasa kanalizacijskog kraka.




Novi izgled škole. Izgleda impozantno.




Sjeverna strana



Jedna od prostorija, buduće razredno odjeljenje snimljeno 18.7.2012.



Aneks u kojem će biti pomoćni sadržaji (priprema hrane, wc-i, sprenište i sl.)



Okno za budući lift. Lift je inaće potreban radi lakšeg pristupa prostorima invalidnih osoba.

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.07.2012.

Novosti

Photobucket

Danas je održana sjednica Odbora za mjesne odbore i selo. Da pojasnim, ovaj Odbor sačinjavaju svi predsjednici mjesnih odbora na području Grada Poreča, a na sastancima se raspravlja o problematici svih mjesnih odbora uz prisustvo pročelnika upravnih odjela Grada zaduženih za problematiku mjesnih odbora. Sastancima prisustvuju pročelnici Upravnog odjela za prostorno planiranje, upravljanje gradskom imovinom i komunalni sustav. Glavna tema današnjeg sastanka bila je analiza komunalne problematike. Predsjednici mjesnih odbora istakli su niz problema i poteškoća s kojima se susreću u svojim sredinama. Sastanak je trajao nešto više od sat vremena, a nakon toga uslijedila je podjela službenih telefona predsjednicima mjesnih odbora.

Službeni broj mobitela Mjesnog odbora Vrvari je: 091/452 00 93 Molim vas da ubuduće zanemarite moj privatan broj telefona. Za svu problematiku uređenja i održavanja mjesnog odbora o kojoj želite raspravljati, možete prvo uputiti mail na rvelenik@gmail.com. Ukoliko je potrebno da problem urgentno raspravimo, molim javite mi se na gore objavljen broj. Ukoliko ne odgovorim odmah, nastojat ću vam uzvratiti poziv tijekom dana.

Photobucket
Podjela službenih mobitela

Ovih su mi se dana neki mještani požalili na brojnost komaraca. Upitom u komunalnom odjelu saznao sam da je redovito zaprašivanje obavljeno, no ovih će dana biti obavljeno dodatno zaprašivanje u naseljima Vrvari, Veleniki i Musalež. To će biti učinjeno u noćnim satima. Kako su mi više puta objašnjavali, problem komaraca je izraženiji u Vrvarima pošto se neki mještani ne pridržavaju zakonskih propisa o nepropusnosti septičkih jama. Oko takvih se jama stvaraju lokvice u kojima se razvijaju ličinke komaraca.

Svi oni koji su osjetljiviji na ubode komaraca mogu se poslužiti narodnom medicinom u ublažavaju posljedica uboda. Ako vam je led pri ruci, olakšanje je trenutno jer led sprječava svrab umrtvljivanjem krajeva živaca. Nakon toga dobro je namazati mjesto uboda medom, čija antibakterijska i protuupalna svojstva mogu brzo ublažiti svrab i smanjiti oticanje. Niti listovi svježeg bosiljka, česte biljke na prozorima kuharica, nisu loše rješenje, jer sadrže kamfor i timol kojima lako ublažavate iritaciju kože. Standardno dobra je i aloe vera, koja ublažava svrab, kao i soda bikarbona. Koristi možete imati i od banane - narežite je na kolutiće i ona će izvući tekućinu s mjesta uboda i ublažiti nelagodu, kao i razvodnjeno mlijeko. Izvor: Metro portal

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.07.2012.

Novost u Vrvarima - fast food kod boćališta

Nakon prvih poduzetnika koji su se pojavili prethodnog ljeta, jučer se na našem području pojavila još jedna zanimljiva ponuda. Naša sumještanka Andrea Kokot je u neposrednoj blizini boćališta i pekare u Vrvarima otvorila fast food "KA" . Fast food će raditi tijekom čitave godine, a ljeti će to biti od 8 do 23 sata. Uz klasičnu ponudu fast food hrane, kod Andree možete probati i izvrsne ćevapčiće. Ukoliko vam se ne da kuhati po ovim ljetnim vrućinama, Andrea sprema hranu i za ponijeti sa sobom. Narudžbe, no bez dostave, možete izvršiti na broj telefona: 098/ 367 709.

Evo par fotografija novog fast fooda našeg naselja...

Photobucket

Photobucket

- 15:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.