utorak, 21.02.2012.

Novosti (plin i odvodnja)



Možda vam je ovih dana promakla informacija o početku plinofikacije Poreča. U četvrtak 9.2. u prostorima Grada održan je sastanak Odbora za Mjesne odbore i selo na kojem se raspravljalo upravo o plinofikaciji Grada Poreča.

Upravo ovih dana odvijaju se radovi na postavljanju glavnih plinovodnih cijevi iz smjera "Košambre" i rotora "Žatika" prema križanju Partizanske (križanje bolnica). Sveukupno će se postaviti 1.500 metara plinovoda i svi zainteresirani građani koji se nalaze na trasi moći će se priključiti na mrežu. U planu je da se plinovodna mreža širi po Poreču. Ono najzanimljivije stanovnicima je, uz samu cijenu plina, i cijena priključka za plin. Cijena plina po kubiku za kućanstvo iznosi 3,20 kuna s pdv-om. Cijena priključka iznosi 10.000 kuna, a uz plaćanje priključka, svako kućanstvo mora imati i projekt plinovodne instalacije od ovlaštenog projektanta. Dva primjerka projekta dostavljaju se uredu Plinare Pula, na adresi Pionirska 1 Poreč. Nakon toga ovlašteni će izrađivač pristupiti izradi priključka. Osim navedenog, svako kućanstvo mora pribaviti i atest dimnljaka od ovlaštenog dimnjačara. Više informacija o plinu možete saznati kod predstavnika Plinare Pula Ognjena Ćosića putem maila ognjen.cosic@plinara.hr ili na webu PLINARE

Nedavno je u medijima izašla i informacija o projektu odvodnje voda na području Grada.U četvrtak, 16. veljače 2012. godine u Maloj vijećnici gradske uprave upriličeno je uvođenje u posao poduzeća "Hidroing", a koje će izraditi natječajnu dokumentaciju za potrebe projekta otpadnih voda Grada. Natječajna će dokumentacija sadržavati 1.000 stranica teksta. Gradona­čelnik Edi Štifanić naglasio je kako projekt odvodnje uključuje izgradnju četiri pročistača ot­padnih voda na lokacijama Lanterna, Poreč - sjever, Po­reč- jug i Petalon, te prošire­nje postojeće kanalizacijske mreže. Izgradnjom će se do­biti 70 kilometara nove kanalizacijske mreže koja će obuhvatiti 28 prigradskih naselja u pravcu Poreč - Nova Vas, Poreč - Žbandaj i Poreč - Mugeba. Cijeli je projekt košta približno 60 milijuna eura, od čega će se 75 posto financira­ti putem bespovratnih sred­stva iz EU fondova. Na pitanje početka izgradnje sustava, zamjenik direktora Hrvat­skih voda odgovorio je da je planira­ni početak gradnje je prva polovica iduće godine, te da je završetak projekta predviđen 2016. godine.

Podsjećam sve stanovnike MO-a Vrvari da su u projekt uključena ova naselja: Vrvari, St. Diklić, Musalež i Valkarin.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.