utorak, 15.03.2011.

Kućni broj i predstojeći popis stanovništva

Imate li kućni broj?

Poštovani čitatelji našeg bloga, uskoro se bliži popis stanovništva. Vezano uz navedeno, mnogi su mediji potencirali problematiku isticanja kućnih brojeva na vidljivim mjestima, odnosno na pročeljima kuća. Spominjalo se kako će vlasnici kućanstva za ne postavljanje kućnih brojeva biti sankcionirani s kaznama koje se kreću i do 400 kuna!

Iako su kod prošlog popisa stanovništva sva kućanstva primila naljepnicu s kućnim brojem kako bi se proces popisa odvijao što lakše, očito da ovaj put država želi uštedjeti na troškovima, pa takvih naljepnica neće biti.

Neki su nadležni po medijima napominjali kako citiram: "Pogrešno označeni, izblijedjeli ili nepostojeći kućni brojevi stvorili bi nepremostiv problem u preciznoj provedbi popisa. Pločicu s kućnim brojem zgrade o svom trošku dužni su postaviti vlasnici, odnosno korisnici zgrade najkasnije do početka popisa. U suprotnom, počinjen je prekršaj..."

Slijedom svega izrečenog, sa strane MO-a upućen je dopis jednom članu koordinacije za popis stanovništva Istarske županije. Kako nas dotična osoba upozorava, iako je neisticanje kućnog broja, po posebnim propisima, kažnjivo djelo, popisivači to ne smiju sankcionirati. Naime prema katastru svaka kuća ima dodijeljen kućni broj. Postoji mogućnost da netko isti ne istakne, u tom slučaju popisivač se snalazi prema orto-foto snimci i katastarskim česticama, te kućnim brojevima. Mape su, u tom pogledu, jako jasne. Dakle, izbjegavat će se ljude pozivati na odgovornost i nepravilnosti.

Ukoliko svejedno želite izbjeći potencijalne probleme kod popisa, ali i kod dostave pošte na kućnu adresu, kućni broj možete dati izraditi. On mora biti ispisan bijelim arapskim brojkama na tamnoj podlozi (u Poreču je to tamno plava boja) najmanjih dimenzija 20 x 18 centimetara.

Nakon podosta vremena, na blog je postavljena nova anketa, pa vas molim da izdvojite nekoliko trenutaka kako bi istu popunili. Naime, ponekad se pitam da li da nastavim s pisanjem i objavljivanjem postova. Želite li da blog i dalje živi?

- 23:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.