utorak, 20.04.2010.

Šporkulje 2

Ostaci cigla uz biciklistički put

Nedavno je, kao i svake godine, predstavljena nova ekološka akcija Neka moja Istra blista. Koliko god pomislili da se ljudi mijenjaju, da se njihova svijest o potrebi zaštite okoliša mijenja, ponekad stječem dojam da su neki debelo zagrizli u ustaljene puteve loših navika svojih očeva ne razmišljajući pri tom o svojim potomcima.

Na takav me početak posta, kao i temu za pisanje, ponukao posjet onoj predivnoj šumi ispod Vrvari prema naselju Bolnica i novim trgovačkim centrima. Ta je šuma dio područja Facinke ili Fazinke. Kako saznajem, i nakon što urbanisti izrade plan uređenja tog područja, spomenuta će šuma OSTATI. Biti će ona i dalje dio zelene oaze u predgrađu Poreča. Koliko će ostati od oaze, većim dijelom ovisi i o svima nama. Nakon približno godine dana od pisanja o prvoj šporkulji koja je tamo bacila otpad nakon eko akcije, danas sam se uvjerio da se s takvom praksom nastavilo i tijekom čitave 2009. Šuma prvenstveno služi za odlaganje građevinskog materijala. U nastavku i dokazi.

Image and video hosting by TinyPic
Građevinski otpad uz biciklističku stazu Decumanus Maximus Agri

Image and video hosting by TinyPic
Građevinskog otpada ima i na sporednim puteljcima

Image and video hosting by TinyPic
Ostaci asfaltiranja... i

Image and video hosting by TinyPic
Ostaci betoniranja....

Koliko će smeća biti tamo naneseno ovisi i o nama, zato pozivam sve ljubitelje prirode da prijavljuju šporkulje. Poželjna je i koja fotografija takvih osoba u "akciji". Fotke možete mailati na mail MO-a ili uručiti komunalnim redarima Grada Poreča. Radi jednostavnosti komunikacije, prenosim na ovom blogu objavljene brojeve telefona komunalnih redara.

ODJELJAK KOMUNALNOG REDARSTVA
Voditelj odjela - Goran Antolović (136) 091 4451010
Komunalni redari -
Dorijano Arman 091 451 23 66
Miljenko Kos 091 451 23 68
Marčelo Milokanović 091 451 23 67
Marin Rakovac 091 451 23 69

- 22:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.