srijeda, 22.07.2009.

Pokrenuta izrada Urbanističkog plana uređenja naselja Vrvari

Kako piše na službenim web stranicama Grada Poreča, upravo je pokrenuta izrada Urbanističkog plana uređenja naselja Vrvari.

Tema je veoma zanimljiva iz više razloga. Kao prvo, omogućit će mještanima rješavanje stambenih problema, biti će moguće planiranje poslovnih aktivnosti i otvaranje radnih mjesta (primjerice mini marketa, kioska i sl.) biti će omogućena i bolja turistička valorizacija mjesta.

Upravo radi zanimljivosti teme, ovim vam putem predstavljam i dodatne detalje vezane uz realizaciju UPU-a "Vrvari". Za izradu UPU-a “Vrvari” proveden je postupak javnog nadmetanja, te je izabran Izrađivač – poduzeće AD d.o.o. iz Pule, a upravo je pred zaključivanjem Ugovor o izradi sa cijenom izrade od 320.000 kn bez pdv-a. Obuhvat Plana definiran je GUP-om grada Poreča a obuhvaća građevinsko područje naselja Vrvari i St.Lindi. Dakle, iako je administrativno pod naseljem Vrvari, Stancija Diklić nije obuhvaćena ovim UPU-om.

MO Vrvari će biti pozvan da aktivno sudjeluje u izradi Plana – prilikom izrade koncepcije, odnosno provedbe Prethodne rasprave, te naročito prilikom provedbe Javne rasprave o Prijedlogu Plana.

Budući da je u ovom trenutku riječ o početnoj fazi, za očekivati je da će se proces intenzivirati na jesen.

- 23:19 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.