ponedjeljak, 01.06.2009.

"Dodir leptira" 2009.

Lanjski plakati

Vjerojatno je mnoge od vas naslov podsjetio na prošlogodišnju ekološku akciju u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča. Upravo se i o tome radi. Dakle, ovih će dana Poreština biti oblijepljena s plakatima koji će pozivati stanovnike vanjskih mjesnih odbora na ekološku akciju. Da, dobro ste pročitali, radi se o ekološkoj akciji u kojoj sudjeluju samo stanovnici mjesnih odbora u okruženju grada. Cilj je akcije spremiti se na nadolazeću turističku sezonu, potaknuti ljude na očuvanje okoliša te urediti svoja naselja. Na kraju akcije, polovicom lipnja, biti će javno proglašeni pobjednici u 3 kategorije: najuređeniji mjesni odbor, najljepša okućnica i najljepši balkon. Potrebno je napomenuti da prvih troje u svakoj od kategorija dobivaju novčanu nagradu i prigodni predmet koji će trajno podsjećati dobitnike na eko-akciju.

Koristim priliku da ovim putem pozovem sve mještane naših naselja da se uključe u akciju, urede svoje okućnice i balkone (prvenstveno radi njih samih), organiziraju eko-akcije uređenja naselja. Mjesni će im odbor biti svakako na usluzi kao logistika i pomoć.

Svi vi koji smatrate da imate reprezentativan balkon ili okućnicu i želite ih pokazati javnosti, pozivam vas da mi se putem maila javite kako bih vas mogao prijaviti na natječaj. Podsjećam, nagrade su slava i novac (nije veliki, ali svakako će biti od koristi). Isto tako, ako poznajete susjeda koji ispunjava uvjete natječaja (dakle, želi se javiti na natječaj, ima uzornu i lijepu okućnicu ili vrt) slobodno me obavijestite o tome na mail: rvelenik@gmail.com

Još nešto prije kraja, sjećate li se posta na ovom blogu o kamenim blokovima. Uspijemo li osvojiti jednu od nagrada, sa novcem ćemo urediti 2 parka i to sadnjom mladih stabala i postavljanjem kamenih blokova s informacijom o njima samima.

U slučaju da ima zainteresiranih za eko akciju uređenja naših naselja, mail je objavljen sretan

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.