Veze i bezveze

Samozavaravanje is a bitch

Upoznala sam nedavno jednu predivnu curku - plavuša, pametna, simpatična, zanimljiva... Oduševila me svojim stavom, stilom, društvenošću općenito. Nakon, nekoliko izlazaka i druženja, doznala da jednu tako sposobnu i pametnu osoba vuče za nos frajer s kojim se ona viđa skoro svaki dan.

Naime, ona i on žive naselje do naselja i viđaju se već preko godinu dana, skoro svaki dan. Kad se ne vide, šalju si porukice, kad se posvađaju, on ju zove 100 puta dnevno i govori joj da ne može bez nje... On poznaje sve njezine frendove, ona njegove. I sve naizgled djeluje ko jedna sasvim normalna, prosječna veza - osim jedne činjenice. Oni nisu u vezi.
Jer ON ne želi vezu. Jer on viđa i druge cure. I ševi druge curke. I to joj je rekao. Znači ONA SVE ZNA.

Ok, pomislila sam da je možda to jedna od onih otvorenih veza, gdje su oboje ok s tim da viđaju i druge ljude (mada nikad nisam kužila takve odnose..). Ali ONA ne viđa nikog drugog, ne gleda nikog drugog, voli samo njega do bola i sve to skupa joj nikako nije ok. Ali ni ne pomišlja da ga ostavi. I ON to zna.

Kad bi mi netko prepričavao takvu priču, prvo što bi pomislila je da se radi o vrlo zaljubljenoj, glupavoj osobi, prvenstveno bez poštovanja prema samoj sebi i bez stava. Ali curka ne djeluje tako, ali uopće. Njen najveći problem je što se ne može kontrolirat kad je on u pitanju i dopušta mu sve, a zauzvrat vjeruje u nekakve bajke kojima opravdava i sebe i njega.

U njezinoj bajci ona je na vrhu njegovih emocionalnih odnosa, a sve ostale žene su ispod nje. On može raditi što god hoće dokle god je ona ta kojoj se na kraju vraća, dokle god mu je ona najvažnija. Kada bi osjetila da se neka druga penje, kaže, otišla bi.
U međuvremenu, zadovoljava se s time da ga viđa, da joj se on javlja kad ima problema, da su uvijek tu jedno za drugo. Bez obzira što on nije samo njen. I što ona zbog toga pati i svaki vikend vrti u glavi da li će on baš danas upoznati neku koja će mu biti bolja od nje...
Usprkos svemu, ona vjeruje u njih, u njihovu vezu. Ona vjeruje u happy end. Jer on je ipak čovjek njenog života..

Gledala sam u nju i pokušavala shvatiti kako je moguće da je tako slijepa?
Ne, uopće ne krivim njega. Koliko sam dobila dojam o njemu, on je jedan relativno privlačan frajer s parama koji uživa u životu i iskorištava situaciju. I da, možda mu ona jest draga, jer da nije, sumnjam da bi se s njom viđao tako često. Vjerojatno ju i voli na neki svoj način, ali ne smatra monogamiju i romantičnu vezu sastavnim dijelom poštovanja prema osobi koji voliš. Jer, kaže ona, svi zgodni, uspješni i bogati frajeri su takvi... Hm, koje opravdanje...

Uglavnom, kako ona nije postavila granice u njihovom odnosu, a on je postavio da istih nema, njezina agonična veza traje i dalje.
Onog trenutka kad naše emocije prema drugome postanu jače od ljubavi prema samom sebi, moramo biti prokleto sigurni da je dotična osoba toga vrijedna... U protivnom ostajemo zatvoreni u predivnom svijetu samozavaravanja.



29.10.2010. u 12:56 | 2 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2011 (1)
Travanj 2011 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (5)

Opis bloga

Sve o svemu, najviše o muško-ženskim odnosima u svim oblicima.
Mjesto: Zagreb