molimo zajedno

01.11.2014., subota

Kada bi mogli vidjeti u srca drugih ljudi onda nebi sudili bilo bi nam dano da sve vidimo, sve ono unutarnje u covjeku koje covjek vjesto skriva laznom maskom na koju covjek sudi.

Isti ti koji sude isto imaju masku ali zasto da me otkriju kada mogu ja drugoga raskrinkati.

Tako bi postavio pitanje tko na slici vuce veci teret onaj bogati ili siramasni, mislim da je ovo tema na koju se moze puno pisati ali ja cu uzeti ovu o sudenju jer lako je sve gledati materijalno pa reci pun vagon ruda.

a) Kada bi znali za sto mu treba taj vagon koji ima veliku vrijednost, jer ako je za potrebite rekli bi da smo tada pronikli u dubinu duse djecaka koji hoce pomoci drugima, rekli bi on je tako dobar, a djecak za igrackom e za njega bi onda rekli on je samo djecak.

b) Kada bi znali da je taj vagon za njegovo bogacenje da radi za obitelj koja siri svoje bogastvo onda bi opet imao svatko svoje misljenje a ovaj mali djecak sa ljepom odjecom bi rekli kako je dobar i kako ima ljepo djetinstvo.

c) Ako bi znali da je djecak sa ljepom odjecom iz bogate obitelji rekli bi gle kako se iskoristava ovo djete da radi i drugima donosi zaradu.

Na puno razmisljanja ova slika daje ali svako ima svoje razmisljanje koje je vase misljenje ja neznam.

Ali zato nesmijemo zaliti ni jedno djete jer mi neznamo vidjeti u dubinu srca jer mozda bas taj djecak iz bogate obitelji je dobra srca mozda je bas on dao djecaku vagon pun ruda da ima prezivjeti njegova obitelj.

Zato nije dobro suditi kada vidimo takve i slicne situacije u svojim zivotima, zato treba svakoga ljubiti a ne suditi.

Jer sudimo svi a da toga nismo vecina nas ni svjesni, svi se borimo sa sudenjem umjesto da cijeloga sebe predamo Isusu da nas on vodi da nas on oblikuje da gledamo njegovim ocima da ljubimo kako je on ljubio a ljubi oba djecaka svim srcem bez obzira na situaciju oba djecaka.

Umjesto da nam Isus bude sve u zivotu mnogima je samo trenutna potreba da ih se izljeci, pomogne sto i ova slika moze reci kako je Isus poslao ovoga djecaka da pomogne drugom djecaku ili se moze reci kako je Isus bas sa siromasnim djecakom naucio djecaka koji je bogat da ima onih kojima je tesko a on ce kasnije ili odma shvatiti da im bas on moze pomoci. Mozda mozemo i ovako reci da je Isus ovoga koji vuce vagon da je to djecak iz bogate obitelji i kako je naucio djecaka sa malom lokomotivom kako je njemu ljepo bez obzira sto nema puno ali ima ljepse djetinstvo jer nemora raditi teske poslove.

Kako da bilo mi neznamo zato ne sudimo nego prepustimo sve Isus Kristu.

Zato ljubimo jedne druge, pomazimo si medusobno i ne bjezimo od svojeg kriza nego ga objerucki prihvatimo. BVB

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.