molimo zajedno

17.10.2014., petak

>>>>1 Koricanima 2:4 da se vjera vaša ne temelji na mudrosti ljudskoj nego na snazi Božjoj<<<<

( Ovo je jedan od puta koji trebamo sljediti a ovo dolje je nacin na koji trebamo sljediti.)

Efežanima
• (4:29) Nikakva nevaljala riječ neka ne izlazi iz vaših usta, nego samo dobra, da prema potrebi izgrađuje i milost iskaže slušateljima. (31) Daleko od vas svaka gorčina, i srdžba, i gnjev, i vika, i hula sa svom opakošću! (32) Naprotiv! Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti. ! (19) Razgovarajte među sobom psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama! Pjevajte i slavite Gospodina u svom srcu! (20) Svagda i za sve zahvaljujte Bogu i Ocu u imenu Gospodina našega Isusa Krista!

Kološanima
• (2:8) Pazite da vas tko ne odvuče mudrovanjem i ispraznim zavaravanjem što se oslanja na predaju ljudsku, na "počela svijeta", a ne na Krista. (4:6) Riječ neka vam je uvijek ljubazna, solju začinjena: znajte svakomu odgovoriti kako treba

1 Timoteju
• (1:6) To su neki promašili i zastranili u praznorječje; (3:11) Žene isto tako neka budu ozbiljne, ne klevetnice nego trijezne, vjerne u svemu. (4:7) Svjetovne pak i bablje priče odbijaj! Vježbaj se u pobožnosti!
2 Timoteju

• (2:16) Svjetovnih se pak praznorječja kloni: sve će više provaljivati prema bezbožnosti (17) i riječ će njihova kao rak-rana izgrizati. Od njih su Himenej i Filet,

Jakovljeva

(Ovdje je dio koji sve nas ide i dio na koji svi mi padamo)

• (1:18) Po svom naumu on nas porodi riječju Istine da budemo prvina neka njegovih stvorova. (19) Znajte, braćo moja ljubljena! Svatko neka bude brz da sluša, spor da govori, spor na srdžbu. (26) Smatra li se tko bogoljubnim, a ne obuzdava svoga jezika, nego zavarava srce svoje, isprazna je njegova bogoljubnost.

Jakovljeva

(Ovdje je dio koji sve nas ide i dio na koji svi mi padamo)

• (3:2) Doista, svi mnogo griješimo. Ako tko u govoru ne griješi, savršen je čovjek, vrstan zauzdati i cijelo tijelo. (5) Tako i jezik: malen je ud, a velikim se može ponositi. Evo: kolicna vatra koliku šumu zapali! (6) I jezik je vatra, svijet nepravda jezik je među našim udovima, kalja cijelo tijelo te, zapaljen od pakla, zapaljuje kotač života (8) a jezik - zlo nemirno, pun otrova smrtonosnog - nitko od ljudi ne može ukrotiti. (9) Njime blagoslivljamo Gospodina i Oca, njime i proklinjemo ljude na sliku Božju stvorene: (10) iz istih usta izlazi blagoslov i prokletstvo. Ne smije se, braćo moja, tako događati!
• (4:11) Ne ogovarajte, braćo, jedni druge! Tko ogovara ili sudi brata svoga, ogovara i sudi Zakon. A sudiš li Zakon, nisi vršitelj nego sudac Zakona. (12) Jedan je Zakonodavac i Sudac: Onaj koji može spasiti i pogubiti. A tko si ti da sudiš bližnjega?

1 Petrova
• (3:9) Ne vraćajte zlo za zlo ni uvredu za uvredu! Naprotiv, blagoslivljajte jer ste na to i pozvani da baštinite blagoslov! (10) Doista, tko želi ljubiti život i naužit se dana sretnih, nek suspregne jezik oda zla i usne od riječi prijevarnih;
• (4:11) Govori li tko? Neka govori kao riječi Božje!

Judina
• (1:9) Kad se Mihael arkanđeo s đavlom prepirao za tijelo Mojsijevo, nije se usudio izreći pogrdan sud protiv đavla, nego reče: "Spriječio te Gospodin!" (10) A ovi (psovači) pogrđuju(Boga) ono što ne poznaju; a što po naravi kao nerazumne životinje poznaju, u tom trunu. (11) Jao njima! "Gle, dođe Gospodin sa Desttisućama svojim (15) suditi svima i pokarati sve bezbožnike za sva njihova bezbožna djela kojima bezbožno sagriješiše i za sve drzovite riječi koje grešni bezbožnici izrekoše protiv njega." (16) To su rogoborni nezadovoljnici koji hode putom svojih požuda, usta im zbore naduto, ulaguju se u lice radi dobitka.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.