LIVE KAMERE U OSIJEKU
NOVOST NA PORTALU REDAKCIJE OSIJEK-info
već sad možet uživo pratiti što se događa u Osijeku

TRG ANTE STARČEVIĆA

TVRĐA

dejvojka tjedna:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
fotografija tjedna:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

mojOsijek.blog.hr

02.09.2008., utorak

Zbog Butri gužve i dvostruko duža vožnja

PRVI DAN KORIŠTENJA BUSCARD SUSTAVA: GUŽVE U VOZILIMA JAVNOG PRIJEVOZA



- Ovo je katastrofa! Za prelazak udaljenosti između tri tramvajske postaje, za što je inače potrebno najviše pet minuta, trebalo nam je više nego dvostruko vremena jer je vozač svakom putniku pri ulazu davao iscrpna objašnjenja o korištenju novog sustava naplate karata - komentirala je prvi dan upotrebe novih beskontaktnih kartica - Butri, jedna od putnica u tramvaju na liniji Mačkamama - Trg Ante Starčevića - Mačkamama.
Naime, većini putnika bio je potpuno nejasan način kupovanja, ali i korištenja Butri, pa su tako neki putnici, prislonivši karticu na ulazni validator, ostali zbunjeni iznosom koji im je uređaj pokazao, a neki su se "prerevno" prijavljivali pa im se kartica blokirala zbog predugog držanja na uređaju! Vozač je strpljivo pokušavao svakom putniku objasniti način funkcioniranja kartice, no zbunjeni pogledi sugrađana navješćivali su dugu i napornu vožnju, a zanimljivo je da se pri izlasku iz tramvaja većina putnika zaboravila odjaviti!
- Gradski prijevoz ne koristim često pa nisam ni išla na kiosk kupovati Butru, već sam mislila u autobusu platiti koliko mi je potrebno za vožnju, no ostala sam neugodno iznenađena kada me je vozač zatražio 40 kuna - ispričala je putnica na liniji Čepin - Osijek, dodavši da su gužve u autobusu bile nesnosne jer su svi imali neko pitanje ili su pogrešno koristili karticu. Na ulaznim su se vratima stvarali čepovi jer je svatko proučavao iznos koji mu je validator pokazivao.
- Većini ljudi nije bio jasan iznos koji uređaj pokazuje, odnosno da mu se skida svota potrebna za vožnju do posljednje postaje, koja će mu biti vraćena ako izađe ranije, pa su i tu nastajali problemi - kaže putnica iz Čepina.
Putnicima na autobusnoj liniji s Juga 2 Butre, prema riječima studenta Gorana M., nisu pravile probleme.
- Sve je išlo brzo, a većina se putnika prijavljivala i odjavljivala bez problema, tek su stariji sugrađani imali prigovor na displej na autobusima na kojem piše na kojoj liniji autobus prometuje. Naime, displeji su zamijenili dosadašnje tablice s nazivom linije pa je vozač morao putnicima objasniti da ubuduće pogled moraju usmjeriti prema gornjem dijelu autobusa jer se tablice više neće postavljati - rekao je Goran.
Kako bilo, prvi je dan uporabe Butri većini sugrađana, ali i vozačima, zadao prilično glavobolje te se trošilo dragocjeno vrijeme potrebno za dolazak na posao ili školu. Mnogi su putnici na kraćim relacijama, izgubivši strpljenje, odlučili put do željenog odredišta nastaviti pješice.

Ela Vileta: Maltretiranje zbog papirologije i čekanje satima
Gužve na prodajnim mjestima GPP-a, posebice na onom u Jaegerovoj 5, ne jenjavaju, a novim su sustavom naplate karata najviše razočarani srednjoškolci. "Mišljenja sam da su Butre propala investicija kojom se sve nepotrebno komplicira. Na izradu mjesečne karte čekam već 45 minuta, a prije toga sam više od sat vremena čekala u školi kako bih dobila potvrdu o pravu na besplatan prijevoz", rekla je Ela Vileta iz Petrijevaca, učenica drugog razreda Obrtničke škole, dodavši kako ne treba ni spominjati da karta inače stoji 432 kune. Istaknula je da je na kiosku GPP-a već drugi put jer joj prvi put nitko nije rekao da treba ispuniti zamolnicu ovjerenu u školi. "Sve skupa sam zbog papirologije dva puta čekala u školi te dva puta na kiosku, što je zaista maltretiranje!” zaključila je Ela.



- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

mojOsijek
broj posjetitelja





SLIKE GRADA NA DRAVI

Hotel Osijek:

Fontana na glavnom trgu:

Pjesacki most:

Tvrđa:

Centar:

Novi Osječki Trg:

Novi Osječki Tramvaj:

Novi tramvaj na novome trgu: