LIVE KAMERE U OSIJEKU
NOVOST NA PORTALU REDAKCIJE OSIJEK-info
već sad možet uživo pratiti što se događa u Osijeku

TRG ANTE STARČEVIĆA

TVRĐA

dejvojka tjedna:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
fotografija tjedna:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

mojOsijek.blog.hr

01.09.2008., ponedjeljak

OPET RASKOPANA DIVALTOVA: IZMJEŠTANJE CJEVOVODA ZBOG PROLASKA TRAMVAJA

Divaltova: Prvi korak prema tramvajskoj pruzi do Bikare



U sklopu pripremnih radova za nastavak izgradnje tramvajske pruge kroz Divaltovu ulicu (do Velebitske ulice), radnici Vodovoda ovih su dana u toj ulici otvorili dva gradilišta - prvo, manje, u blizini Trpimirove ulice, a drugo iza kružnog toka Divaltova-Svačićeva-Huttlerova. Riječ je, pojašnjava Ljubomir Novoselić, direktor Vodovoda, o rekonstrukciji dijela tlačnog cjevovoda što je priprema trase za izgradnju tramvajske pruge.
- Trasa se mora “očistiti” od instalacija i rekonstruirati čvorišta u dijelu u kojemu je to nužno. U donjem dijelu Divaltove, od kružnog toka nadalje, uz rekonstrukciju instalacija rade se i novi priključci te u nekim dijelovima popravlja kanalizacija. Sve se radi u skladu s programom izgradnje tramvajske pruge - poručuje Novoselić.
Vladimir Vouk, rukovoditelj sektora investicija u Vodovodu - pojašnjava kako se na prvom gradilištu radi izmještanje cjevovoda na Trpimirove do ulaza na Sjenjak u dužini od 350 metara. Investicija je vrijedna oko 600.000 kuna. Ostalo je pitanje zašto se to nije napravilo usporedo s prošlogodišnjom obnovom toga dijela Divaltove. Drugo gradilište, ono od Srijemske do Velebitske, pak, mnogo je veće te je priprema za temeljitu rekonstrukciju toga dijela Divaltove uz postavljanjem tramvajske pruge.
- Mora se izmjestiti postojeći cjevovod jer se nalazi na budućoj trasi tramvajske pruge. Osim toga, rade se novi priključci za korisnike. Investicija je vrijedna nešto više od 2,5 milijuna kuna - kaže Vouk.
Radovi na potezu od Trpmirove do ulaza na Sjenjak, kaže Vouk, trebali bi biti završeni za 30-ak dana, dok je na upit o rokovima na drugom gradilištu bio znatno rezerviraniji.
- Nastojat ćemo završiti radove što prije, no ne možemo znati na kakva ćemo iznenađenja tamo naići; što se sve nalazi pod zemljom, rimski ostaci ili nešto drugo. Nadam se, međutim, da ćemo biti gotovi za dva-tri mjeseca - zaključuje Vouk.
Inače, prema najavama iz gradske uprave, vrlo skoro možemo očekivati raspisivanje natječaja za izvođača gradnje tramvajske pruge od Gacke do Bikare. “Novom prugom vozit ćemo se već u siječnju ili veljači 2009.”, rekao je gradonačelnik Gordan Matković sredinom srpnja.

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

mojOsijek
broj posjetitelja





SLIKE GRADA NA DRAVI

Hotel Osijek:

Fontana na glavnom trgu:

Pjesacki most:

Tvrđa:

Centar:

Novi Osječki Trg:

Novi Osječki Tramvaj:

Novi tramvaj na novome trgu: