ponedjeljak, 06.02.2006.

U pomanjkanju slika "ručnog rada" (vražja lijenost;-)), danas predlažem:

Brzi kroasani

Sastojci:
40 g svježeg pekarskog kvasca
1 žličica šećera
500 ml mlijeka
1 jaje
1 žumance
3 žlice ulja
1 margarin (250 g)
1 žličica soli
800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka

Za premazivanje:
1 jaje

Postupak:
1. Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.
2. U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac. Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.
3. Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu. Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.
4. Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).
5. Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
6. Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.

- 09:12 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Moji radovi, ideje za poklone, uređenje stana... mnoštvo ideja uglavnom:-)

myspace

Moj "home" blog:
Deeply superficial