Kombiniranje hrane
|
Naravno, ovo nije post o zoni, ne miješanju proteina i ugljikohidrata, štetnosti bureka zbog nehigijene malih pekara... Ovo je post o nekoliko kombinacija koje ja volim, a većina ljudi ih smatra čudnima. Čokolino s keksima Ne Keksolino, nego Čokolino s keksima. Keksolino mi je pomalo bezukusan. No kad sam se prvi put sjetio u mlijeko prije Čokolina nabacati obične okrugle čajne kekse, nisam ni shvaćao da sam našao načina da mi i već pomalo dosadni Čokolino i isto takvi keksi zajedno načine sjajni novi proizvod. Napomena Kekse valja ostaviti da se kratko toćaju prije nego se doda Čokolino (jer ono upije svo mlijeko), ali ne previše jer je dobro da ih se bar može osjetiti pod zubom. Napomena 2 Prije keksa, znao sam u Čokolino dodavati cornflakese. Isto je fino, samo malo manje intenzivno. Banane s Nutellom Tko nije probao ne zna što propušta. Već dugi niz godina se veliki broj ljudi zgražava nad ovom kombinacijom. No uglavnom oni kojima izgleda ružno i nisu je hrabri probati. Budite hrabri, ogulite bananu i po jednoj plohi je namažite Nutellom, neće vam biti žao. Napomena Odličan supstitut za Nutellu mogu biti praline, ali prolazi bilo koji namaz sličnog tipa (ja u zadnje vrijeme preferiram Lino ladu, odlična je, jeftinija od nutele i proizvodi se u RH). Riža s Kraš ekspresom Ok, nije mi jasno zašt je ovo ljudima gadno. Uopće nije tako različito od čokolade s rižom koju većina ljudi obožava. Sprema se tako da na svježe kuhanu rižu na bijelo rahlo posipate kakao, promiješate i prema potrebi još posipate (cilj je dobiti mješavinu boje čokolade s rižom :-) ). Napomena Za one koji ne znaju skuhati rižu. :-)) U padelu ubacite šalicu riže, šalicu i pol vode i malo soli. Ako se pretjera sa soljenjem, neće biti fino zbog slatkog kasnije. Staviti kap ulja da se manje hvata. Staviti na štednjak, upaliti ga i miješati (rižu, ne štednjak). Kad počne ponestajati vode, riža je vjerojatno skoro kuhana. Probati i izvaditi ako je kuhana, a ako nije dodati još malo vode da ne zagori i kuhati još malo. Napomena 2 Ako se riža kuha za nešto drugo, a ne za miješanje s Kraš ekspresom, umjesto ulja staviti margarin. I više soliti. Bit će bolje. Pašteta s kapulom Malo koja kombinacija je uspjelija od ove. Nevjerojatno je kako fino ide zajedno. Napomena Pašteta nije zdrava, ali kapula je pa u prosjeku nije loš obrok. Preporučam Purisovu paštetu. Ako ne Gavrilovićevu. I za kraj, poznanica već godinama hvali ovo (još nisam probao): Palačinke sa senfom Koristi se klasična smjesa za palačinke koju se soli umjesto šećeri. Napomena Senf je preporučljivo ne kupiti od Podravke. To im je valjda jedini proizvod koji ne podnosim. |
Komentari (4) - Isprintaj - #













